Пеканов: Ще предложим бюджет с увеличение на пенсии и на учителски заплати

Той бе категоричен, че съдебната реформа у нас трябва да се случи
Обновена: 7 апр 2023 22:27 | 7 апр 2023 22:25, Красимир Ангелов
63
Пеканов: Ще предложим бюджет с увеличение на пенсии и на учителски заплати
Снимка: БГНЕС

Ще предложим бюджет, в който ще бъде разписано 12% увеличение на пенсиите и повишение на учителските заплати, заяви в предаването "Панорама" по БНТ служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

"Трябва да продължи политиката по доходите, но не могат да продължат прекалено разточителните разходи на държавата – например по линия на някои помощи за бизнеса, когато не са таргетирани – там трябва да помагаме на най-уязвимите, към това трябва да се стремим", каза той.

"Разходите през миналата година бяха повишени повече, отколкото беше нарастването на приходите, такива бяха заложените политики и това отваря някои проблеми за бюджета. Ще предложим такъв вариант, с който се надяваме, че ще ги затворим", каза Пеканов.

Той бе категоричен, че съдебната реформа у нас трябва да се случи – „тя е на първо място условия по Плана за възстановяване и устойчивост, на второ място министър Крум Зарков и служебният кабинет подготвиха законопроектите, които изпълняват проектите по плана, каквито са и очакванията на европейските ни партньори“.

Според него това ще подобри живота на българските граждани и ще ни помогне и за темата „Шенген“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупав народ. Оплаквате се , че децата Ви са глупави, а по никакъв начин не ги контролирате. Те получават възпитанието си не от Вас, а от ТикТок, където мозъкът им изтича от многократно повтарящите се кратки 10 секундни видеа. Когато отиде в училище, детето не може да се фокусира за повече от 5 минути.В България съм, само защото имам чувство за отговорност, не е заради обидно ниската заплата, отиваща в данъци. За справка в Люксембург и в полови Европа, ще получавам между 6-12 хил. евро/месец.
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който завижда на учителите - да стане учител за 1 ден . Да видим какво ще мисли след това .
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Shark Учителите са с предимство, за пенсионерите е наложително защото са много зле там. Другите след това. Не може да се вдигат заплати на всички, ако се направи ще е с някакви пет лева примерно и за никой няма да стигне.
44
5
 
9
 
! Отговори
Shark преди 1 година
А заплатите на другите? В тази държава само пенсионери и учители ли има???
43
0
 
8
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До Анонимен 52 И работа и производство трябват.
42
2
 
5
 
! Отговори
Питам преди 1 година
А работническите заплати ще ги увеличите ли ?
41
1
 
4
 
! Отговори
Обикновен българин: преди 1 година
Предлагам Пеканоффф са гостува при Бай Ставри по Великденските празници,че му се е дояло крехко евроатлантическо агнешко на чеверме... По този начин това 404 на снимката ще свърши поне една полезна работа в живота си!
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само с вдигане на заплати, няма да стане.
39
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждате ли! Това е пелан политик. Пич!
38
4
 
12
 
! Отговори
Популисти преди 1 година
Продължаваме с подкупите на държавните служители и пенсионерите? Нима вие не казахте, че държавата е пред фалит? Как ще оправите равенството, повече разходи отнколкото приходи? Като вдигнете разходите? Типично за комуннниисти нали? Може би ще вземете заеми от СССР и Азия на където сте ни заптили? Не забравяйте, че 25%ГЕРБ,25%ПП, 13%ДПС минава границата от 70% народ желаещ Европа, хич не се опитвайтес вашите 9% БКП истории да ни върнете в коммунизъма като навремето Ленин и Сталин, става ли а?
37
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Като начало спрете да увеличавате пенсиите на тези, дето нищо не са работили. Аз познавам няколко такива, дето ехидно ми обясняват колко съм глууупав. Така ли ще мотивирате работещите? Освен това има доста помощи, които са само за бедните, а другите с по около хиляда лева, я пресметнете какво им остава, като си платят всичко, стига с това, изгонихте де що работно и читаво имаше тука!
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пеканов нЕкъде аи е олЕкъл мозъка. Изобщо, най- добре да го скрият някъде и да не се обажда......това "пале" много взе да цвърчи.
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
как ще приберете от Лукойл незаконната им печалба и компенсациите за ток ,които им давахте,ще чакате да обжалват 10години,че то Бъргария съвсем ще изпосталее до тогава,спрете украинското зърно и слънчоглед по зелените коридори без мито и фитосанитарен контрол,накажете Лукойл и енергопрен.фирми за злоупотреби и господстващо положение.
34
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тези учители.Някой няма ли да помисли за медицинските работници.
33
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почесвам се умно, докато се чудя откъде ще дойде този бюджет? Данъците ли се каните да увеличите? С едната ръка давате, с другата взимате.
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не компенсирате ПОНЕ официалната инфлация в бюджетния сектор, на следващите избори.....системните ще ядете дедовия:-)))
31
9
 
15
 
! Отговори
Бюджет на мизерията преди 1 година
Хайде стига сте толерирали учителите, те и сега са им големи заплатите. Увеличете МРЗ защото голям част от хората са на МРЗ. И не ми излизайте с коментари че са на МРЗ и получават допълнително пари под масата. Някои може и да получават, но повечето на МРЗ не получават пари под масата.
30
2
 
10
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Лъжците от служебното кога ще изплатят на народа дължимите средства от Лукойл
29
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И сега са им големи заплатите, резултатите ги виждаме всички
28
18
 
26
 
! Отговори
гост преди 1 година
Стига с тези учители . Всяка година все повишават заплатите на учителите , които работеха само по интернет . Има нещо ненормално само с тези работници да получават постоянно увеличаване на заплатите .