Синдикат "Образование" скочи на Асен Василев, иска му оставката

Недоволни са от негово изказване
16 фев 2023 18:35, Росен Стойчев
116
Синдикат "Образование" скочи на Асен Василев, иска му оставката
Снимка: БГНЕС

От синдикат "Образование" призоваха Асен Василев да подаде оставка от ръководното място в ПП.

Това стана, заради негова реплика в ефира на БТВ. Там той обясни, "че е нормално да нямаме нормални учители в училищата и сега тепърва навлизат нови кадри".

"Българските учители, г-н Асен Василев, нито за миг не усетиха грижа и партньорство по време на Вашето управление! Вие ги сочехте, че работят най-малко в Европа, Вие им казахте, че работят некачествено, Вие ги нарочихте, че се занимават с политика и им го забранихте със закон, като ги убеждавахте, че политика и политик е нещо порочно и не е за учители.

Още по темата

От там припомнят, че дори последните две увеличения на учителските заплата от миналата година не станаха по предложения на "Продължаваме промяната". "Първото беше заложено в закона, а второто беше по предложение на друга партия. Припомняме Ви, г-н Асен Василев, че правителството, управлявало преди Вас, увеличи двойно учителските заплати, като това увеличение се обезличи по вина и на Вашето управление!", се казва в позицията.

Синдикат "Образование" смята, че по тази причина Асен Василев няма експертизата да говорите за българското образование, за българските учители и още по-малко за тяхната "нормалност" и външен вид.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
3
 
3
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Гербав синдикалист на хранилка. Погледни каква плява излиза от училище и се запитай кой е виновен и каква заплата заслужава!
87
0
 
5
 
! Отговори
Една българка преди 1 година
Не е по-различно положението и в другите образователни степени...Та, да си дойдем на думата! Колко от тук пишещите си пращат децата от 1 до 4 кл, когато се гради основата, на уроци или курсове по български език? Колко от Вас обръщат внимание на децата си относно познанията им по родния език? За болшинството е важно да се знае чуждият език,защото българинът е чуждопклонник по природа, за съжаление.... на български език е говорел само с конете си! Нищо не е мръднало и на йота от време оно!
86
0
 
5
 
! Отговори
Една българка преди 1 година
Да, поколенията са неграмотни, така е. Надявам се, че всеки средноинтелигентен българин си дава сметката защо това е така. В начален курс - 2 часа седмично български език, 3 часа английски или немски + допълнителни курсове и частни уроци по чуждия език. За тези скромни два часа магьосник да си, няма как децата да усвоят материала. В тази възрастова група българският език е точно толкова непознат и чужд като граматика, колкото и другите.
85
0
 
3
 
! Отговори
Бебо преди 1 година
Факт е,че политиката не трябва да се бърка в образованието.Факт е,че учителите станаха за посмешище пред учениците и особено пред техните родители.Факт е,че учителите не са вече тази уважавана институция която бяха когато аз бях ученик.Но-прости ми Господи-факт е невероятно неграмотните поколения след 1989г,обучени от същите тези учители.Справка:всички национални телевизии,изписващи новини под кадър,отличаващи се с граматични,пунктоални,правописни и какви ли не направо срамни грешки.
84
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Ленче, да не забравяме, принос на учиндолския социопат.
83
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коментарите са пълното дъно. Предвидими, клиширани, правени по шаблон, безинтересни, злостни и абсолютно безсмислени. Скапана медия, най-гнусната секция за коментари, пълно дъно.
82
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо, Кокорчо и други простотии до откат. Някои хора идват тук, само за да изпишат тези велики думи. Засрамете се, вижте на какво сте заприличали.
81
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Кокорчо", драги форумни глупенднери, е прозвището на баща ви. Кой е баща ви ли? Кокорчо. Селяни спрели, престанете да ни заривате с простащината си. Никой не го е еня за глупостите, които пишете 24/7 под всяка новина, вие сте клиширани до безобразие *** и си заслужавате съдбите. И баща ви си я заслужава, в този ред на мисли.
80
3
 
10
 
! Отговори
Мира преди 1 година
Какво можеш да чуеш от шарлатани ?! С само небивалици. Нагли безсрамници.Отврат
79
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И за кое не е прав кокорчо?Даскалята много обидчиви ще дойдат.Който не е съгласен с него,нека се поогледа малко около себе си.Аз например още преди десетина години усвоих,това да разпознавам професиите на хората по дрехи,стойка,маниери,начин на изразяване и физиономия.Държавните хрантутници като цяло имат стил на обличане,тип коледна елха,едно с друго не си подхождат,а според кокора е коледна елха с бримки.А видите ли и шушляк с офчи поглед,татуси,брадясал,крадлив и нагъл, това е млад пенсионер
78
2
 
10
 
! Отговори
Бивша учителка преди 1 година
Този път на изборите ще го ду-ха Асенка, заедно с цялата пасмина ПП - ДБ!
77
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 1 година
Този Асен за какъв се е помислил всъщност и кой е този Асен Грозно говорене обидно говорене Като мразиш неистово Борисов Асене защо обиждаш учителите българите или за теб са никой Борисов е класа Асене доказан политик доказан държавник доказан лидер а ти Асене си НИКОЙ и няма да бъдеш Някой нито сега нито когато и да било Потрес
76
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предполагам, че Василев го е казал като метафора на това, че дълги години учителите бяха пренебрегвани. Моя позната учителка ми споделяше колко гадно се чувства пред учениците си. Повечето от тях с много пари, скъпи дрехи, идват и със скъпи коли на училище. А тя не можеше да си позволи и един готин телефон. Сега нещата са по- различни може би. Друг е въпросът, че добрите учители са кът, за съжаление, а и системата е ужасно недомислена и неефективна.
75
2
 
10
 
! Отговори
Една българка преди 1 година
До 62Много моля! Учителствам с удоволствие вече 30 години. Нямам нито една вълнена пола, нито чепици с изтрити върхове. Палтата ми са от пони, чинчила, полярна лисица. Ботушите - ръчно изработени, италиански, естесвена кожа, със Сваровски кристали на токовете, за чантите - да не говорим! Парфюмите - Диор, Ланком, Жан Пол Готие.Срамувам се, че изпаднах в такива простакелски откровения! Запазете обидите за жалките си душици! Хранете се с тях!
74
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Учителите са важна електорална група. Тамън взеха, да се откъсват от ГЕРБ и Кокорчо такъв шут им наби, че ги върна обратно пи Борисов ...
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иска да фане някоя млада дакскалка ... И той си търси Ленче ...
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 74 - Не го ззащитавам, ама го защитвам ... типични глупсоти ...
71
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ххаха! Половианта учители ви подкрепяха, защото им беше писнало от ГЕРБ. Ама сега .... честито, главанаци! Изгубихте едно 70-80 000 гласа, особено като сметнеш роднини и приятели ...
70
6
 
4
 
! Отговори
Евала преди 1 година
Кво да кажа за даскалите. Първата учителка и на двете ми деца беше едно озлобено, дърто и заядливо същество , а децата ми са кротки, просто си беше гадина. След нея, в 4ти клас се развиха. Синът ми после напредна в образованието си през последите години в средното училище, когато бяха онлайн заради Ковида. Т.е. въпреки учителите...Не защитавам оня ококорения сладур, ама май има право някои неща.
69
0
 
7
 
! Отговори
Гражданско образован преди 1 година
В основата на която и да е професия стои учителската, Драги ми господине! Не го забравяй това!, Чирик.