Гълъб Донев: Да носиш България в ума и сърцето си не е отживелица

Българската свобода има свой връх и той се нарича Шипка, заяви той
Обновена: 3 мар 2023 15:20 | 3 мар 2023 12:34, Нели Христова
78
Гълъб Донев: Да носиш България в ума и сърцето си не е отживелица
Снимка: БГНЕС

Българската свобода има свой връх и той се нарича Шипка. Всяка педя земя тук разказва драматичната история на българската свобода, пропита с кръвта и саможертвата на предците ни. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев на връх. Св. Никола – Паметникът на свободата, където се проведе тържеството по случай 145-ата годишнина от Освобождението на България, предаде БГНЕС.

Да носиш България в ума и сърцето си не е отживелица. И днес родината ни има нужда от своите опълченци по дух и своите идеалисти по душа. Които ще се отрекат и ще загърбят личните си интереси и стремежи и ще се отдадат на общонационалната кауза за свободна, независима и силна България. Това е наследството, което ни завещаха опълченците на Шипка, подчерта Донев.

Връх Шипка е свято място, което не търпи нечисти думи и недостойни постъпки. Връх Шипка е място, в което се стъпва като в храм - с вяра в сърцето, смело, но тихо, защото под нозете ни стоят костите на опълченците, които браниха този връх до последен дъх. Днес, когато честваме 145 години от Освобождението на България, ние се прекланяме пред паметта на хилядите знайни и незнайни българи, които, изправени пред избора свобода или смърт, избраха България, каза още Донев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избора да сте русофоби е благодарение на освобождаването ви. Затова драги русофоби, не злобейте ами си празнувайте свободата и пак си бъдете русофоби но по човешки и по смирено
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който прилага русофобски изказвания днес да иде в църквата в Батак! Ако не ни бяха освободили нямаше да имате дори избора да сте русофоби....
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 11 "Лъжата Сан Стефано.Ех , момченце." Русия сключва ТАЕН договорр с Австро-Унгария през 1877ма, с който се договаря с нея, че на Балканите няма да се създава голямо държавно образувание. Руснаците са "подписали" Сан Стефано с ЯСНОТО СЪЗНАНИЕ, че това е ЛЪЖА.
12
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Да припомня, че 95% са про'с'таците дето гласуват да ги управляват отвън и нямат нищо против когато им го кажат открито. Факт.
11
2
 
0
 
! Отговори
От Северозапада преди 1 година
Интересно... до 1917г т.нар. Русия се управлява от западна династия......Александър II Николаевич (на руски: Александр II Николаевич) е император на Русия, цар на Полша и велик княз на Финландия (1855 1881) от династията Холщайн-Готорп-Романов. ...т.е. от едната страна имамае западна военна сила (Русия?), а от другата неасната Турска/Отоманска/Атаманска империя? знае ли някой какво става през 1877/8 г?
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжата Сан Стефано.Ех , момченце.Как не могат да те върнат с машина на времето да видиш защо са се радвали на края на войната всички българи.Остави , че ще имаме държава, ами изклани са 120 хил българи от турците в тая война.Радост е било, че всичко е свършило.Ама нямаш акъл и повтаряш глупостите на Иво Инджев, той е излъгания дето и лъже.
9
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки истински българин знае, че събитията на Шипка са се случили през лятото. 3 март е натрапен ни от руснаците "празник". Да ходиш на Шипка на 3 март е да празнуваш ЛЪЖАТА Сан Стефано.
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та Кирил и Методии са си ромеи, не са и стъпвали в Бъгария, а т нар им ученици са си славяни от Великоморавия.Да, знаем, че кирилицата се появява 10 век, но дотам..И почват измислиците на историците.Видите ли Климент Охридски я създал.Ама може да е внесена наготово от Византия както и глаголицата.Защото 10 век е дълъг, както има Симеонов век, така и в края Василий завладява България на практика.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долу САЩ и Тюрке !
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още през май съм убеден, че Бойко Борисов заедно с ДПС и ПП ДБ ще променят датата и ще сложат 24 май.То пък една дата ще изберат.24 май е фантомен празник.Измислен през възраждането, за да се отделим от патриаршията, ето и ние сме дали нещо на света и какво...ами същите гръцки букви ама в адаптация- гръцко унциално писмо.Тоест от трънка на глог е нашата.Кирил и Методии са българи, а ромеи и тн. Измисляме си , че Климент Охридски е създал кирилицата, по -вероятнно е наложена от Василий втори.
5
1
 
9
 
! Отговори
11 преди 1 година
От написаното излиза, че опълченците са ни освободили, ама не се казва от какво.
4
1
 
10
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 1 година
Да не си вечно признателен на Братска Русия за освобождението е тежка диагноза. Душевна болест. Да мислиш, че за освобождението било платено от Вълчан войвода и Ротшилд, е шизофрения.
3
1
 
11
 
! Отговори
върнете 9.9.1944 преди 1 година
9 септенври 1944 с освобождение от НАТО бомбите и монархофашизма. И днешната република почва точно от тогава. Дотогава е диктатура на царя и военните.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха епик фейл на Блинкен. Поздравил ни в контекста на настоящите събития които повтаряли войната с Русия... Явно е прочел че сме воювали с (срещу) Русия а не с (заедно) с Русия!!
1
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** отново се проявиха, ама какво искаш от една рашистка формация