Росина Станиславова: Отстраняват ме с политически цели

ВАС по-рано обяви окончателно, че кметът на "Красно село" е в конфликт на интереси
22 фев 2023 20:28, Йоана Цонева
19

Представители на политическа партия ГЕРБ и граждани искат да изпратят кметицата на столичния район "Красно село" Росина Станиславова в последния ѝ работен ден.

По-рано Върховният административен съд обяви окончателно, че Станиславова е в конфликт на интереси по един от трите случая, по които антикорупционната комисия я уличи.

Върховният административен съд потвърди решението на Антикорупционната комисия за конфликт на интереси срещу кметицата на "Красно село" Росина Станиславова. Наложена ѝ е глоба в размер на 5 000 лв. Станиславова е ръководила проект и е сключила договор с дъщеря си, за което тя получила сума от 280 лв.

"Няма съмнение, че много бързаше съдебният състав да излезе с решение и това е много добър повод аз да бъда отстранена, за да се ползва за политически цели. Смятате ли, че в тази държава, Република България, е от изключителна важност установяването на конфликт на интереси за 280 лева. Аз изпратих моето дете на фронта, когато беше пълен локдаун", заяви Росина Станиславова, предаде Bulgaria ON AIR.

"И тези хора не са случайни, техните имена са познати. Освен Парк "Славия" трябва да кажа какъв е другият натиск - често ставаме свидетели на незаконно издадени разрешения за строеж", каза Станиславова.

Отговор дойде и от "Московска" 33. Председателят на Столичния общински съвет от ГЕРБ Георги Георгиев заяви, че тя трябва да напусне поста си.

Още по темата
"Преди две години получихме жалба от граждани за изпълнението на проекта за патронажна грижа за възрастни хора и хора с увреждания по време на Ковид. Най-уязвимите групи. Одитът на Столичната община констатира, че г-жа Станиславова си е изплатила 10 000 лв. на себе си като ръководител на проекта. На второ място, че е сключила договор със свързано лице, впоследствие установихме, че това е дъщеря ѝ", посочи Георгиев.

Георгиев не коментира обвиненията за злоупотреби. Подчерта обаче, че Станиславова е избрана с гласовете на "Демократична България" и именно формацията трябва да поеме политическата отговорност кой от заместниците ѝ ще бъде временно назначен на поста.

Станиславова внесе и молба в съда, за да блокира процедурата по освобождаването им. По-рано днес тя обяви, че ще сезира европейската прокуратура за социалната програма.

Тя посочи и че е сезирала столичния кмет многократно за нарушения. По думите ѝ има много хора с годишен доход над 80 хиляди лева, които обаче живеят в общински жилища с месечен наем от 60 до 80 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Епидемия преди 1 година
Красноселци, не се радвайте прибързано. Замкметове са Веселинов фалшивата диплома и Белянова metoo адвокатката на Иванчева.
13
3
 
7
 
! Отговори
Нина преди 1 година
Росинката е нагла и крадлива, типична представителка на ДБ, от която ДБ-ейците и Бонев от Кради София се разграничават, защото вече официално е осъдена за конфликт на интереси....а как я хвалеха същите.
12
3
 
0
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Не е така!!! Проектите ги раздават партиите пропуска е на партията, като компромис дават проекта понеже работи на ниска заплата но това е преди избора за кмет са условията но после решава някой отдолу, че ги върти да спазват закона и разместват проектите на партията и така остава само един и той е в нейната община и тук партията е трябвало да намери поставени лица за да си запази поста но Уви вече не е така удобна щом натиска спонсорите и аморалните лица в партията в района и с РПУ-то.Ценови шок
11
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за 280лв !!! ??? бързо бързо я "опекоха" вас,мас ,а за Милиардите на големите Крадци ?-НИЩО ! мислех този път да не гласувам ,но сега се мотивирах и пак ще гласувам ДБ !
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички са еднакви и от Промяната и от ГЕРБ-ДПС. Само гледат да крадът! Затова няма да гласувам никога повече!
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая ни е ощетила с милиони и после глобичка 5000 лева това е смешно и кражбите ще продължат. Какво е глоба от 5000 лева, когато си откраднал милиони?
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На *** те това е нивото, но иначе мечтаят за тяхен кмет на София. Гарантирани 4 години разруха.
7
0
 
4
 
! Отговори
One s преди 1 година
Много, кметове и община ри трябва да се разкарат и уволнят. Като започнем дават да правят часни паркинги, а ти няма каде да паркира..... КОРУПЦЯ, КОРУПЦЯ
6
0
 
4
 
! Отговори
Варненски Ректори? преди 1 година
С Варненските Ректори какво стана? Още управляват...
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано да те разкарат, много си нагла, а при теб Красно село заприлича на бунище!
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази беше назначила себе си без конкурс за доставчик на храни в детските градини в цялата община.
3
1
 
11
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
СМЕШЕН ПЛАЧ. ХЕМ ДОКАЗАНО СИ САМОПЛАЩАЛА, ХЕМ И НА ДЪЩЕРЯ СИ ДАВАЛА, ХЕМ РЕВЕ!!! ПОЛИТИЦИТЕ СА ОПЕРИРАНИ ОТ СРАМ И МОРАЛ! ПФУ!
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак старата песен! Не мила, явно си прекалила с корупцията.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да е загуба .Под нейно ръководство Красно село стана Тамбкту като централния пазар