Гешев иска обяснение от Демерджиев и Шишков за ремонтите по магистралите

Главният прокурор изисква цялата налична информация за нарушения
6 мар 2023 13:01, Нели Христова
98
Гешев иска обяснение от Демерджиев и Шишков за ремонтите по магистралите
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор изпрати писма до служебния вицепремиер по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и до служебния министър на регионалното развитие и благоустройството архитект Иван Шишков, с които изиска цялата налична информация относно установени нередности при изграждането и поддържането на пътища в страната, съобщиха от прокуратурата.

Информацията е поискана във връзка с твърдения в медиите за извършени нередности при строителството и ремонта на магистрали и участъци от републиканската пътна мрежа, включително Северната скоростна тангента и магистрала „Хемус“.

Наличната в МВР и в Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) информация следва да бъде предоставена в най-кратък срок. „Тя е от съществена важност и е определяща, за да може Прокуратурата на Република България да осъществи правомощията си за извършване на проверки по реда на чл. 145 от Закона за съдебната власт (ЗСВ), за образуване на досъдебни производства и провеждане на ефективни разследвания по реда на НПК“, се посочва в писмата.

Разкриването на престъпления е от компетентността на МВР. То от своя страна следва да уведоми своевременно компетентните прокуратури като предостави събраните данни или доказателства и с оглед установения в Закона за МВР принцип на взаимодействие (чл. 3, ал. 1, т.8).

В случай че при анализа на събраната информация се установят данни за незаконосъобразни административни актове, Върховната административна прокуратура ще предприеме действия в изпълнение на компетентността си по Конституция и ЗСВ.

При установяване на достатъчно данни за извършени престъпления, материалите ще бъдат изпратени на компетентните прокуратури с оглед преценка за реализиране на наказателна отговорност.

Предвид високата значимост на информацията за състоянието на пътищата и в защита на публичния интерес Прокуратурата на Република България ще уведоми своевременно обществеността за предприетите действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
6
 
! Отговори
Ами сега преди 1 година
Айде сега да видим дали е само пропаганда или наистина има нарушения, защото си има методика за взимане на проби, а не само да правиш предизборна пропаганда. Сега господин Шишков да докаже, че е спазил методиката, а не да показва една проба, останалит 10 да са наред. Май няма да стане архитект на София както са му обещали от ПП
19
2
 
7
 
! Отговори
:) преди 1 година
Каскетя само това работи - изисква от другите :) Той не е свършил нищо, освен някоя и друга беля.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 14.. Радо, да не би предишните главни прокурори да са били нещо по различно...
17
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев си глеа работата, това е в правомощията на европейската прокуратура, тъй като иде реч за евросредства, тоя път Баце и компания нема ги огрее чадъра на ГешеФ
16
0
 
16
 
! Отговори
Илия преди 1 година
Ако оставим настрана Гешев, къде са тези които трябват да контролират строежа. Има цял институт ИПМ към МРРБ ЗА КОНТРОЛ. Полицията и следствието трябва да ги разследва и да даде на прокурор /Гешев ли, Бешев ли, Мешев ли...../ доказателствата. Така че кражбите започват от АПИ И МАФИОТИТЕ ОКОЛО ТЯХ....
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що, бе... С всички стоки е така.. Едни са менте, други с намален грамаж, или с измислено съдържание.. Ама за това не ревете.. Това дали ще е магистрала, сирене, мляко, хляб, или нещо друго, е все същото.. А откога продават коли със супер изтънена ламарина.. Скъпа електроника с евтини компоненти.. Колбаси без месо..
14
4
 
15
 
! Отговори
:) преди 1 година
Изискал цялата налична информация, за да я погребе. Какво стана с превода от испански, каскет :) И него изискахте, за да го погребете. Че испанският прокурор опандизи зетя на краля, не се шегува, не имитира дейност, като нашия милиционер.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Капитан Андреево нещо спря да се говори напоследък
12
1
 
6
 
! Отговори
Да, ама не преди 1 година
"Наличната в МВР и в Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) информация следва да бъде предоставена в най-кратък срок. Тя е от съществена важност и е определяща, за да може Прокуратурата на Република България да осъществи правомощията си за извършване на проверки по реда на чл. 145 от Закона за съдебната власт (ЗСВ). Тя е от съществена важност и е определяща.....МРРБ не е длъжно да предоставя информация на прокуратурата.МВР самостоятелно следва да си я осигури.
11
0
 
15
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Бax ти наглия ***... Още малко!
10
3
 
19
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 година
изисква ги за да ги скрие !
9
3
 
1
 
! Отговори
Боко преди 1 година
До zzzz. Никога. Zащото няма за какво.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
I;etkru *** и шут на баснословна заплата .52000 МЕСЕЧНО
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уау, Гешев се преструва че си върши работата
6
10
 
6
 
! Отговори
ГЕШЕВ Е ПРАВ! преди 1 година
ДАЙТЕ ДОКУМЕНТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВАТА ЗА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ---ИНАЧЕ "ПРИКАЗКИ НА ВОДЕНИЦАТА" , КОЛКОТО ЩЕШ...хахахахаСАМО ДУМИ---ДУПКИ НЕ ПРАВЯТ!!!!!!
5
2
 
17
 
! Отговори
Zzzzzzz преди 1 година
А от тиквата кога ?
4
6
 
17
 
! Отговори
Тоз пък... преди 1 година
А ти кога ще даваш обяснения бе шапкар? Само знаеш да искаш, нищо не си свършил, поне се засрами ако не друго!
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ало Иване....!
2
3
 
11
 
! Отговори
ха-ха-хи... преди 1 година
Дайте доказателствата...а после ще видим....Москва не вЕЕЕрва на медийни твърдения!!!
1
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от тази неграмотна мутраааа Гешевскааа, имитираща работа