Добрев: ГЕРБ има най-голям шанс за редовен кабинет

Възможни са няколко варианта
25 мар 2023 20:05, Росен Стойчев
116
Добрев: ГЕРБ има най-голям шанс за редовен кабинет
Снимка: БГНЕС

Ще водим разговори с партиите, ще опитаме да предложим кабинет на малцинството, който е с политици от ГЕРБ, доказани експерти. Ако не съберем подкрепа за такъв, то по-скоро ще предложим експертен по модела на "Габровски", нищо чудно и повечето хора да са същите. ГЕРБ има най-голям шанс да сформира редовен кабинет, защото не ни достигнаха 5 депутата в предното НС.

Още по темата
Имаме поне по трима подходящи за всяко министерско място. Това каза за Нова Нюз Делян Добрев от ГЕРБ.

Той категорично отрече, че ГЕРБ би подкрепил правителство на малцинството на ПП. "Това означава, че ще имаме още бюджети в техния стил, инфлацията да стане 30% и хората да продължат да обедняват. Горанов ни вкара в чакалнята на еврозоната, а ПП изпусна инфлацията през юли 2021 г. Тогава за пръв път не отговаряхме на критериите за еврозоната. При инфлация до 7% щяхме да можем да влезем", смята Добрев.

По думите му ПП ще останат в изолация, ако не искат сами да излязат. "Синхрон между ПП и ДБ е невъзможен, те са противоположни партии. След като влязат в парламента, няма да са толкова консолидирани. Тяхната коалиция е противоестествена. Двете партии гласуваха по различен начин по ключови теми. Кога са били искрени към своите избиратели - тогава или сега? Къде са корупционните схеми, за които говориха? Цялата власт беше в тях. Държавният департамент на САЩ казва, че има сериозни нива на корупция през 2022 г. Нулево толерантните към корупцията очевидно не са нулево толерантни", коментира той. И уточнява, че ДДС трябва да се върне на 20% на всички сектори освен за ресторантите, включително и за хляба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
11
 
! Отговори
I преди 1 година
А стига бе, сериозно?
36
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хасковското ромче Греши! Опозицията,си научи урока! В 4 парламента,Не допусна ГЕРБ до властта! И сега да "спечели" с 2 гласа,Пак няма да я допусне!-:)))))
35
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този стана голям отворко.Плюят кики и кокорки,а забравят,че от бедност и той е завършил вишо в сащ и е работил в еееххх Канада...
34
18
 
1
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
НОМЕР 2 САМО ГЕРБ НОМЕР 2 САМО ГЕРБ НОМЕР 2 САМО ГЕРБ
33
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП не плащат а искат да гласуваме за тях. От ГЕРБ ни дадоха по 50 лева..
32
3
 
11
 
! Отговори
Бедняк преди 1 година
Ко стана с Барселооонаааа.......
31
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само ГЕРБ-ДПС ще ни даде европейски заплати и живот..
30
4
 
6
 
! Отговори
аш колсун преди 1 година
Дъпъсъто са наши завинаги.
29
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Калинките пак се разжужаха, чак ме е срам, че този беше министър на Енергетиката, както и на много други места налазени от калинки. Роднините му как са, а онези с къщите за тъщи какво правят, терасите, апартаментите и най-безочливо продължават да искат власт. Ако бяхте читави за талкова години във властта, трябваше българина да е догонил европееца, а то само вие догонихте, че искате и още, оказахте се много алчни.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нане, от кюсе не хваща.
27
4
 
7
 
! Отговори
До 37 преди 1 година
Пр.осттакът си е пррростаккк... уви!
26
3
 
6
 
! Отговори
ПРЕДУПРЕЖДАВАМ ВИ! преди 1 година
Хора! Българи! Украйнците които гласуваха за Зеленски са вече напълнили гробищата! Внимавайте и вие за кого ще гласувате, за да не ви се случи и на вас това!
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че и минус сложил. Пий си панрончетата да не плащаш скъпа бира, докато свалиш чужденец на бара. Тогава се отпусни между свои.
24
0
 
8
 
! Отговори
Цъ преди 1 година
А откъде тия имат толкова излишни средства за инвестиции в недвижими имоти в чужбина??? Отг. Питайте ДАНС. Тоест - глухите и слепите!!!
23
4
 
3
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Искам да измират децата на гласувалите за гробарите и ппдб, пак повтарям искам да им измират децата.... ===)))
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ааа,НЕ! Никакъв кабинет!
21
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този смехурко, да погледне в момента на дебата как кряка съпъртийката му Д.Атанасова в момента от екрана и отвращава хората с поведението си и наглостта, което със сигурност ще откаже колебаещите се. На герберите попарата я сърбахме доста години и успяха да ни наврат на дъното, а този господин дето си назначи цялата рода на сладки местенца, как не го е срам да говори въобще. Гербавата наглост е уникална, сякаш ей така ние ще забравим и сега ще се омаем от празни обещания.
20
3
 
5
 
! Отговори
ПЕТКОВ преди 1 година
ще имаш да чакаш ДИЛЯНКЕ, точно с херр Пумпкин, няма да направите никакъв кабинет. А ти отиваш на фенерите в ролята на Фрау Добрева , да точиш черни шлаухи в Амстердам
19
3
 
10
 
! Отговори
Пфхахахаха преди 1 година
Хахахаха. Веселякът, който назначи цялата си рода в общината в Хасково, дойде да ни забавлява. Зеленски има жестока конкуренция! Да внимава!
18
2
 
7
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
А КОЙ ИМА АПАРТАМЕНТ В БРЮКСЕЛ И СЕГА СЕ ЗАГРИЖИЛ ЗА НАС??? ОТГ. ВИГЕНИН, ОТ 2009ГОД. А ОТ 2021Г - БЕЗРАБОТНИЯТ ХРИСТО ИВАНОВ. В РИМ - 150КВ - ГРОЗДАН КАРАДЖОВ. ЧЕСТИТО НА НОВОБОГАТАШИТЕ ОТ ЛЮБИМИТЕ НИ ПАРТИИ!