ПП и ДБ с декларация: Президентът се поставя над НС

Според тях Радев създава изкуствено разделение
15 фев 2023 20:16, Нели Христова
78
ПП и ДБ с декларация: Президентът се поставя над НС
Снимка: БГНЕС

През последните седмици ескалира публичното говорене на президента на републиката във връзка с продължаващата агресивна война на Русия в Украйна. Президентът се поставя над Народното събрание и създава изкуствено разделение в обществото и повтаря свои тези, които драстично се отклоняват както от решенията, взети с огромно мнозинство от българския парламент, така и от единния глас на съюзниците и партньорите в НАТО и ЕС. Това посочват в декларация от Коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България".

От там настояват президентът и служебното правителство:

- да спазват решенията на най-висшия орган на държавата - българския парламент, които имат задължителна действие за всички институции, включително президентската, всички организации и граждани;

- да изпълняват решението за предоставяне на военна помощ за Украйна, прието със 148 гласа от българския парламент, както и ратифицираното международно споразумение между България и Украйна;

- да не вземат решения и да не изразяват позиции в европейски и международен формат, които противоречат на дългосрочно поети ангажименти на страната към съюзите, с които сме обвързани чрез международни договори;

- да се съобразяват със стратегическите приоритети на страната, вкл. за присъединяване към eврозоната и Шенген, формулирани от българския парламент и последното редовно правителство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Вие от НС всеки ден ли ходите на работа всички месец избори как да стане без отговорност?
46
0
 
1
 
! Отговори
ОТПАДЪК преди 1 година
ЕДНО Е ДА СРАМИШ СЕБЕ СИ ДРУГО НЕЩО Е ДА СРАМИШ ДЪРЖАВАТА!РАДЕВ ДЪРЖАВАТА НЕ ТИ Е БАЩИНИЯ!!!!ОСТАВКА!
45
0
 
1
 
! Отговори
ОТПАДЪК преди 1 година
ЕДНО Е ДА СРАМИШ СЕБЕ ДРУГО НЕЩО Е ДА СРАМИШ ДЪРЖАВАТА!РАДЕВ ДЪРЖАВАТА НЕ ТИ Е БАЩИНИЯ!!!ОСТАВКА!
44
0
 
0
 
! Отговори
Тон преди 1 година
ПП,ДБ и съдът им е малко!
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честито ,10 процента на изборите.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еййй накрая почнаха да ви увират крааатуните,ушато съществото играе за всичко и за всички ама не и за България!
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха НА КАЛПАВА РАКЕТА, КОСМОСА И КРИВ!!! Смешницииииииии
40
0
 
9
 
! Отговори
Соня преди 1 година
До 49 Ха,ха,ха, ,,Правилно" си схванал нещата ?! Затова онзи от Славяново ги нарече шарлатани ,щото те иначе изобщо не са шарлатани,а нагли лъжци и мошеници.
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютно вярно! Президентът лично промотира в управлението ПП с К.Петков и А. Василев, но когато те отказаха да подкрепят проруската му гео политика и застанаха твърдо зад въоръжаването на Украйна, той ги нарече шарлатани, без никакви доказателства за нападките си. Това е толкова аматьорско! Скоро пък нарече всички партии, които подкрепят санкциите срещу Русия и изпращането на военна помощ за Украйна -"партиите на войната". Ами тогава Русия какво е, нали Путин започна тази война?!
38
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сме единствената държава,в която бивши управляващи се хвалят как са излъгали народа по телевизията и са заобиколили решението на НС.Лъжците вън!За абсолютно всичко са ни лъгали тея от ПеПе и ДеБе.
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проклетници!Разкарайте се!
36
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато парламента не се вслушва в гражданите които са го избрали не виждам защо гражданите трябва да се чувстват задължени да спазват гласуваното от парламента "с огромно мнозинство". И след като последния парламент беше пълен провал, а и в момента няма такъв то президента и правителството дори и служебно такова са с пълно право да вземат инициативата и да работят според желанието на мнозинството от гражданите. А на ПП мога само да им покажа _¡_ и да кажа MАЙHATА ВИ!
35
2
 
13
 
! Отговори
Един Човек преди 1 година
Ей,ходиха на инструктаж, при кравите и много взеха да лаят.Неприятни хора.И нагли.
34
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ало , канадският измамник все още не сме видяли документа от Канадският Парламент че вече не си канадски гражданин ? Жена ти дето и сложи рога още ли не ти е сготвил гъби по рецепта на Агата Кристи ?
33
1
 
11
 
! Отговори
47 преди 1 година
Кирчо сигурно е постоянно е др гиран и има и випратор в д.
32
6
 
9
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 година
А така, виждате ли сега колко е опасно да имаме президентска република?
31
1
 
24
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Той се поставя и над конституцията, но за вас това не беше проблм до скоро. Айде Чао!
30
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шмекери и шарлатани, сър!
29
3
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
ПП и ДБ разсейват потенциалните собствени избиратели. Мога да им кажа само, че света е сив - нито черен, нито бял. Да се декларираш като враг на президента е глупост. Най-простата сметка между избирателите показва, че значителна част от тези които избраха Радев, избраха ПП. И сега не се питат дали ГЕРБ или ПП им харесва, а си дават сметка, че ПП и ДБ вкараха Радев като учасник в предизборната кампания. Аз бих гласувал за ПП и ДБ, но и Радев ми харесва и за това ще гласувам за някой друг...
28
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП ,ДБ 2021 :" С вас сме господин президент" , "Това е нашия президент ".Това на снимката са хората дали мандат на Радев.ФАКТ !