Атанасов: Продължава да буксува българската парламентарна република

Според него дневният ред на НС се е диктувал от Банкя
2 фев 2023 11:23, Нели Христова
18
Атанасов: Продължава да буксува българската парламентарна република
Снимка: БГНЕС

За съжаление, 48-то Народно събрание не успя да изпълни най-важната задача, която има по Конституция, а това е да излъчи правителство. Това е провал на първата политическа сила. Дневния ред на Народното събрание се диктуваше от ГЕРБ, може би дистанционно от Банкя.

Това заяви Атанас Атанасов от Демократична България в кулоарите на парламента, предаде репортер на БГНЕС.

"Продължава да буксува българската парламентарна република. Ние свикнахме да живеем в служебна власт и това трябва да бъде прекратено. Поради тази причина правим всички усилия да съберем демократичните сили и затова се оформя коалиция между "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Идеята ни е в следващия парламент е новото обединение да е първа политическа сила”, подчерта Атанасов.

По думите му обединението между двете партии ще стане с коалиционно споразумение. "Коалиционни споразумения, оттам нататък регистриране на листи и явяване заедно на изборите", отбеляза той.

"Имаме волята да се явим заедно на местните избори, които са фундаментът на българската демокрация. За да може чрез това усилие да се опитаме да разбием феодалните владения на ГЕРБ не само в големите градове, а изобщо в местната власт", категоричен е той.

По отношение на състава на новото служебно правителство той коментира: "Още от същото. Какво още можем да очакваме. Да се надяваме да не направят поразии в периода на изборите", подчерта той.

Атанасов каза, че в 48-то Народно събрание са били провалени усилията за влизането ни в Еврозоната, както и за реализирането на съдебната реформа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Петър преди 1 година
То как да е друго като в политиката ни се изявяват безполезни хора като тези от Демократична България!
14
0
 
2
 
! Отговори
Ами ще бе гном преди 1 година
Ами ще продължава да буксува. Но при буксувани се затъва, а ние вече сме затънали до уши заради такива като вас. Не се спряхте с чеврените линии и разделението на обществото. Трябваше една бомба да ви тресне всичките 240, една да тресне и съединителя и да търсим нещо да започнем на чисто.
13
0
 
5
 
! Отговори
от село преди 1 година
Докато в полога се мътят запъртъци като този, пилци няма да се излюпят .
12
1
 
4
 
! Отговори
КлубДондуков53 преди 1 година
Да се смееш ли, да плачеш ли? Две народни събрания тези от ДБ нищо не свършиха, а преди, докато се наричаха реформатори крепяха Бойко на власт, а той им се отблагодаряваше с постове и проекти за техни НПО. Само говорят за реформи, а на гласуванията ги няма. Трябваше да се изберат членове на КС, ВСС, председателя на КЕВР, на БНБ и още куп други важни за държавата длъжности, които са с изтекли мандати и трябва да се изберат от НС. Защо не ги избраха? Не могат да се разберат кой да вкара свои хора.
11
0
 
12
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Продължава да боксува българската парламентарна република:)С такива като тебе,лодкаря,комуниста Рашков с 25 те имота,Руди гела фурнаджийската лопата,баджанаците с любовницата, Наско напушения,Асенчо с розовите прашки ТОЛКОЗ.Банкя му виновна
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя пък дърт корумпиран комунист, какво е решил да се изказва
9
0
 
7
 
! Отговори
Фики преди 1 година
Много ясно, че ще боксува. Докато *** като Атанасов и нему подобните дървени глави са в парламента нищо добро не може да се случи. Просто си вземат заплатките и нищо не правят.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Де да им пречеше само избирателната система! Други са причините.
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено че ще буксува с тая скапана избирателна система. Мажоритарен вот нищо друго
6
0
 
10
 
! Отговори
Беро преди 1 година
Ако всички българи излезем на улицата, така ще забуксувате че ще се скриете не в Дубай или Белград, а в горите на Сърбия.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Буксува, защото не можете с христо иванов да натрапите това, което ви е поръчано.Вече се чудя дали не сте водещите в сутрешните блокове.Пълен ... другите му пречат, досадни небългари!
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква демокрация намерихте във военнатаФатмашка нацистка диктатура и в олигархичната парламентарна власт? Демокрация е съвсем друго нещо, пряка власт на народа, без народни представители иФатмаци диктатори.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този парламент беше пълен с от противни по-противни мутри.
2
0
 
11
 
! Отговори
Много е смешен преди 1 година
Гнома като се гушка с минджеф на трибунката, пипат си ръцете, само дето не се разцелуваха...Грозна картинка,баце! Евроценности,сър!
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Их, Атанасов, де да можеше ти да диктуваш дневния ред, ама не можеш, не ставаш. Само се пенявиш по тв студията.