Нинова: Сега не е моментът за влизане в Еврозоната, има риск и страх в обществото

БСП най-много се интересува от доходите на хората
165
Нинова: Сега не е моментът за влизане в Еврозоната, има риск и страх в обществото
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Още при влизането на България в Европейския съюз сме поели ангажимент с договор, че ще приемем еврото. По-късно обаче, не сега.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на Нова телевизия и допълни, че който и да се ангажира с конкретна дата, няма да бъде обективен, а ще става въпрос за предизборна агитация.

Още по темата

По думите на Нинова в момента нашата инфлация е твърде висока. „Дефицит от 3% означава рязко рязане на разходи, особено на социални. Затова смятаме, че сега не трябва да влизаме в Еврозоната“, обясни тя.

Лидерът на социалистите видя риск и за хората: „Виждате, че няма достатъчно информация. Има страхове в обществото от повишаване на цените. А при тези цени в момента, да допуснем още една вълна на увеличаване, е просто абсурд. Ще си убием народа“, категорична е тя.

Според Нинова не е нужно винаги някой отвън да ни казва какво да правим. „Ние сме достатъчно разумни да правим политика, която е финансово дисциплинирана, но в същото време и социална политика в момент, в който народът има нужда от подкрепа“, смята тя.

„Необходима е много силна обществена кампания, но професионална – не политическа, не заигравка със страховете на хората. Да се обявят и плюсовете, и минусите“, каза още председателят на БСП.

В предаването “Събуди се“ Нинова даде пример със страната, която най-скоро прие еврото – Хърватска: „Там с приемането на еврото имаше първоначален период, в който скочиха цените и правителството обмисляше да наложи таван на цените на определени стоки, за да озапти този процес. Тоест влизането в Еврозоната невинаги е леко и плавно – има сътресения в икономиките и най-вече в доходите на хората. Нас това най-много ни интересува“, заключи Корнелия Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: Ниноваевро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗА ЕВРОТО И ТРЕТИЯ ПОЛ! НЕ НА РУБЛАТА И ОМРАЗАТА!
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти който викаш на БСП леви и левица толкова толкова ДЕ.БИЛ ли си или толкова толкова играеш за тях?
12
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Аман При капитализма на ЕС и СЩ е много по-зле от 1989 г. и се обезлюди и обезбългари.
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евро не ни трябва достатъчно е свободния пазар и свободното движение на хора и капитали другото е отговорност работа и правосъдна система не съдебна и не лъжете хората че това с хората ще ги спаси от нещо си silicon valley bank с 209 милярда активи във сащ обяви ФАЛИТ
10
2
 
10
 
! Отговори
Аман преди 1 година
Че е ***, *** е, но защо й е се връзват. Комунизмът нищо не е дал на този свят.....само мъка и глад
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се види на реферндума дали обществото е за еврото, като гледам евроатлантиците каква пропагандна кампания водят по-скоро ще сме против еврото.
8
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ЕС като искат истанбулска жендар и македонска нация какво пичелим ако останем. *** и тя стана ЕС подолга като Лойко сутрин е за еврозона ама след ч г. а вечер е против истанбулска.но за ЕС с македонска история
7
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Курсът на еврото не е сигурно, че ще е същия като сега може левът да стане 5 лева и ако в банката имате да кажем 10 хиляди лева ще останете с 2000 евро, а цините от левове в най-добрия случай ще са същите, но в евро, сметнете, колко пъти ще обеднеете само т това нещо.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С право ги е страх хората при тази безобраззна спекула и липса на държава.
5
0
 
20
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Дали все още има някой да й вярва. Тя се кълнеше, че не пращаме боеприпаси за Украйна и че знаела за всеки продукт крайната точка.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистите са много щастливи. Непослушните им дечица от ПП ДБ, все пак свършиха някаква полезна работа, спряха България за Шенген. Черепа, главния спонсор нажълтопаветниците, е особено щастлив.
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистите са много щастливи. Непослушните им дечица от ПП ДБ, все пак свършиха някаква полезна работа, спряха България за Шенген. Черепа, главния спонсор на ***, е особено щастлив.
2
0
 
19
 
! Отговори
Моментум преди 1 година
Сега не е времето за влизане на Нинова в парламента. Надежда страх и объркване. А за да ни приемат в Еврозоната, трябва да свалим инфлацията. Не искаме да я сваляме, така ли? Да го ду... бедните.
1
1
 
26
 
! Отговори
Българи преди 1 година
Май теб те е страх щ.о.т.о нема да влезеш вече в Парламента. А Българското общество е ЗА влизане в Еврозоната!!!