Комитова с предложение за тока и водата

Важно е да има проверки редовно
11 мар 2023 17:09, Росен Стойчев
54
Комитова с предложение за тока и водата
Снимка: БГНЕС

"Български възход" предлага Закон за ВиК, в който всеки гражданин да се предлагат 3 кубически метра вода на цена по себестойност.

Още по темата
По учебниците пише, че те са достатъчни да съществуваме, да готвим, да перем и да се къпем на месец. Има 150 000 граждани с проблем с подаването на питейната вода, затова предлагаме този закон. В момента цената на водата е потисната от КЕВР, всички плащат евтина вода. Затова искаме да има диференцирана цена. Същото трябва да се предложи и при цената на тока. Това каза Виолета Комитова от "Български възход" за Нова Нюз.

Тя отрече да познава Велико Желев. "Заварих договори по инхаус, сключени от ГЕРБ за АМ "Хемус" с него. Той се явява продавач на камъни и материали за строителство на държавата, наемодател на техника и живи хора. Не е изпълнител на лота", обясни тя. И допълни, че смислено и национално отговорно правителство трябва да се заеме с инфлацията и несигурността заради войната и енергийната криза.

По думите ѝ преди всяко плащане за пътна инфраструктура трябва да се правят проверки. "Вижда се надменно отношение на проверяваните. 7 сантиметра асфалт минус 7 сантиметра асфалт е равно на корупция по пътищата. Поръчките инхаус означават да дадем на 10 фирми по 100 млн. по наш избор без никакъв конкурс, каквото е направено за "Хемус". Това не е пазарна икономика или елиминира смисъла за обществени поръчки. По-добре да го отменим и всичко да бъде инхаус", заяви Комитова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОй от кърджали КОй
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
без разрешение за строеж на соларни панелки Евала Комитова нали всичко минава в НС против нема въздържа се един за сто и осемдесет
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Създателя е създал растенията , животните и хората да се нуждаят от вода и въздух за да живеят и не е поискал да му се заплаща, но някакви търговци си присвояват правата,остава да почнат да ни таксуват и въздуха който дишаме
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И понеже и това е малко - собствениците на кладенци и сондажи са задължени да се регистрират и да плащат данък- за водата , която им е дадена от ГОСПОД.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хидрострой Нали
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цената на водата даже трябва да бъде намалена, защото в много населени места е негодна за пиене - взема се от неохраняеми язовири, който са построени от бай Тошо за напояване, но на сегашните управници на ВиК им е по есно отколкото да разработват находща на чиста питейна вода - така иматогромни приходи които зползват за неоправдани разходи.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха ха , ами хората които си поливат доматите по селата какво ще правят - много ясно - ще купуват от пазара по 6 лева килото . Мирише на лобизъм. Да бъде разследвана
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая неадекватна и некъдърна кикимора къде видя евтини ток и вода в България?! При мижавите доходи,които плучаваме цените са непосилно високи! 75% от българите едва свързват двата края и потъват в заеми! Толкова българомразци в управлението БЪЛГАРИЯ никога досега е нямала! Съсипаха народа ни,унищожават РОДИНАТА ни! Хора, най-после като гласувате,мислете с главите си,а не със з ....... си!!!
30
1
 
21
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Тая, ако на нея и стигат 3 кубика вода не завиждам на тоя, дето я ***. Тя може и 2 пъти в годината да се къпе и пуска пералнята, но в останалите семейства не е така. Я да питам аз, как може да има кооперации без общ водомер? Че на нашата улица има тамън 3 и в едната даже живее инкасаторката, където се прави на полицайка и крещи на хората. И още нещо в ромските махали, дали се проверяват общите водомери или там са по вода и ги е страх да стъпят, ако е така и ние да почваме да бием инкасаторите
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз се мия по няколко пъти на ден поради здравословни проблеми и изразходвам поповече от 3 кубика, при ако това предложение бъде прито ще бъда дискриминиран.
28
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости, които предвиждат нов обир на хората. Водата е природно богатство, което принадлежи на всики българи. Трябва да се заплаща само добива и доставката. НО колите секретарките раздутият щат или авариите са работа на държавата а не на клиентите.
27
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази смръдла ли преценява че по 3 кубика на човек са достатъчни ?
26
1
 
11
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
"Вижда се надменно отношение на проверяваните. 7 сантиметра асфалт минус 7 сантиметра асфалт е равно на корупция по пътищата. Една Бабет се изтропа но не обеснява как едни почити 900 милиона изчезнаха от сметка за Хемус и къде точно отидоха. Аде вместо да се прави на кандидат депутатка да се почуства кандидат разследвана.
25
1
 
6
 
! Отговори
Тежка е кармата на преди 1 година
България. Още ще изплащаме греховете на предците ни. Да пази Господ!
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Де, да можеше да се върнем към икономическата стабилност на България от преди 1944 година, когато 1 лв е = на 1 шв. франк. Но, след 45 + 33 години крадене от комунисти-социалисти, ДС агенти и съветски окупатори сме далеч от това. Твърдението, че в България е имало фашизъм показва, че не познавате българската история. Фашизъм е имало само в Италия, червените *** още вярват на съветско-путинската пропаганда и лъжи. Срам е, че сте роден в България, но не знаете историята на България!
23
3
 
4
 
! Отговори
морски преди 1 година
Лятото на морето група от 6 човека и си поръчват 2 бири в ресторант. Докато дълго разглеждат менюто, няколко от тях се изтропват мощно във тоалетната безплатна. Да, но и на този трик му намериха цаката.
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не живеем в Сахара или арабската пустиня. Ток и вода - луксозни стоки. Няма да строим държавно Белене, чужди инвеститори ще ни крадат за техните безделници в чужбина, няма да вдигаме данъците на бизнеса, за да си купува политици, поршета и да забогатява все повече и повече. Това се получава накрая. Един не може да си плати тока и водата, друг не може да си преброи и запомни парите и поршетата и вилите в чужбина.
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ел енергия от АЕЦ, ТЕЦ и ВЕЦ се изнася за ЕС на безценица, а Бг купува от борсата ел енергия! Що за парадокс. Вода газиш, жаден ходиш/ чужди компании/, ток произвеждаш, на тъмно и студено ще си. Е защо.
20
2
 
3
 
! Отговори
Н2О преди 1 година
Питейна вода се произвежда на Юг от морска/океанска. Вода за поливане се произвежда от отходни води. При нашето нискосолено море само крадливостта и задръстеността на сънародниците ни пречи на обезсоляването на вода.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази харпия така "оправи" пътното строителство и поддържането на пътищата при първото служебно, че милиардите изчезнаха, пътищата се рушат без поддръжка, а нови няма. Сега се готви да "оправя" енергетиката и водите... А, нЕма нужда. Аман от крадливи и некадърни държанки, стари, грозни или млади и мустакати.