Ген.Попов: САЩ са предприели мерки информацията, която е била на дрона, да бъде ликвидирана

Според него е много важно как ще приключи войната
17 мар 2023 11:05, Нели Христова
136
Ген.Попов: САЩ са предприели мерки информацията, която е била на дрона, да бъде ликвидирана
Снимка: БГНЕС

Очевидно това са преднамерени действия, които целят да се провали мисията, която изпълнява безпилотния летателен апарат MQ-9. Тези действия са довели и до инцидента за разбиването на дрона в Черно море. Това каза бившият началник на отбраната ген. Константин Попов пред bTV.

Още по темата
Той е на мнение, че предварителното изхвърляне на гориво е по-скоро заради грешка на пилота в конкретната ситуация. "А че има конкретна задача да бъде провалена тази мисия, въпроси няма", добави ген. Попов.

Бившият началник на отбраната допълни, че инцидентът е станал в международното въздушно пространство.

"Русия е въвела някакви ограничения, тъй като в тази акватория те провеждат бойни действия", каза ген. Попов.

Той допълни, че е възможно дронът, който е паднал в Черно море, да бъде изваден със специализирани средства, но не е ясно дали това ще се случи.

"САЩ са предприели мерки информацията, която е била на дрона, да бъде ликвидирана. Тази решителност, която иска да демонстрира руското военно командване, казва: "Черно море е наше, не ни се бъркайте", каза той.

Ген. Попов заяви, че отдавана черноморският регион е в международния фокус. Той допълни, че е много важно как ще приключи войната в Украйна.

Бившият началник на отбраната заяви, че за да се стигне до модернизацията на българската армия трябва да има компетентно правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то въобще има ли информация в тоя срон? Не предават ли всичко онлайн?
67
2
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Тоя "български" генерал-хубостник да не им е светил на янките, когато са изтрили инфото на дрона? Но фуражката-хубостник друго не види - само евтини дъвки разтяга. Инфото ще отиде там, където трябва!
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 65 - Вероятно операторът е натиснал специалното бутонче за тази цел. Не си правете илюзии - Дори и да са способни на автономна работа, тез машини са под констанен надзор.
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 69 - Възможно е! То те инфото си го имат, нали се предават онлайн, а да го трият от някаква памет на дрона - е безсмислено, тъй като руснаците много добре си знаят крайбрежието )) В-са е дали не искат да подадат команда за само-унищожение на дрона??? Ама руснаците могат да го дезинтегрират под вода и вече такива системи да НЕ му работят като го изтеглят на някой катер
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек, няма да има локациите на руски базини радари? Че те руснаците си го знаят това.
63
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Една песня я да запея. Казали българските генерали. Както я пее Владко Марков. А пък, генералът, който ме направи ефрейтор се казваше БАЙ ИЛИЯ КАШЕВ от някогашното УБО. С радост отдавах чест и козирувах на заместника му ПОДПОЛКОВНИКА ПРЕДОВ. НО НЕ И НА ДРУГИТЕ. ПРОСТО ЗАЩОТО ТЕ НЕ ПОЗНАВАХА.
62
4
 
8
 
! Отговори
До този на снимката преди 1 година
Фелдмаршал.феб.ел Коце, нещо много се е загрижил за каубойското хвърчило ? Или работодателите от Атлантическия пъб го натискат да си оправдае хилядите грантове от Козяк ! За негово успокоение и Русия е взела мерки. Около мястото на падане на дрона вече има шест кораба на Черноморския Флот ! Информацията не е важна (защото Русия знае къде са разположени нейните войски) а технологиите на дрона !
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 65 - "Ама то така се казва - "Ще унищожим оная информация!" Ама как? Как?" Ами американците казаха ,че сами са си потопили дрона ,така ,че най-вероятно преди това да позатрили каквото е трябвало .
60
1
 
7
 
! Отговори
До 61 преди 1 година
Не само, че няма нищо лошо, Ами ще е много добре да се преброите :-)))) колкото дариха "по една заплата за Украйна", толкова ще са и доброволците. Освен ако президента не използва правото си да помилва:-)))
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бившият ни началник на отбраната да не би вече да е началник на отбраната на САЩ? Няма как да знае каквото и да е за тези дронове и техните технологии. Просто се натяга на тези, които го хранят. Те американците също така заявиха, че са взели всички необходими мерки за свръх секретния дрон, който им свалиха в Иран. И какви са резултатите? Ами иранците произвеждат копия на този дрон на конвейр
58
2
 
3
 
! Отговори
г-н Цветков, Бойко преди 1 година
Българските генерали са повече от редовите войници. Преди много години и аз бях от редовите, но вече съм ЕФРЕЙТОР ОТ ЗАПАСИТЕ. През годините след това, завърших висшето си образование, защитих дисертация, че дори и специализирах в САЩ. Не дължа нищо на фалирата България, нито пък на нейните политически лидери. Василката ми е любимата българската народната. Певците, народните.
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама то така се казва - "Ще унищожим оная информация!" Ама как? Как? След като дрончето е на глътнало вода и е на 900 м. под повърхността й? Плюс, че руски катери охрахяват района денонощно
56
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците се интересуват от технологията, информацията какво има на бойното поле си я знаят.
55
3
 
10
 
! Отговори
ИВАН преди 1 година
ТОЗИ КАКТО Е ЗАХИЛЕН, КОЙ ЗНАЕ НА КАКВА ЗАПЛАТА Е НА КОЗЯК!
54
16
 
3
 
! Отговори
Антипутиноид преди 1 година
Продължавайте да спамите с даунвотове, драги русофилчета, тука коментари не се скриват, само показвате, че от истината ви боли. По елементарен начин САЩ надигра пропагандата на РФ покрай тоя дрон, толкова елементарен че не може да се замаже с нови лъжи.
53
7
 
6
 
! Отговори
До 59 преди 1 година
И какво лошо има да изпратим доброволци които по тяхно желание искат да се бият за Украйна, и пари ще изкарат ? Теб от дивана никой няма да дойде да те изтръгне, не се притеснявай пенсионерче
52
6
 
8
 
! Отговори
до 59 преди 1 година
Войната е тука, и да гласуваш и да не гласуваш все тая. Джуджето в кремъл като е искал война си я получи, късно е за реване.
51
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опичайте си акъла,хора.МО е обявило 250 свободни места за кадрови военнослужещи за военните училища в Шумен и В.Търново и за бившето ШЗО-Плевен.В същото време усилено се актуаслизират списъците на резервистите.Загрявате ли какво ни се пече.Ако не искате да дойде и при нас жегата,никакво гласуване за евроатлантическите партии ПП-ДБ и ГЕРБ.Инак-война!
50
3
 
0
 
! Отговори
Пенчо преди 1 година
До Анонимен 52Мойта туба за бензин е пластмасова и нищо и нема. Сигурно е руска, ама надали ;)
49
2
 
11
 
! Отговори
до 56 преди 1 година
Видеото е анимация, не е снимка, не е запис, заблудени човече.