Правителството закри "Държавната петролна компания"

Не била допринесла за конкурентността на пазара на горива
35
Правителството закри "Държавната петролна компания"
Снимка: Pixabay

Правителството одобри Закон за изменение и допълнение на Закона за държавните резерви и военновременните запаси. С измененията в законопроекта се закрива Държавно предприятие „Държавна петролна компания“ (ДП ДПК).

Направените до момента анализи сочат, че след създаването на ДПК не са използвани ефективно всички механизми за развитие на експертния и икономически потенциал на дружеството, които да го направят конкурентно на пазара на горива в България.

От анализите става ясно още, че плановете държавна компания да изгражда и оперира бензиностанции са необосновани от икономическа гледна точка и не са в защита на държавния и обществен интерес.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: петролгорива
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Сульо преди 1 година
Айде закривайте и Държавата и да се приключва
31
2
 
5
 
! Отговори
Бспар преди 1 година
Закривай всичко по свирката на ЕС и краваристан робе!!!
30
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Частниците се отърваха от конкуренцията на държавата.
29
1
 
16
 
! Отговори
Тито13 преди 1 година
Там където е държавно всички крадат като луди
28
5
 
9
 
! Отговори
баклава с чесън преди 1 година
За тая щуротия цялото служебно правителство на съд!То освен да проведе избори за друга дейност няма никакви права!Не разбирам как президента го е допуснал!?
27
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавни предприятия трябва да се откриват, не закриват. Конкуренцията между държавата и частниците води до просперитет и стабилизиране на цените. Стратегически производства трябва да са държавни. Смесената система най добрата система. Дори основното производство на пшеница и фуражи, както и животновъдство и птицевъдство. Даже хлебозавод държавен трябва да има, както и консервни и преработвателни предприятия. Енергетика единствено и само държавна и мн др. Държавата прчели и върви напред.
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От горивата държавата може много да печели!
25
1
 
8
 
! Отговори
Сега ще има ли преди 1 година
Безплатна нафта и на нас не само за укрите?
24
1
 
3
 
! Отговори
И после преди 1 година
Пак говорете, че другарят Кюлчев не е евроатлантик, борец за свобода, незаменим либерал, върл антипутинист и непризнат /официално/национален герой.
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
унищожава се държавното за да има повече за мафията. Всичко е точно, виновни няма, народа блееее
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бензиностанции бяха създадени по предложение на ВМРО!ПРЕДЛОЖЕНИЕТО БЕШЕ ДОБРО ЗА РЕГУЛАЦИЯТА НА ПАЗАРА! ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ СЕ БОРЕШЕ ЗА ПАДАНЕ НА ЦЕНИТЕ!НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЛКО ГО МРАЗЯТ НЯКОЙ !ОСОБЕНО ЧЕРЕПА! ЗАРАДИ ЗАКРИВОНЕТО НА ЛАФКА И ФАЛШИВИТЕ ПЕЧАЛБИ ДЕТО НИКОЙ НЕ ПОЛУЧИ ПЕЧАЛБИТЕ С МИЛИОНИТЕ
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И директора на държавната млекопреработвателна беше угодно УВОЛНЕН!СЕГА ДА ПРОГОНИМ И НЕМСКИТЕ ВЕРИГИ! ДРУГАРИТЕ ИЗПОЛЗВАТ ПРАВИТЕЛСТВАТА НА РАДЕВ! СЛУЖЕБНИ ПРАВИТЕЛСТВА БЕЗ ПАРЛАМЕНТ И ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА РАДЕВ! СТРАТЕГИЧЕСКИЯ СЪВЕТ ПРИ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО РЕШИ! ДАЖЕ ЦК НА БКП ИМАШЕ НЯКАКЪВ СВЯН!
20
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хаирлия да е- скоро и Лукойл! Свобода за България! Русия ке падне!
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кои са тези бензиностанции?!?
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Борисов хората измислиха тази схема. Не пишат колко струваше това на държавата.
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта на държавната верига бензиностанции беше да се разруши монопола от няколкото фирми при горивата на дребно. Дружеството ДПК трябваше да използва съоръженията на държавния резерв за търговия на едро и по този начин да се разруши монопола на Лукойл. Е, не стана. Руските интереси продължават да бъдат силни и си оставаме зависими, по наше настояване.
16
2
 
15
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
А служителите които от 5 години са там и 1 бензиностанция не са разкрили ще върнат ли заплатите? Колко години поредната агенция оперира за да може някой да назначи родата си на заплатополучателска позиция и по цял ден да спят във офис? Преди да ги закриете поне извадете отчет: създадена на дата Х с указ разписан от лице Х, оперира У години, за тези У години общо разходи Х милиона, резултати - еди колко си милиона. Поне да се знае кой е загробил пари за нещо смислено там!
15
0
 
11
 
! Отговори
Ей за това преди 1 година
Поредното доказателство че тука държава няма!
14
2
 
12
 
! Отговори
Коментар преди 1 година
Еее!Нали боката преди години щеше да бори с 200 спекулантите като направи евтини държавни бензиностанции!Нищо не направи!А принципно това е компания за чешшимдурници-нищоправци за огромни заплати!Как пък държавата никога досега от разрухата на комунизма нито едно печелившо предприятие не направи а само комуномутренскокапиталистическите правят свръхпечалби!?
13
1
 
16
 
! Отговори
Дачо преди 1 година
И от там се източиха милиони