Борисов: Пет пъти избори, пет пъти се правим на велики, не е сериозно

Когато държавата е слаба, и северномакедонците не ни приемат насериозно
Обновена: 23 мар 2023 20:05 | 23 мар 2023 19:07, Анисия Иванова
299
Борисов: Пет пъти избори, пет пъти се правим на велики, не е сериозно
Снимка: БГНЕС

"Защо позволихте да ви взимат по левче от литър гориво? Кое ви поскъпна в България - въглищата, миньорските заплати ли, - кое вдигна цената на тока? Преди да си тръгнем, заредихме 5-и и 6-и реактор с ядрено гориво. Затова питам своите опоненти: кое вдигна цената на тока?", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Благоевград.

"Днес сутринта в централата на ГЕРБ бяха производителите на мебели. Изнасят дървата, обработват ги в Гърция, после ги откупуват, и така мебелите поскъпват. Питам, защо "Промяната" вдигна два пъти инфлацията спрямо тази в Европа", попита Борисов.

Бюджетният дефицит отиде - висока инфлация, висок дефицит - няма Еврозона!

Моргите ни са пълни с трупове на бежанци, вече не знаят какво да ги правят. А преди две години миграцията беше нулева. Днес всеки ден стават катастрофи и само така разбираме за тази миграция, каза още Борисов.

Цял ден се срещаме с браншови организации - един доволен няма, и всички искат пари, а при този бюджет и този дефицит, шанс за това няма. Винаги сме били честни - не продаваме мечти, каквото обещаем - на другия ден идвате и си го търсите! Уж сме най-бедни в Европа, а две години няма ПВУ - преди две години Фон Дер Лайен даде 17 милиарда на Гърция, а за нас - нищо. Две години не направиха План за възстановяване, единствените сме, които не сме взели пари от Брюксел. И сега още пари изпускаме, а те си позволяват да идват и да ни критикуват, възмути се Борисов.

"Октомври месец трябва да вземем поне още 10 млрд. дълг, за да се покрие дупката в бюджета - това се казва "дългова спирала" - няма Еврозона, а с тази миграция няма и Шенген. Ужасът на ПП-ДБ ще дойде след изборите, когато реално тези популисти ще искат пак така да харчат пари", каза още той

"Щели да правят правителство на малцинството - никой дори не ги пита как функционира държавата. Ако имат депутати колкото нас, как ще правят правителство - защо лъжат, че ГЕРБ щели да ги подкрепят с правителство на малцинството - това няма да стане никога!", добави Борисов.

През април месец откриха в Македония българския център, ето - вчера го закриха. Когато държавата е слаба, и северномакедонците не ни приемат насериозно. Пет пъти избори, пет пъти се правим на велики, това не е сериозно, каза още лидерът на ГЕРБ.

"По-трудно не е било от сега - бихме всички рекорди - по инфлация, по задлъжнялост, от отличници станахме най-слабите. И това трябва да има мобилизация на целия народ - знаем как да ви изведем от тази криза, защото съм го правил три пъти. Накрая, и ковид-кризата ни сполетя, и там се справихме най-добре", коментира той.

Той коментира и направеното от кабинета на ПП. "Договорили 5 моста, а не можаха един понтон да направят на Дунава; говорят за четири магистрали на година, пет моста, - били сме на тунелите и мостовете на "Струма", това е рисков труд на хиляди хора, имаше и загинали - на 20 дена правихме проверки, за да станат, за да свържем топлото море на Солун с Дунав мост 2 на Видин - това е огромна полза за региона. Все обвинения, настройване на хората да се мразят - насаждат омраза, което е най-големият грях на президента Радев. Той късно се усети, нарече ги шарлатани, но късно - те се обърнаха и срещу него", каза Борисов. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това звучи като пазарлък за коалицията, която ни гласят от Козяк... "То не е сериозно, трябва да има правителство, затова айде от нас да мине ще работим заедно"....
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще правите избори все, докато не махнете всичките тези мутри, чалгари, рапъри, клоуни иФатмаци. Пардон, извинявайте, ама така се налага. Никъде по света няма таива бостански благородници, като вашите.
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно защото всичките сте надути и си държите на своето, няма да гласувам
5
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ее, то и да има партия с мошеници като Кирчо и Кокорчо, че и да се намират заблудени да гласуват за тях не е сериозно, ама кво да правим. Такъв ни е мат'ряла.
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми не се правете, бе бойко.. Някой да ви кара на сила??
3
1
 
23
 
! Отговори
мак преди 1 година
... умора нЕма, тоя и днеска.бг също. Утре ще обвини Киро, че нямаше зима тази година. Стига сте го натрапвали до втръсване.
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нарциза нарамил черния шлифер, явно съвсем е изпаткал
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
I 100 pyti ste hodim dokato ne iszesnes smazkan muschmol