Влизането в еврозоната е основен въпрос пред България

Водещи фигури на форум
24 фев 2023 20:12, Росен Стойчев
71

Уверен и стабилен курс към приемането на единната европейска валута обявиха държавният глава Румен Радев и премиерът Гълъб Донев в рамките на конференцията "България по пътя към еврото".
Още по темата
На нея беше обяснено, че членството в Еврозоната е стратегически за България въпрос, който изисква диалог, сближаване на позиции и изработване на ясна национална програма.

"Една от основните задачи на служебното правителство ще бъде отваряне на пътя на България към приемането на еврото и ясното изясняване на позитивите от единната европейска валута" заяви служебният премиер Гълъб Донев, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Това ще направи България устойчива, както на сегашните, така и на бъдещите кризи. Членството в Еврозоната е стратегически за България въпрос", подчерта президентът Радев .

"Важна стъпка към Еврозоната е бюджетния дефицит да е под три процента, което е задача на бъдещото Народно събрание. Не само политическо говорене, трябва да се мисли за реалните политики и да имат реална картина за бъдещите дебати за бюджета", допълни Радев.

От своя страна служебният финансов министър Росица Велкова заяви, че българската икономика е напреднала значително в подготовката си за въвеждането на еврото и за бъдещото си успешно функциониране в еврозоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма такъв ОСНОВЕН ВЪПРОС пред БЪЛГАРИТЕ!!! Набийте си го в кратуните и престанете да плямпате глупости! Не Ви Копейкин, не ви друг! БЪЛГАРИТЕ НЕ ЩАТ ТЪПОТЕ ЕВРО! ТОЛКОЗ! Имаме си валутен борд - седайре си на трибуквията и мирясайте!!!
40
2
 
11
 
! Отговори
Кауни Pumpkins преди 1 година
Психодесния *** жендъро планктон още си вярва че РадеФ е русофил. Хахаха. Абе шамандури, тоя е по-голям евроатлантик даже и от Соломон Паси. Така че му целувайте ръцете. Той е вашата надежда.
39
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не питате Копейкин защо иска да му дарявате пари в ЕВРО в пейтриън и защо изпозлва иконките на Дота 2??! Тоя ви прави съвсем на балами бе русоробчета ...
38
2
 
22
 
! Отговори
Пфу преди 1 година
Чудя се що все някой говори от името на всички бьлгариНе познавам човек който иска да се присьединим и да плащаме огромните дьлгове на италия , гьрция , украйна или пьк двойно по високи цени
37
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анатема на еврозоната!
36
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте тогава да приемем доларът той е по-добра валута от еврото, пък и САЩ ни нареждат какво да правим за всичко да станем шат или да ни оставят на мира.
35
4
 
19
 
! Отговори
80% дебил преди 1 година
Бързо казвайте къде са пунктовете на "Възраждане" против Еврото...технатаМамицаПредателска!!!Гласувам и с двете си ръце против Еврото и Еврозоната!!!!
34
0
 
13
 
! Отговори
Бебо преди 1 година
Гълъб Донев в колко града в страната отиде, с колко българи говори, че сега да казва, че влизането в еврозоната е стратегическо? Същото важи и за Радев, а те се капсулирали в София, ама София не е България.
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои обръщат всичко на чужбина и трябвало да обръщат левове в евро все едно е ядрена физика, такива да хващат пътя за чужбина и да не се връщат, ама нещат защото ги третират като опдчовеци.
32
2
 
12
 
! Отговори
български избирател преди 1 година
А мое ли да ме фанете за ШЛИФЕРА /пардон/за еврото....??!!
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе вече секви муньовци зеха да се явяват на избор и да се представят за България!
30
1
 
21
 
! Отговори
РЕФЕРЕНДУМ преди 1 година
Аз казах НЕ на Еврозоната и на Еврото !!!На който не му изнася да отива на Запад да мие чинии и да сменя *** за ЕВРО....!!!!
29
2
 
17
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Ще обедняваме още значи
28
2
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Я па я, виде ми се като "Близането в Еврозоната е основен въпрос пред България"... Абе, вас не ви ли учат, че имена на институции се пишат с главна буква?
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знаех, че Хампърцумян дето дори не е българин е България добре.
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България не е една шепа продажници или е?
25
3
 
16
 
! Отговори
Ей тоалетни преди 1 година
Този въпрос е приключен- забравете за еврото, или се гответе за война!
24
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма еврозона на пук на алчните банки, мобилни оператори и вериги магазини които продават продукти с ниско качество но на двойни цени а държава няма, толкова много други елементарни неща не може да оправите еврозона тръгнали и то червени *** като Радев и неговите мъпети.
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гълъбе Гълъбе, гълъб ли си или дърто ЗаКаПе Че от военно училище в Долна митрополия
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Stiga s tazi Evro Zona na glupost