Гълъб Донев: Няма опасност да изпаднем в дългова криза

Състоянието на финансите на държавата е стабилно
Обновена: 18 мар 2023 10:13 | 18 мар 2023 09:30, Нели Христова
97
Гълъб Донев: Няма опасност да изпаднем в дългова криза
Снимка: БГНЕС

Състоянието на финансите на държавата е стабилно. Няма опасност за валутния борд, няма опасност за курса лев-евро, няма опасност доходите и пенсиите да не се изплащат. Това коментира в интервю за NOVA служебният премиер Гълъб Донев.

„Няма опасност да изпаднем в дългова криза, защото служебното правителство прави всичко възможно. Повишаваме събираемостта, която за януари и февруари е с над милиард и 300 от тази на редовното правителство”, добави той.

Относно доклада на Финансовото министерство, министър-председателят каза: „Това е един нормален доклад, който следва бюджетната процедура всяка година. В него няма нищо притеснително”, уточни Донев.

„Фалит на държавата е по-скоро заглавие, което излезе в медиите. В доклада никъде не се споменава такова нещо. Точно обратното - финансите на държавата са стабилни, благодарение на управлението на служебното правителство”, подчерта премиерът.

Във връзка с призивите за оставка на финансовия министър Росица Велкова, Донев обясни, че това не е въпрос, който стои на дневен ред. „Тя е един професионалист, компетентен, който много добре води финансите на държавата”, е мнението му.

С предложените от служебното правителство мерки, премиерът прогнозира, че в бюджета ще влязат около 6 млрд., които да покрият свръхдефицита, получен от „погрешните политики, приети от партиите в 47-ото и 48-ото Народно събрание”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България няма да никога да изпадне в дългова криза. Никога! Абсолютно никога! По никакъв начин. Няма такава възможност. Със сигурност може да се каже, че България при никакви положения няма да изпадне в дългова криза. Съществува 100 процентова твърда и непоколебима увереност че България няма да изпадне в дългова криза. Без съмнение може уверено да се потвърди, че вероятността България няма да изпадне в дългова криза е много под математическата нула.
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е пред фалит бееее....трябваше да кажат че въвеждат данък свръхпечалма и отменят "облекченията". Как се казва такову гадну нещу А? Ами казва се с ГИПСССС забъркан от брадата страшна лелка на отговорна позиция на която после нищо не и правят даже казват че добре си е свършила работата. Държавата само ви готви "газобрък". И си пребирайте колите от тротоарите МВРто почна със сабирането на средства (по програмата "Газобрък")
35
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия няма да победи никога Украйна. Никога! Абсолютно никога! По никакъв начин. Няма такава възможност. Със сигурност може да се каже, че Русия при никакви положения няма да победи Украйна. Навсякъде по цивилизования свят съществува 100 процентова твърда и непоколебима увереност че Русия никога няма да победи Украйна. Без съмнение може уверено да се потвърди, че вероятността Русия да победи Украйна е много под математическата нула.
34
0
 
2
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Трябва да спечелим, за да дадем убежище на Путин!
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вервайте ми, заклевам се в най-малкото си!!! Досега само две банки изгърмяха в САЩ - Silicon Valley Bank и First Republic Bank вчера изгърмя със 70 МИЛИАРДА ДОЛАРА, българските банки започват да гърмят след 3 месеца, през 1997 и през 2008 година и двете кризи българските банки започват да гърмят 3 месеца след американските
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следва държавната линия на партията, която започна Бойко, продължи Киро, крива е и е надолу.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спомнят ли си,булгарраята,какво беше преди фалита на КТБ-какъв възсторг от великата и стабилност,че даже и я наградиха?!А след това..рухна и всички рая пиха по една студена вода?Сега положението е същото,но с цялата държава.Репликата на министъра на финанасите не беше случайна,само,че след това и скръцнаха със зъби и тя се извъртя на 180 гтадуса.Но който трябваше,чу и бъдете сигурни,че сега почва бясно теглене на заеми..но от определени хора.Както беше с кредитните милионери!Ще пием студена вода
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гълъбонееев!, за такива доклади в Щатите щяха да ви скалпират тебе -отгоре, министърката ти - отдолу
29
2
 
2
 
! Отговори
Интересно! преди 1 година
Служебното правителство оправи бакиите на правителството на Кирил Петков, показа планираните действия в ущърб на България и затова е този вой сред коментиращите! Истината ни блъска като танк правителството на Кирил Петков и Асен Василев направи всичко възможно да блокира влизането ни в Шенген и Еврозоната, и вероятно ни приближава към Евразийския съюз!
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е служебен от август миналата година. За половин година такива ги накъдри, че и с Бойко не може да се бори по некадърност. Сравнете скоростта на увеличението на цените от август до сега. Аз нямам думи. И пари вече нямам.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Доктор - Гълъба няма един работен ден в живота си, което е проверимо, това е диагноза...
26
4
 
3
 
! Отговори
Доктор преди 1 година
Тоз премиер е върл алкохолик. Изобщо хора с торбички под очите не трябва да се допускат в парламента защото са склонни за бутилка квалитетно виски да продадат държавата.
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да живее ПП, единствената надежда на България реално. Може би и Възраждане ако се озаптят малко и ако Путин пукне, но ще видим. Трябва ново поколение политици
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дa мy яgeтe нa Бoko kюлчeтo, ga мy яgeтe!
23
0
 
2
 
! Отговори
Da, za Makedonija преди 1 година
Kakvi KARIKATURI -BEGE politicari ima vo Evropska Unija. Gospod da e na pomos na narodite na Balkanite
22
2
 
3
 
! Отговори
Въпрос от Перник преди 1 година
Защо в град Бобов дол се изтезават Българи и зависимата полиция си мълчи, полицията от пхихопата Гешев ли е зависима или... !? Това Европа ли е или Азия!?
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само на мен ли ми се струва, че това служебно правителство увеличи инфлацията и цените Фръкнаха рязко?
20
1
 
8
 
! Отговори
Бунгар преди 1 година
Aми колко пъти да изпадаме в дългова спирала? Ние вече сме изпаднали там.Проблема е как да излезем от спиралата.
19
4
 
8
 
! Отговори
Мууунчо преди 1 година
Венсеремус. Що ревете? Нали гласувате за промяната на шмекерите. Те си взеха комисионните и хванаха парапета отзад
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво стана със спекулата? Не ви отърва да се борите май. Навързани сте като свински черва с далаверите по внос, износ, декларирани приходи в пъти по- малки от реалните, кой взема процентите от кражбите? А? Къде са ви счетоводителите, икономическа полиция що не работи? На нас, обикновените граждани, които не сме специалисти по счетоводство и контрол ни е ясно какво се случва. !****