Борисов: Пет пъти избори, пет пъти се правим на велики, не е сериозно

Когато държавата е слаба, и северномакедонците не ни приемат насериозно
Обновена: 23 мар 2023 20:05 | 23 мар 2023 19:07, Анисия Иванова
299
Борисов: Пет пъти избори, пет пъти се правим на велики, не е сериозно
Снимка: БГНЕС

"Защо позволихте да ви взимат по левче от литър гориво? Кое ви поскъпна в България - въглищата, миньорските заплати ли, - кое вдигна цената на тока? Преди да си тръгнем, заредихме 5-и и 6-и реактор с ядрено гориво. Затова питам своите опоненти: кое вдигна цената на тока?", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Благоевград.

"Днес сутринта в централата на ГЕРБ бяха производителите на мебели. Изнасят дървата, обработват ги в Гърция, после ги откупуват, и така мебелите поскъпват. Питам, защо "Промяната" вдигна два пъти инфлацията спрямо тази в Европа", попита Борисов.

Бюджетният дефицит отиде - висока инфлация, висок дефицит - няма Еврозона!

Моргите ни са пълни с трупове на бежанци, вече не знаят какво да ги правят. А преди две години миграцията беше нулева. Днес всеки ден стават катастрофи и само така разбираме за тази миграция, каза още Борисов.

Цял ден се срещаме с браншови организации - един доволен няма, и всички искат пари, а при този бюджет и този дефицит, шанс за това няма. Винаги сме били честни - не продаваме мечти, каквото обещаем - на другия ден идвате и си го търсите! Уж сме най-бедни в Европа, а две години няма ПВУ - преди две години Фон Дер Лайен даде 17 милиарда на Гърция, а за нас - нищо. Две години не направиха План за възстановяване, единствените сме, които не сме взели пари от Брюксел. И сега още пари изпускаме, а те си позволяват да идват и да ни критикуват, възмути се Борисов.

"Октомври месец трябва да вземем поне още 10 млрд. дълг, за да се покрие дупката в бюджета - това се казва "дългова спирала" - няма Еврозона, а с тази миграция няма и Шенген. Ужасът на ПП-ДБ ще дойде след изборите, когато реално тези популисти ще искат пак така да харчат пари", каза още той

"Щели да правят правителство на малцинството - никой дори не ги пита как функционира държавата. Ако имат депутати колкото нас, как ще правят правителство - защо лъжат, че ГЕРБ щели да ги подкрепят с правителство на малцинството - това няма да стане никога!", добави Борисов.

През април месец откриха в Македония българския център, ето - вчера го закриха. Когато държавата е слаба, и северномакедонците не ни приемат насериозно. Пет пъти избори, пет пъти се правим на велики, това не е сериозно, каза още лидерът на ГЕРБ.

"По-трудно не е било от сега - бихме всички рекорди - по инфлация, по задлъжнялост, от отличници станахме най-слабите. И това трябва да има мобилизация на целия народ - знаем как да ви изведем от тази криза, защото съм го правил три пъти. Накрая, и ковид-кризата ни сполетя, и там се справихме най-добре", коментира той.

Той коментира и направеното от кабинета на ПП. "Договорили 5 моста, а не можаха един понтон да направят на Дунава; говорят за четири магистрали на година, пет моста, - били сме на тунелите и мостовете на "Струма", това е рисков труд на хиляди хора, имаше и загинали - на 20 дена правихме проверки, за да станат, за да свържем топлото море на Солун с Дунав мост 2 на Видин - това е огромна полза за региона. Все обвинения, настройване на хората да се мразят - насаждат омраза, което е най-големият грях на президента Радев. Той късно се усети, нарече ги шарлатани, но късно - те се обърнаха и срещу него", каза Борисов. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
5
 
8
 
! Отговори
Защо ги свали бе ! преди 1 година
Със ортака си Слави --твойте комбинации са ясни ,но не можем да те махнем ,много хора се надяват след като се върнеш на власт пак да седнат на софрата ,вербувахте много ,за администрацията и нейните страхове пък се изписа толкова че е ясно защо повечето гласуват за теб --- ама по тази система ти ликвидира Б-я -- искаш да вземеш властта и още 1-милион да избягат ,ами кой ще ти храни лапачите и пазачите ?Какви колани ще стягаш ,кой нормален при отворени граници ще ти търпи мизерните мерки ?
187
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
55 пъти ще има избори ,защото не чувате гласа на Народа ! -неутралитет в тая война,никакви помощи -оръжие,нафта,пари,хотели,. Как бе Бойко ,в Бг всеки ден нов милионер ? а Народа беден,озверен ,отчаян . Мн се Краде !
186
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя комплексаар мисли, че всички са като него и искат да спечелят изборите, за да се почувстват велики. : )
185
11
 
5
 
! Отговори
Мария преди 1 година
Пропагандата се стресна ,като видя до къде докараха България случайниците от улицата и престана с лъжите за Борисов..Киро,Кокорчо,Ристьо,Танас и те млъкнаха ,останаха само платените им троляци ,родата и наивниците и драскат ли драскат само лъжи
184
14
 
7
 
! Отговори
Мира преди 1 година
Малеееее що безпомощни от злоба -Кирчовци,Асенчовци,копейсковци са се активирали да драскат лъжи .А бе я си е................м........
183
2
 
8
 
! Отговори
Надя преди 1 година
До ББ Аууууу ти па какъв сбъркан Неща ..Стан...ик си.Жалка работа,само нелепици и лъжи драскаш
182
4
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
САщ задължително трябва да изключи България и Унгария от Нато...ЕС да си държат троянски коне и да продължат да финансират...убийства на жени и деца!!!Изключете и оттеглете защитата над България и Унгария...те си имат руска мафия ...тя ще ги спаси!!!ще се изненадате от резултата...Война е...форсмажирни...изключете обслужващите убиеца на жени и деца...бързо моля!!!
181
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Ваняпарфюмираните котета и умствено босите възпитатели...ви плащат,закриха над 1500 училища и със ограбеното си купуваха любовници на възраста на дъщеря му,обслужваше гАспадаря си путин обявил ни за вражески Народ,заплашиха Народа ни с ядрени ракети!факти които може да провери всяко ..коте..и началника ти ни ограбваше да строи потоци на путин..за да финансира убийствата на жени и деца в Украйна..и слепите го виждат..само ..Вебер не!голям смях а?Бог да пази САЩ и приятели..Сащ с 200...уау?
180
2
 
7
 
! Отговори
ББ преди 1 година
уау оплаква се ограбващият Народа си,закрил над 1500 училища на Народа си,строящият некачествени пътища по които умират децата ви за да краде,финансирал и обслужил убиеца от мАсква със строежи и зависимости,със манипулации през медии купени с пари ограбени от вас...роб на кгб-дс,пъдаря на живков...евроатлантик...пази боже,играеха с радев..."врагове" с цел да ви манипулират и обслужват убиеца путин!опозориха България пред Света...пред Бог,превърнаха ни в съучастници в...геноцид!невиждан позор..
179
4
 
6
 
! Отговори
Ваня преди 1 година
През 1883 год.Пенчо Славейков е един от ръководителите на протестите срещу освобождаването на преподавателите от Пловдивската първа гимназия -Петко Славейков,Петко Каравелов,Трайко Китанчев, и назначаване на както той се изразява на - парфюмирани котета и умствено боси възпитатели.Възмутен казва - не народ а м......Да ви прилича на това което се случва от 2 години ?.
178
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко ни държи с 600,000 хиляди подкупни души които са му се продали отдавна за държавна службица. Така че колкото и зле да е, винаги ще излязът едни 600,000 търтея за дао подкрепят, защото ако се махне той ще трябва да напускат и те.
177
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много разговорлив тоя преди избори, но като трябваше да отговаря за чекмеджето беше мълчание все едно че нищо не се е случило. Да изчезва такъв некадърник не може да управлява държавата.
176
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Do 200 momko ti si psihobolen marsch v Karlukovo i vsemi tulupa s tebe
175
4
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Сащ...малко са приятелите ви...истинските...тези са обслужващи путин безнаказано с парите на ЕС данъкоплатците...рЕзидента на БГ...оРбан,имат си администрации,медий,глав.прокурори,"бизнесмени с връзки"...имат...пари,САЩ убихте Садам...Кадафи...убийци...време е да обърнете внимание на съвреименните помагачи на убиеца путин...чешкият президен не седнал на стола и орбан вече го облъчил!!!Война е...Воювайте...да не стане късно!!Бог да пази САЩ и Свободният Свят!!!
174
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Щирлицруско...кого лъжеш...ссср назначи агенти на кгб и дс и се гаврят с животите ви от 80 г....да да 80. за можещите да смятат...този е назначен от дс...строеше руски потоци.аграбваше банки с милиарди,насаждаше в хората недоверие към САЩ и ЕС...нали минаваше меркел,вебер...с 200,ивъпроса въобще не е за пари...той е ограбил милиарди отЕС и българите...идеология е,комунист работещ против Свободният,Мафия управлява БГ и г.прокуро си имат!слепите го виждат вече!ЕС и САЩ кога?Война е!той работеш
173
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата ще го изчегъртаме докрай. Така както изчегъртахме Бай Тошо преди 33 г
172
3
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Пет пъти избори.Ти така го направи,Тиквуне.Събори правителството без да имаш идея как да направиш ново.
171
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Цял ден се срещаме с браншови организации - един доволен няма, и всички искат пари, а при този бюджет и този дефицит, шанс за това няма." - Добре е да няма повече пари за Алибегов и тем подобните му. Накупиха си яхти и джипове с парите, а работниците им пиха един студен шербет.
170
3
 
1
 
! Отговори
Ами да преди 1 година
Право куме в очи !
169
7
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
208 ДА ТИ СЕ ВРЪЩА БАЦЕ БИЙ БИЙ БИЙ ДОПИСНИЦИ ДАВАЙТЕ ЛЪЖЕТЕ