Найден Тодоров: Минеков е свършил изключително много работа

Няма нарушения при проверката по казуса с Народния театър
13 фев 2023 16:52, Нели Христова
12
Найден Тодоров: Минеков  е свършил изключително много работа
Снимка: БГНЕС

Няма открити нарушения при проверката на Министерството на културата по казуса с Народния театър. В момента тече проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Това каза пред bTV новият служебен министър на културата Найден Тодоров.

"През последните години имах много претенции към работата на Министерството на културата, и за мен това ще е един опит да видя защо нещо не се случва и дали аз мога да допринеса то да се случи". Това заяви пред bTV новият служебен министър на културата Найден Тодоров.

Той обясни, че Велислав Минеков  е свършил изключително много работа. Той е една изключително емоционална личност и хората виждат само това, но в международен план извърши много работа, каза още Тодоров. И обясни, че ще продължи да разчита на Минеков за културното наследство.

Това, което се случи в Народния театър можеше да остане вътрешен проблем. Това реално не е проблем. От една страна медиите са длъжни да информират, но и те подпомогнаха този скандал. Имахме един доста артистичен протест от страна на Александър Морфов, който аз напълно разбирам. От това нещо бе създадена една много голяма новина, каза още той.

 Според мен Василев трябваше да реагира още от самото начало, но той не го направил. И според мен е, защото е очаквал този проблем да се самореши. Политиката няма място в една културна институция, но всеки човек има правото на своите политически, религиозни и сексуални пристрастия, ако те не са в нарушение на закона, каза още той. И обясни, че не вижда назначенията в Народния театър като партийни.

Министерството на културата не може да бъде страна в този казус, а трябва да направи всички възможно този казус да бъде решен, каза още той. И обясни, че ще говори с Александър Морфов, Васил Василев и Велислава Кръстева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боже, па-рцал след гроба...
7
0
 
8
 
! Отговори
бабаПена преди 1 година
Ама как така е свършил всичката работа, новите какво ще работят тогава?
6
6
 
12
 
! Отговори
попов преди 1 година
Минеков си остана комунист до последно- направи Бузлуджанската чиния национален обект, докато за лагера в Белене няма пари
5
2
 
7
 
! Отговори
Икономист преди 1 година
Така е в България. Който работи много е като трън в очите на тези, които не работят. Това е причината, поради която и НЖИ е фалирал. А пък, пари за пенскии все няма. Няма как и да има, при съотношение между приходите и разходите му около 1 : 2. Така са нещата в България. Затова и страната ни все няма редовно правителство и прави избори след избори.
4
8
 
11
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Минков дето замеряше обществени сгради със продукти закупени от черепа Минков дето разнасяше отрови по поръчка на черепа се уреди на службица години наред и свои приятели назначи заслужават хората от богатата ни държава пари да получават стига тия гербери са цоцали стани да седна е изритаха онези за да седнат тези лелелелереле това се внушава и представя като промяна ужас
3
3
 
15
 
! Отговори
Totenkopf преди 1 година
Ами тогава защо Мучно го уволни? Само той не работел от всичките му пионки?
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено че няма да има нарушения те така, 33 години ни будалкат и крадат и се подиграват с раята
1
5
 
12
 
! Отговори
Не е вярно преди 1 година
Явно новият ще замира следите на стария