Проф. Сашо Пенов: Аз не съм чул да падат бомби в българските училища

Ние сме в непрекъснат контакт с МВР, заяви той
28 мар 2023 13:16, Нели Христова
50
Проф. Сашо Пенов: Аз не съм чул да падат бомби в българските училища
Снимка: БГНЕС

"Аз не съм чул да падат бомби в българските училища. Ние сме в непрекъснат контакт с МВР и мога да ви кажа, че такива интернет атаки в момента има в цяла Европа, включително и в САЩ. Оттук нататък се поставя въпросът как се действа в такива ситуации".

Това каза служебният министър на образованието проф. Сашо Пенов по повод множеството сигнали за бомби в българските училища на територията на страната, предаде БГНЕС.

Още по темата
Министър Пенов отбеляза, че има инструкция, която урежда тези хипотеза, на МВР и по сега действащите правила.

"Разбирам, че директорите са притеснени от ситуацията, но затова те работят с методическата помощ на съответните служби от МВР, за да преценят реалността на съответната заплаха", заяви той и добави, че към момента обществото е информирано, говори се по тази тема. "Нашата преценка почива въз основа на експертния анализ на службите", каза още служебният министър на образованието, като подчерта, че това може да се случи не само по време на предизборна кампания, а и по време на епидемия, празнични дни, по различни поводи.

Според него директорите имат опит в подобни ситуации и са подготвени. Освен това от МОН са във връзка с тях, а директорите са във връзка със съответните експерти от МВР.

"Сутринта разговарях, лично министър Демерджиев ми се обади, за да сподели каква е ситуацията. Аз не знам някой да има такава способността гарантира, че изведнъж всичко това ще престане", заключи Пенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Батман преди 1 година
Струва ми се че доста очилища не искат да са отворени, а и учениците явно не им се ходи като гледат къде отива живота в България,, май скоро ще се закрият всички училища, кат няма кой да ги посещава
46
0
 
1
 
! Отговори
Шамил Басаев преди 1 година
До АнонименНещо за бомбардировките от съветски и югославски самолети през лятото на 1941 година да чуя , или това е нещо ново за плиткото ти мозъче ?
45
0
 
1
 
! Отговори
Роко Сифреди преди 1 година
До Анонимен 1942 и влезли войски на СССР в България. Явно историята не ти е бил любим предмет в училище. Както и логиката , прочее.Тия измищльотини дето ги пишеш говорят колко те е тормозил сексуално баща ти в детството. Предполагам е бил *** милиционер.
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 42:Ако през 1942г в България не бяха влезли войски на СССР,ЧРЕЗ ОБЯВЯВАНЕ НА ВОЙНА,великият "приятел" на България Чърчил е готвел разпарчетостането на страната ни към съседите и за да се предотврати това е обявена за целта война на България!По този начин,след войната Сталин е имал пълното право да ни спаси от това,на преговорите в Потсдам.Иначе,ке.ле.ш.чета такива щяхте да се наричате с имената на гражданите на съседите ни ,но с никакви български имена!Ама,слушайте слугите на краварите!
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 10 декември 1941 г. България обявява война на САЩ. Това безумие сме можели да си го спестим, а с това и бомбадировките. На СССР не обявихме война, но те ни обявиха на 5 септември 1944 г. за да ни окупират и да ни се правят на "освободители". Афактите всеки ще си ги чете каквито са му пристрастията.
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бомби в българските училища са падали по време на ВСВ,бомбардирани от вашите настоящи робовладелци, от ФАЩ и Ингилизия,ама за да знаете това трябва да имате малко историческа памет,а къде такава в полираните ви от тях ,с извинение,"мозъци"!Сега пак те подготвят почвата за същата цел!
41
0
 
1
 
! Отговори
до 28 преди 1 година
И ти как точно проследи сървъра ? Или това са инструкциите в плика с копейки !
40
0
 
0
 
! Отговори
до Qwerty преди 1 година
А ресурс откъде..
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просташко изказване на едни провинциалист-никаквец!
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин избра Тръмп за резидент, после фалира швейцарските банки и сега почна да плаши децата.Скучно му е на човека.
37
3
 
8
 
! Отговори
ИВАН преди 1 година
МВР СА ЕДНИ НАГЛИ ДО БЕЗОБРАЗИЕ ГА СЕНИЦИ, КОИТО ИЛИ СТОЯТ НА ХРАНИЛКА ПО ПЪТИЩАТА, ИЛИ СЛУГИНСТВАТ НА УПРАВЛЯВАЩАТА ВЪРХУШКА, В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЛУЖАТ НА НАРОДА!
36
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още малко ще кажат, че заплахите са подписани лично от Путин и подпечатани в президентското деловодство с държавния печат на Руската Федерация.
35
4
 
12
 
! Отговори
Qwerty преди 1 година
И к'во прайм ако след 3 седмици например някоя заплаха се окаже истина??? Кой ще носи отговорност? Проф. Сашо? Директора на училището? МВР? Охраната на училището? Виждаме какво става по света, никой никога не може да се чувства застрахован. Бързо забравихме за Сарафово. Тия заплахи, колкото и нелепи на изглеждат и звучат, трябва да се вземат напълно на сериозно и в същото време да се работи в посока разкриване на подателите...
34
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още следобяд заплахите ще спрат. Тогава касата на Козяк 16 отваря за раздаване на хонорари.
33
2
 
11
 
! Отговори
Ш на У преди 1 година
Арогантно изказване на др. политик- приятел на Радев.
32
0
 
2
 
! Отговори
Гръмнете преди 1 година
Некоя пиратка де,за да е пълен цирка кво чакате?Може некой да иде да гласува .
31
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Русия естествено е (виновна)Само дето не споменават,че тези съобщения за бомбени заплахи са пуснати от сървър от територията на САЩ" Разбира ти на теб пранзта глава откъде са пуснати тези заплахи. Точно САЩ ще заплашва училища в ЕС и България, не може да е Русия. Жалки копейки, дори пред очевидните факти си затваряте очите. Национални предатели. Готови сте и децата да продадете, но да н кажете нещо лошо за РоZZия. Жалки сте.
30
8
 
5
 
! Отговори
Пич преди 1 година
А кога това професорче и неуважаемото про-руско правителство ще си признаят, че заплахите идват от кръгове около техните спонсори от Москва? Докога тези проксита ще заемат анти-българска позиция и ще се правят на разсеяни? Русия заплашва масово училища в ЕС, включително и в България, а тия се правят на неразбрали.
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След изборите заплахите ще спрат.
28
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия естествено е (виновна)Само дето не споменават,че тези съобщения за бомбени заплахи са пуснати от сървър от територията на САЩ