Гълъб Донев уволни двама заместник-министри на здравеопазването

Сменят ги Катя Ивкова и д-р Динко Странски
17
Гълъб Донев уволни двама заместник-министри на здравеопазването
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри, съобщиха от пресслужбата на МС.

В Министерството на здравеопазването на длъжността са назначени Катя Ивкова и д-р Динко Странски.

Катя Ивкова е магистър по „Международни отношения“ в УНСС. От 2020 г до момента заема длъжността директор на Дирекция „Европейска координация и международно сътрудничество“ в МЗ. В периода 2015-2017 г е била началник отдел „Международни дейности“ в същото ведомство. Преди това е заемала експертни длъжности в дирекции на Министерството на здравеопазването.

Д-р Динко Странски получава висшето си образование в Медицинския университет в София. Притежава и магистърска степен „Мениджмънт на общественото здраве“ в Медицинския университет в столицата. Дълги години работи в Клиниката по кожни и венерически болести в УМБАЛ „Александровска“ ЕАД. От август 2022 г до момента е бил съветник на министъра на здравеопазването.

В Министерството на финансите за заместник-министър е назначен Методи Методиев. Той притежава магистърска степен по „Международни финанси“ от университета St. Andrews, Scotland. Специализира в областта на управлението на публичните финанси, задълбочаването на Икономическия и паричен съюз и Европейската рамка за икономическо и фискално управление. Изкарал е допълнително обучение и курсове в САЩ, Австрия и Белгия. Методиев е работил в Министерство на финансите, като в периода от 2010 до 2014 г. заема различни експертни позиции в отдел „Макроикономическо и фискално управление на ЕС“, като впоследствие заема длъжността началник на отдела. През периода 2015-2018 г. заема позицията на ръководител на екипа на Министерство на финансите към Постоянното представителство на България в Брюксел, Белгия. В периода от септември 2018 до декември 2022 г., с известно прекъсване, заема длъжността директор на дирекция „Икономическа и финансова политика“ в Министерство на финансите, като към момента дирекцията е преобразувана в „Европейски въпроси и икономически анализи“.

От длъжността заместник-министър на здравеопазването са освободени Тома Томов и Лидия Стойкова-Чорбанова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Илиян продължение 2 преди 1 година
Което се отнася и за всички Законови и под законови актове и нормативни документи! постановено още през 2018г. от същия закон.И това ми било "Експерти" от "Експертния съвет по медицинска специалност "Очни болести""! "Експерти", които никога не се чували за Wavefront Аберометрия! Още по-малко да знаят за какво се използва тя! И как точно се използва! И как се конфигурира Оптичната система на един Зрителен орган!
12
1
 
0
 
! Отговори
Илиян продължение преди 1 година
Да отстраняват нередностите в работата на Здравеопазването!Аз трябва да ходя да изуча цялата материя! Защото калъфите от тази специалност не си знаят работата! И онзи от ИАМН, ще ми говори глупости! Не знам какъв професор е ! Но изглежда изобщо не е в час и не е чел Закона за Здравето! За да види как трябва да се тълкува всеки един член, алинея и точка от него в зависимост от негоните основни изисквания формулирани в т.1 и т. 4 от ал. 2 на чл. 81 от Закона за Здравето своевременност, достатъчност и качество на медицинската помощ и зачитане правата на пациента. Респективно от гледна точка
11
1
 
0
 
! Отговори
Илиян преди 1 година
Как се защитават правата на пациентите, като им се пробутват неграмотни Очни лекари?И защо лекарите от ТЕЛК и НЕЛК не познават човешкото око и неговите проблеми? ЗАЩО ТЕ НЕ ЗНАЯТ С КАКВИ СРЕДСТВА СЕ ИЗСЛЕДВАТ ТЕ?И защо третират всяко увредено око като неувредено око?И Защо, не издават предписания за помощни средства и добавка за "чужда помощ", след като самите увреждания налагат тава?КОЙ ЩЕ ИМ КАЖЕ, КАКВО ТОЧНО ПРЕДСТАВЛЯВА ЧОВЕШКОТО ОКО ? ТА ДА ВЗЕМАТ НАЙ-ПОСЛЕ ДА СЕ НАУЧАТ!За какво седят тези Министри и Заместник министри там, след като точно това им е работата! Да отстраняват нере
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горд съм, че България се управлява от Гълъби, докато дойдат новите Орли или Ястреби, но дано не са Лешояди, което е вече стандартно станало! Внимавайте кого избирате врабчоци!
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един дол дренки са всички - от търговците на живот.
8
8
 
4
 
! Отговори
с преди 1 година
няма по-голямо дъно от това правителство! И кирчо беше по-нормален даже
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забрави спортната с казината, социалния брокер с имотите, здравния с лекарствата, външния с криенето за Македония ..,,
6
7
 
5
 
! Отговори
Тъп и грозен преди 1 година
Горд съм че съм русофилски о.р.к и страната ми се управлява от слуги на Путин и ченгета с угоднически физиономии...
5
1
 
10
 
! Отговори
А МВР преди 1 година
В МВР има огромни проблеми с вътрешни престъпници, какво правиме !?
4
3
 
11
 
! Отговори
Перушинков преди 1 година
Да устроим кадрите на ГЕРБ, че да не ни закачат след април!
3
1
 
5
 
! Отговори
умен и красиф преди 1 година
Ни ко ла! Ос таф ка!
2
3
 
10
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 1 година
Оставка ,ти си позор !
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Гълъба го натиснаха кокошинките, няма как. Международни отношения в МЗ и икономика в МВнР.