Биков: ДБ имаха шанса да станат балансьори

"Правенето на компромиси е задължително в политиката по принцип"
15 фев 2023 22:37, Росен Стойчев
27

"Правенето на компромиси е задължително в политиката по принцип, а в ситуации като сегашната е очевидно неизбежно. Ако политическата система продължи да функционира с тази безкомпромисност, ще продължим да стоим в политическа криза. Очевидно е от тези няколко парламента, които минаха, че ако продължим да правим същото, няма как да постигнем различен резултат.

На мен ми е абсолютно ясно, че в обществото разделенията, които съществуват, са факт и това е причината може би самите политически сили да се страхуват да направят стъпки едни към други, въпреки че всички са наясно, че няма как да се мине, без това да бъде направено. В интерес на истината ние бяхме готови на такъв тип действия и дори го декларирахме. Не получихме никакъв реален отговор на това наше предложение“. Това обяви Тома Биков от ГЕРБ пред Bulgaria ON AIR.

"Очевидно кампанията е в самото си начало. Начинът, по който ще се обединяват, е важен. По принцип механичният сбор не е задължително да не се получи, но може да се получи, може да не се получи. Може да има повече, може да има по-малко. Тепърва им предстои да правят трудно избори. Аз смятам, че по-скоро голямата новина в това обединение е, че тези така наречени протестни партии/ партии на промяната тръгнаха като пет партии/, сега ще се свият до един субект. Част от тях отпаднаха от парламента, тези две се обединиха.„Демократична България“ доброволно ще се откаже от това, да бъде някакъв вид посредник или балансьор в политическата система, който да има ключова роля при съставянето на правителство.

Още по темата
Като част от една предизборна коалиция заедно с „Продължаваме промяната“, те по-скоро ще преминат в тази нова идентичност, обща с нея, и не биха имали тежестта на самостоятелен субект, който да взима самостоятелни решения, което е аналогично с оглед на тяхното поведение през последните месеци. Те на два пъти можеха да решат политическата криза и не го направиха. Първият път беше при избор на председател на парламента, когато според мен на втория ден те имаха шанса да издигнат свой кандидат и той да бъде одобрен, а от там нататък те да одобрят целия дневен ред на парламента и да зададат цялостна посока за съставяне на правителство, дори по някаква тяхна концепция. Тогава много вероятно и третият мандат щеше да отиде до тях, ако първите два бяха реализирани“, добави Тома Биков.


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
Биков,Магнитски ви отстреля.Не се напъвай залудо.Истинската мишена е ББ,а не Горанов.Да подариш куче на Путин и да му построиш газопровод не остава без последствия.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Радвам се ,че се дава път на хора с увреждания ! Биков макар и очевиден мозъчен инвалид свети ярко в редиците на ГЕРП !
19
0
 
1
 
! Отговори
toti преди 7 месеца
Искаше ви се да се саберете с ДБ,но не ви огря и пак сте сами и само ,,целувайки ръка на Доган може да получите една баклава .Но щом и тебе те бутат напред,НИЩО ДОБРО НЕ ВИ ЧАКА !!
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоз не беше ли оногоз с име на *** ?
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Биков беше съпартиец навремето с Христо Иванов, в реформаторският блок, където още тогава щяха да арестуват Бойко, но реално благодарение на Реформаторите Бойко управлява няколко мандата. Христо Иванов и Трайчо Трайков също бяха министри при Бойко. Накрая Биков се премести официално в ГЕРБ, а другите се прекръстиха на ДБ и останаха уж опозиция за да действат подривно на останалите партии желаещи нешата в България да се случват.
16
3
 
5
 
! Отговори
Какво очаквахте преди 7 месеца
Издънката на комунистическата партия костовата ДБ, да изневери на мама?!
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Изнася милиони Гълъбът на Румен!! И днес изнесе 1 млн чрез БЧК. Факт!
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Как ще са балансьори шепа продажници,които народа не харесва?Противни са.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Заради предложенивто на ДеБето изнесоха 500 милиона към чужда държава,а ние тука мизерстваме.Изнесоха и оръжия като ние ще плащаме.Те са крадците.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ДеБето са шайка слуги на чужденци,които искат да ни продадат за жълти центове.Те внесоха предложението да се праща освен военно-техническа помощ и военна,т.е. жива сила.Да горят в ада тези българоубийци!Да си ходят в Украйна след като мразят България и българите заедно с Кирчо и Кокорчо.Ако умрем ще е заради тези продажници.
11
1
 
3
 
! Отговори
ъъъ преди 7 месеца
Хора,не виждате ли,че държавата е пред разпад?Не можем да се справим с две крадливи разбойнически организации-герб и дпс.За тях гласуват 1 млн.И другите 5 млн. не можем да се организираме,и да ги пометем с вота си.Оставяме 15% ог народа да дерибейства над останалите 85%.Крадат ни,ограбват ни,и ние сме запътили в десет посоки.Бойко айдука и Ахмед крадеца, отдавна трябваше да са в затвора.Затова излезте и гласувайте.
10
2
 
6
 
! Отговори
Никакъв шанс! преди 7 месеца
Психически неуравновесени безполови безGръбначни пр0дажни антибългарски грантаджии на хранилката в Козяк като Дъй Бъ нищо не стават!
9
0
 
7
 
! Отговори
Клоуна на чаша чай преди 7 месеца
Ти ра ле аааааа ААА .Клоуна на чаша чай е така уморен
8
5
 
14
 
! Отговори
Мутри ВЪН!!! преди 7 месеца
Тома Краваров така ще го вамагнитят, че ще прилепва към решетките в ПАНДЕЛАТА, докато усеща във врата си влажния дъх на рецидивистите!!!!
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Празни думи, ами защо не направихте компромис вие. Толкова ли са зле тези хора или мислят другите за по-глупави от тях. Незнам защо този като се покаже от някъде и винаги се сещам как плюваше по Бойко и какви закани лееше, а сега от него по-голям защитник няма. Как да вярваш на такъв човек, той е фурнаджийска лопата.
6
11
 
0
 
! Отговори
Кравов преди 7 месеца
Биков става
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Биков да изпее песен с балалайката.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Heмa kpиnтo...
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Компромис само като върнете откраднатите милиарди.Обещавам ви килия с южно изложение като компромис.
2
6
 
5
 
! Отговори
Изискан преди 7 месеца
Хората в белите държави като балансират се обличат в бели костюми и си слагат парфюм и го правят в скъпи хотели с изискани закуски, а балканските сельовци в потури още ходят в телевизията да говорят.