Позитиви и негативи на европейския минимален доход

Обяснение от Лидия Шулева и Ивайло Калфин
17 мар 2023 17:37, Росен Стойчев
7
Позитиви и негативи на европейския минимален доход
Снимка: БГНЕС

Евродепутати искат определяне на минимален доход във всички страни от ЕС. Темата коментираха бившите социални министри Ивайло Калфин и Лидия Шулева в студиото на Нова Нюз.

Шулева е на мнение, че за социално уязвими групи, които нямат възможност да работят, трябва да имат доход, който да им осигури нормално съществуване.

Още по темата
Тя допълни, че има и друга група от хора, които не учат, не работят и един гарантиран минимален доход може да постави въпроса дали те ще бъдат активни на пазара на труда.

Калфин смята, че въпросът е доста по-широк, защото той включва и работещи и неработещи. По негови думи става въпрос за подпомагане на хора от различни групи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Калфин и Шулева - все партиини чеда, потомци на червената буржоазия, сега го дават капиталисти и философи. "Комунизмът си отива, спете спокойно деца" - каза Васко Кръпката на времето и това се оказа "фалшива новина" . Комунизмът никога не си е ходил от България !
4
0
 
6
 
! Отговори
Неразбиращ преди 1 година
Няква върхушка, печата пари от хартия, и подчинява всички останали да работят за тази хартия която дори няма златно или каквото и да е покритие. Върхушката си раздава бонуси заплати по 25-260 000 от хартията а работника който работи за хартията получава 1000 - 3000 хатрий. Каква е логиката? Всички в парламента на ЕУ и да даваме акъл на бедните как да живеят, или продължаваме да бачкаме до замайване.
3
0
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
На ромите като им се раздават пари за интегриране, помощи, социални, детски и още десетки плащания и придобивки да не са станали граждани, данъкоплатци? Или се развъждат и създават още социално слаби?
2
1
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Когато се раздават пари на калпак това води до още повече мързел, още по малко работещи, още по малко приходи, но повече разходи за държавата, развъждане на биомаса и фалит на държавата! Нали го пробваха по време на комунизма и държавата фалира 3 пъти! По време на цоца всеки взимаше заплата, без значение дали е свършил работа и за 1/10 от това което взима, в същото време колегата му взимаше същата заплата, без значение,че е изработил 3 пъти тази заплата. Ромите са живият пример!
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
75 лева минимален доход в България за 2022 година.