Демерджиев: МВР се опитва да проследи пътя на парите на купувачите на гласове

Хартиената бюлетина ще създаде предпоставки за манипулиране на вота
17 фев 2023 08:45, Нели Христова
45
Демерджиев: МВР се опитва да проследи пътя на парите на купувачите на гласове
Снимка: БГНЕС

Хартиената бюлетина ще създаде предпоставки за много повече манипулиран вот. Купувачите на гласове ще бъдат по-активни, но това ще ни даде шанс да заловим по-голяма част от тях. Това коментира в интервю за БТА служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев по повод подготовката на МВР за предстоящите парламентарни избори на 2 април.

Много внимателен анализ сме провели къде и в кои райони има данни за вот, който често се променя в компактни маси от населението. Примерно 80% от гласоподавателите гласуват за една партия, на следващите избори за друга и така нататък, каза още Демерджиев. По думите му МВР се опитва да проследи пътя на парите, както и хората, които ги дават на лицата от криминалния контингент, които ги разнасят на гласоподавателите.

Темата "Магнитски"

"Моето вътрешно убеждение е, че това няма да е последният списък. Ние искаме да изпреварим следващите списъци, ако има такива, и тези хора да бъдат герои в досъдебни производства, преди някой да ги е посочил с пръст", коментира Иван Демерджиев. Той посочи, че структурите на МВР вече събират цялата налична информация за санкционираните преди дни българи, която ще се анализира, като са дадени задачи и насоки за допълнителна работа, а скоро ще има и резултати. Министърът допълни, че "се опитваме да разширим кръга на хората, с които се работи и да не се ограничаваме до този списък".

Корупцията в съдебната система

Да, има корупция в съдебната система, заяви Иван Демерджиев. Той отбеляза, че в момента единствените, които могат да разследват магистрати, са следователите, а те са в системата на прокуратурата. Министърът призова да се дадат правомощия на ГДБОП да се бори с корупцията, включително и по отношение на магистрати. "Гарантирам ви, че резултатите ще бъдат много бързи и различни", добави той.

"Оказа се, че в системата на МВР полицаи могат да задържат и да разследват полицаи, обаче в системата на прокуратурата и съда не съм видял такъв случай. Там цари една омерта, ако мога така да се изразя", каза още Демерджиев.

Разследванията, свързани със "сериозни политически играчи" и автомагистралите

Ние сме изработили голяма част от тях. Аз ще подготвя една справка с тези, които сме внесли в прокуратурата. Информацията, която имаме е, че държавното обвинение работи по тези случаи, коментира Иван Демерджиев по повод очакванията му отпреди месеци за скорошни резултати по досъдебни производства, свързани със „сериозни политически играчи“.

По отношение на разследванията за злоупотреби при строежа на части от АМ "Хемус", министърът коментира, че МВР е свършило своята работа и в прокуратурата извършва действия. "Мисля, че връзката между дружествата, чиито ръководители бяха обвинени, и определени политически сили и тяхното ръководство, са изключително видни и явни.", допълни той.

Вътрешният министър отбеляза, че полицията работи и по други пътни обекти, като посочи, че "навсякъде, стремежът да се бърза, за да се усвояват пари е видим". Той посочи, че в момента се взимат ядки и от "Марица", и от "Тракия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МВР защо не разследва хората убеждаващи ни, че няма смисъл да се гласува, за да могат две партии с твърд електорат да спечелят изборите?!
15
2
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Този пловдивски *** чупи по няколко глупомера на ден! Представям си какъв адвокат е бил.
14
4
 
7
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Дойдат ли избори и се започва всяване на страх лъжи едни важни излизат с високопарни думи лъжат нагло докато се доберат до големите пари ШАРАНИ осъзнайте се Докога ще се заблуждавате Събудете се Защо не каже този господин къде са оставените пари за Хемус а защо не каже защо се саботира цяла инфраструктура на държавата ни 3 год Превзеха властта и получават получават а обикновените българи а държавата ни всеки сам се спасява
13
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ-СДС са майсторите в купуването на гласове и фалшификациите с хартиената бюлетина.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 12 : Да, и на него. Както и правото да глаува, така и правото да се кандидатира трябва да им се отнеме.
11
5
 
5
 
! Отговори
до 7 преди 1 година
Значи викаш Мутрата от Банкя да му се отнеме правото на глас. Щото отдавна е минал 60 години.
10
6
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
С бюлетина се гласува в Европа защо внушавате манипулирате изборния процес Защо не кажете че Киро купува депутати цели партии и се хвали че притежава кодовете за машините Защо се мълчи за това кой разследва това никой ЗА бюлетината за Демокрацията за Европа Стига манипулации стига лъжи стига червени измислици всяване на страх заблуда
9
7
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
И откога назначен служебен на Радев се изживява като последна инстанция ЗНАЧИ вече няма редовно правителство има разруха хаос Кражби гонения лъжи манипулации невиждана инфлация блато Затова бяха тези платени протести на черепите отровите нексаджиите и юмрукът ВИЖТЕ сега има ли вече държава
8
5
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
викаите и боико рашков да помага тои е любимец на дпс сами трудно ще себорите с хартиената коалиция
7
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В някои страни хората над 60 губят правото си на глас. Защо? Защото се смята, че на тази възраст хората стават консервативни, и спират прогреса. При нас обратното - върнахме хартията за да можели старците да гласуват.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парите идват от обръчите на ДПС. Но понеже и Дерменджиев работи за тях ще ни прави телевизионни театри и нищо няма да разкрие.
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Хартиената бюлетина ще създаде предпоставки за манипулиране на вота" - ами нали за това я върнаха! Тези, които гласуваха да се върне - те искат да манипулират вота.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъже
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами то и една ВИСЩА МЕТРЕСА на Борисов изчезна безследно от къщата в Барселона , ама нищо не пишете за нея ? Едва друга мистериозна МАТА ХАРИ също се скри някъде , пък Човека-Тиква УЖ я познавал. Ама на , изчезнаха и двете в дън земи тез моми ! Пишете и за тях де. Търсете ги , ровете. Ще е интересно.........
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мога да ви улеснят. Отидете е Банкя. Там са готовите списъци.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започнете от самите вас