Очаква се българските граждани да разрешат проблеми, които политиците не успяват

Панчугов: И тези избори няма да разплетат политическия възел у нас заради радикализацията
19 мар 2023 07:41, Елка Василева
126

Предизборните кампании на политическите партии предлагат повече от същото. Шансът за промяна на резултата от изборите е минимален. За пореден път се очаква българските граждани да разрешат проблеми, които политиците не успяват – въпросът за това как да изглежда управлението; коя да е коалицията, която да управлява; дневният ред, по който да се управлява. Очевидно това няма да сработи и българските граждани няма да разрешат тези въпроси, това не е и тяхна работа. Виждаме употреба на същите политически послания, насочени към същите политически групи, основана към същата политическа стратегия, която е радикализация. Това заяви политологът Христо Панчугов в предаването „Клуб Investor“ с водещ Ивайло Лаков.

Още по темата
„За пореден път ще видим картината от предишния парламент и ще отложим възможността за разплитане на този възел, който тежи на българската политика…Много е трудно, когато посланието е радикализация да се убедят гражданите после за каквито и да е коалиции“, каза политологът.

Панчугов коментира и доклада на финансовия министър Росица Велкова-Желева от седмицата, от който стана ясно, че България е заплашена от фалит и има сериозен проблем за поддържането на фискалната стабилност. В доклада на министъра се посочва още, че съществува риск за промяна на съществуващия курс на лева към еврото, като може да се наложи взимането на заем от Международния валутен фонд, за да се спаси фискалната стабилност.

Bloomberg TV Bulgaria припомня, че ден по-късно Велкова заяви, че няма риск от дефолт за страната ни, нито опасения за валутния курс или намеса на МВФ.

По думите на Панчугов заключенията за фалит са преекспонирани, тъй като в доклада никъде не се говори за него.

 „Проблемът идва от възможността на интерпретацията. Когато изведеш заключения без данни, целта е очевидна – и тя е да се правят внушения, да се включи служебното правителство в предизборната кампания“, посочи Панчугов.

Според госта програмата, свързана с данъчни промени на служебното правителство, няма основание, а целта ѝ е „да може да се засили картината за Апокалипсис“.

„Идеята е да се каже, че до този момент нищо, което е било свършено, не е добро – тази система не работи, партиите не функционират и не работят“, посочи Панчугов.

В геополитически план той се спря на Конгреса на Комунистическата партия в Китай, който беше проведен миналата седмица и затвърди лидерството на партията и на президента Си Дзинпин.

Според Панчугов Китай няма интерес от продължаващ военен конфликт в Украйна. Политологът заяви, че е „истински уверен“, че на срещата между Москва и Пекин, насрочена за следващата седмица, ще се търси решение на конфликта.

 „Единственият вариант е да се намери нещо, което да бъде продадено като победа на Русия“, смята политологът.

По думите на Панчугов постигането на компромис е трудно, защото Русия не може да остане безнаказана за действията си.

„Или конфликтът ще продължи до изтощение на едната страна, или трябва да се намери изключително креативно решение, което, наказвайки Русия, да ѝ позволи да обяви победа във вътрешен план“, каза Панчугов.

Целия разговор гледайте във видео материала.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
4
 
14
 
! Отговори
Пипи преди 1 година
Колко трябва да си ***,за да не си разбрал че вече сме купена държава от Сащ.Няма да има производство ,каквото ни подхвърлят такова ще папкаме и каквото искат такова ще си вземат от нас.Скоро ще организират и еднопосочна екскурзия на наши военни до Украйна....
68
0
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
До 71 гражданинВ момента в началото на Надежда, до пазара, са сложили билборд с Христо Иванов. Само като му видиш охранената самодоволна мyтpа, ти се иска да го застреляш с 5 kyршyма! А не да гласуваш за него!
67
7
 
4
 
! Отговори
Мирослав Германов преди 1 година
Аз съм гей и съм влюбено в Гешев
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 89:Първо спри наркотиците и после пиши за военни положения.От Карлуково ли пишеш?!Еййй няма да се научат тези психиатрии да не дават интернет достъп на пациентите си!Аман вече!
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото са я наказали Русия досега. Толкова ше е и занапред. Да си гледаме нашите круши. Защо в магазините няма българско месо, мляко, домати, краставици, плодове? Даже маринованите краставици, всички са от Турция - четете внимателно етикетите. Не, че вноснтие са по-лоши, но защо сме се поставили в невъзможност да произвеждаме? На заеми ли ще я карпме?
64
1
 
1
 
! Отговори
Хасман преди 1 година
Дано Бойко Борисов пак да си стане министар преседател, началник да оправя положението да са добре дисата хората, пара да дава хасфалт на пътя да слага и сички негова хора даса си добре на българиа наша родина си е да са връштат от гиманията да са добре внас
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-хубав е театърът
62
7
 
3
 
! Отговори
Арест за Гешев преди 1 година
ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ ДО КАТО НЕ БЪДЕ АРЕСТУВАН ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ИВАН ГЕШЕВ И КОРУМПИРАНИТЕ МУ ПОЛИЦАИ И МУТРИ ОТ ПЕРНИК ! ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ ВЕДНАГА!
61
1
 
6
 
! Отговори
Василев преди 1 година
Байдън викаше на Радев да сложи Кирил, Кирил и хоп капана щракна!Десет милиарда нови дългове, инфлация,по-скъпа газ,Неразумна финансова политика и раздаване на калпак и то на големи компании със свръх печалба и сега му яжте главата!Ако не е Кирил, отивате при корумпираните мародери живковисти от ГЕРБ и ДПС!Всичко са измислили хората , ще ви цакат докато сте живи , а после ще цакат децата и внуците ви!Агент Матю Франсис!ЦРУ!!!
60
0
 
1
 
! Отговори
Влад сезон 1 преди 1 година
Без сьботите и неделите следобед по бтв лейди
59
0
 
1
 
! Отговори
До 78 преди 1 година
За Шакира ли говорите
58
0
 
2
 
! Отговори
до 77 преди 1 година
не са само там мутрите на Гешев и БОйко ...навсякъде са
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителствата харчат, а после народа плаща. Така всеки може да управлява. Всичко се вдига, но заплати, пенсии, детски не, само на управляващите заплатите скачат яко. В момента наистина няма за кого да се гласува, всички са едни и същи.
56
2
 
6
 
! Отговори
Вадете Армията преди 1 година
ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ ДО КАТО НЕ БЪДЕ АРЕСТУВАН ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ИВАН ГЕШЕВ И КОРУМПИРАНИТЕ МУ ПОЛИЦАИ И МУТРИ от ПЕРНИК ! ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ ВЕДНАГА!
55
0
 
0
 
! Отговори
До 53 преди 1 година
Ергенът е тьпа боза като тебе
54
0
 
0
 
! Отговори
До 53 преди 1 година
Я ти си сигурно от ергенът по бтв
53
0
 
0
 
! Отговори
До 53 преди 1 година
Шакира е грозна *** само спами песничките си
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То не са политици в тая държава
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доктор чудо нов сезон 2 по бтв лейди
50
0
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Политиците са ни достигнали дъното по популярност. Спасението е да се издигат за политици нови, неопетнени хора. Но не съм сигурен дали и те няма бързо да се корумпират. Начинът на мислене ни е такъв: Дай да вляза във властта, че да открадна, да има и за внуците ми. Изначалният ни проблем е ниският ни стандарт, голямата ни бедност.