Колев: ГЕРБ не могат да си позволят правителство

Нужна е подкрепа от парламентарно мнозинство
4 мар 2023 18:45, Росен Стойчев
41
Колев: ГЕРБ не могат да си позволят правителство
Снимка: БГНЕС

Социологът Кольо Колев коментира в Нова Нюз предстоящия парламентарен вот.

Още по темата
„Очаквам вяла игра в центъра на терена. Да, ще има спор между отделните политически формации и основно първите две”, заяви той.

По думите му правителство на малцинството е „дървено желязо”. То трябва да бъде подкрепено от парламентарно мнозинство, поясни Колев.

Според него, ако евентуално ГЕРБ-СДС спечелят изборите ще изберат правителство тип „Николай Габровски”.

„В момента партията на Бойко Борисов не може да си позволи тяхно правителство дори при много добри резултати. То ще бъде посрещнато негативно, ако не формира по-широка коалиция”, каза още социологът. Според него коалицията ПП-ДБ няма да се разцепи. Стефан Янев пък бил подходяща фигура за всички политически играчи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Червен Кольо станал Гербер Кольо... Опитва се да внушава на хората, че има някакви социологически ,,проучвания", според които ГЕРБ щели да спечелят, че и с голяма преднина... Който е платил на Кольо, все е губил, защото никой не вярва на ,,прогнозите" му и гласува за други. Бойко, хвърлил си парите си на вятъра, освен ако така искаш да загубиш изборите. А може би е точно това, кой ще иска да управлява точно сега? Не и изпечен хитрец като Б. Б. ...
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧЕРВЕН КОЛЬО ДО СЕГА НЕ Е НАПРАВИЛ ВЯРНА ПРОГНОЗА!ВИНАГИ ГРЕШИ И ВИНАГИ ВИСИ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ!ТАКА СЕ ПЕНСИОНИРА И НАПРАВИ МИЛИОНИ!
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На този под мен: първото е вярно но второто не е.
29
0
 
0
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Всеки иска максимум власт и минимум отговорност.
28
2
 
9
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
Проблемът е , че заменяме едно робство с друго. Един голям брат - с друг. Еее, писна ми!!!
27
5
 
14
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
ЩЕ ГЛАСУВАМ ТАКА, ЧЕ ДА НЯМА ПРАВИТЕЛСТВО, КОЕТО ДА НИ ВКАРА ВЪВ ВОЙНАТА. НЕ ЩЕМ КОВЧЕЗИ ЗАРАДИ ЧУЖДИ АМЕРИКАНСКИ ИНТЕРЕСИ!
26
2
 
18
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Ама те ГЕРБ хич и не искат да управляват. Страшно си се кефят да си стоят в опозиция и да им гледат сеира на другите. Който иска да си блъска главата с това тъno племе.
25
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като вчера Кирчо и Кокорчо разпънаха знамето на ЛГБТ на фона на надписа "Има как" ще ми е много интересно кой ще гласува за тях....някой ПеПераст може би.
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 26, иван костов разбирасе! Т.е. ДБ и Киро лъжеца
23
7
 
2
 
! Отговори
П. К. преди 1 година
Кражбите на магистрали, наркотиците сред хората, ниския стандарт, мръсотията, липсата на контрол сред водачите на мпс, мизерията, престъпленията и още много други грехове....чие дело са?....
22
7
 
18
 
! Отговори
След преди 1 година
След турското робство, сме имали българи и правителство. След руското робство няма правителство но има руски роби. След погрома на Радев пионките, вече няма българи. Има само бедни, озлобени хора тук.
21
4
 
13
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Ко кааза червен Кольо? ГЕРБ печели вота!
20
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не може да си позволи правителство. Верно, руснаците са ни прецакали. Като вилает на на Турция щяхме да сме си идеално- Не сме способни дасе самоуправляваме. То след 700 години робство, как да сатне.
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички партии, които евентуарно ще влазат в парламента, са вредни. Само партии, които подкрепят САЩ, та все тая. Награда за Херо, зратен медал и за какво? Така и не разбрах. Слугите награждават господаря.
18
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
писна ми от гласувания и от смотани и некадърни политици, във всяка партия има способни хора, така че да правят правителство най накрая, не сано да се дърлят и обиждат
17
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ГЕРБ спечели с един глас повече,няма Пак да я допуснат до властта Опозиционните партии! -:) Но този път всички които гласуваха оръжие за Украйна през главата на българина,ще го отнесат на изборите! Изненадата на тези избори ще бъде Възраждане! С колко точно ще дръпнат на пред,ще разберем в деня на изборите!-:/ Аз ще Ги подкрепя ,за 1 път!Те са последователни!!!
16
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ще управлява ще го решат отново негласуващите. Ако малко хора гласуват за партия или коалиция би могло ДПС и ГЕРБ да направят правителство, но ако много хора гласуват, примерно над 60%, ПП и ДБ ще могат да направят правителство.
15
6
 
11
 
! Отговори
А сега де...21 път преди 1 година
И откъде знае, че ГЕРБ не могат да съставят правителство? Играе си на врачуване ,,спеца".
14
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Toзи социолог да е казал нещо ново, което не е казано вече поне 100 пъти. Ето такава работа да си работиш - плямкаш с устата каквото си искаш и никаква отговорност не носиш за достоверността на казаното.
13
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно е, че ГЕРБ са в изолация и само ДПС са готови да ги подкрепят. От другата страна са ПП+ДБ, които не е ясно чия подкрепа могат да получат. Ключът е във Възраждане, но те виждат, че подкрепата за тях се увеличава и едва ли ще рискуват да подкрепят мутрите или "добрите".