Шишков: Ще построим магистралите по стари цени, за да не губи държавата пари

Той заяви, че са намерени още две отсечки от АМ "Хемус" с липсващ асфалт
7 апр 2023 11:42, Йоана Цонева
36
Шишков: Ще построим магистралите по стари цени, за да не губи държавата пари
Снимка: БГНЕС

По искане на прокуратурата е разпоредено да се вземат ядки и да се направят проверки на един от участъците от София до Яна на АМ "Хемус". Резултатите са сходни на това, което бях намерил - между 20 и 24 см е дебелината при изискуеми по проект 28 см. Има липсващ асфалт. Започва разследване и ще се търси наказателна отговорност. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков пред Нова телевизия.

По думите му проверки са направени и на пътя от Сливница до кръговото кръстовище в Банкя. "Там асфалтът по проект е 22 см, а релано е 17-18 см. Георадар направи тест и на Северната скоростна тангента, а резултатите се очаква да излязат до седмица - две. Строителят и надзорът трябва да носят отговорност. Държавата като възложител - също. Очевидно ще трябва да се направят основни ремонти", обясни Шишков.

Още по темата
Според него подробният устройствен план за остатъка на Южната дъга на Околовръстния път е одобрен. А преди две седмици е приет и този за ЛОТ 9 на АМ "Тракия". "Всяка седмица отваряме перспективи за развитие на важни инфраструктурни обекти", посочи Шишков.

Той сподели, че е свикнал да работи под напрежение и не отрече, че би приел ново назначение в евентуален трети служебен кабинет.

"Анализът на състоянието на пътищата не е бил с цел политическа употреба, но резултатите бяха, че се стигна сблъсък между мен и политическа сила. Аз спрях да говоря, защото трябва да дадем пълна възможност изборите да бъдат равнопоставени. Ако няма редовен кабинет, ще продължим да работим по ремонтите. Ще направим така, че да построим магистралите по старите цени, за да не губи пари държавата", подчерта Шишков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тотална лъжа. Все едно да кажа: Ще купя апартамент на старите цени. Ама, кой ще ми го продаде??? Цените на материали и услуги вече са двойни, инхаус процедурите бяха спрени от комитова и кокоро. Но, лъжата тържествува. шишков ежедневно лъже, че всичко е ще, ще,ще...... Ще, ама друг път.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шишков - министърът, който спря строежа на всички магистрали и не построи абсолютно нищо!
32
1
 
4
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Тоя бил архитект като Бабет Комитова. Аз не съм видял архитект да подготви документ? Да проверим чете ли?? Шишков, по кой стандарт извършвате проверката, отнася ли се за пътища в експлоатация или само за новопостроени???? Какъв е минималния набор от извадки и как са обработени статистически????? Да не би като Бабет да си ходил на паркинг??????
31
4
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
хубаво!...Но до кога САМО ще се установяват КРАЖБИТЕ на Тиквата,без да се потърси НАКАЗАНИЕ за тях?...-Какво викате?..-"Ами докато МИЛИЦИОНЕРА "Гешеф" си е на мястото!" ?...
30
1
 
6
 
! Отговори
aaa преди 1 година
Кога ще ги построите тея магистрали бе Шиши!? Дали ще е тоя век? Защото за сега са само приказки, а трябват дела. По делата ще ги познаете.
29
1
 
6
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Щял да строи на старите цени,голям несретник е тоя плон дир,като си такъв мистър Сенко защо не върнеш цените от преди 2 години на яйца,месо олио,захар хляб та да не ощетяваш народа?
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 20МозАк, да ни обясниш какво общо има температурната амплитуда с развитието на дадена държава.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а само размахва несъществуващи проблеми.-----несъществуващ е асфалтът, и това си е проблем
26
2
 
9
 
! Отговори
7373 преди 1 година
Шишо, Шишо, аз да се разприказвам, честничкия, милия. Да го ожалиш! Срам, срам и позор си.
25
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шишо-Бакшишо не е построил нищо досега за две години, а само размахва несъществуващи проблеми.
24
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шишков докажи ми, че тези ядки са взети наистина от магисърален път, а не от паркинга пред блока ти?
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце каЗА че не е вярно !
22
3
 
4
 
! Отговори
Аз... преди 1 година
...недоумявам докога съфорумците ще се надяват на вече усвоени пари с тези резултати -> масово липсващ по 5-6 сантима асфалт, да се оправят от фирмите строители и изпълните, чиито каси и средства отдавна липсват?! При най-малкият усет за вероятен предстоящ натиск, тези фирмички просто ще обявят фалит, ще хлопнат кепенците и ще отидат да строят я в Испания, я в Гърция и т.н. Изобщо форумците откъде мислят, че ще се извадят пари и някой ще възстанови липсите?! Пари няма, трябват нови, народът пак!
21
0
 
19
 
! Отговори
Питанка преди 1 година
А магистрала "Черно море" кога? Колко години още ще се пътува по комунистическия път? Да сте минавали скоро оттам?
20
2
 
16
 
! Отговори
до 19 преди 1 година
Най-обичам празните приказки... Колко е температурната амплитуда в Кот д'Ивоар? Колко е тук? Прочее, не дотам бедна за Африка държава.
19
5
 
13
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Ходил съм до Кот д' Ивоар. Ще ми повярвате ли ако ви кажа, че имаха по-европейски магистрали там до всяка точка на страната?
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 30 години японците бяха готови да ни направят и двете магистрали със срок за изпълнение 18 месеца, но комунистите им отказаха понеже ''ние сме щели да се оправим''. Ето как се оправяме 30 години по-късно. Няколко мизерни стотина километра не може да построим на равен терен. Ако бяхме слушали по-напредналите цивилизации тогава, щяхме да имаме качествение магистрали вече 3 десетилетия без да са МРЪДНАЛИ.
17
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милиардите за асфалта дето го няма са в чекмеджетата.
16
4
 
12
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Жалко Шишков ако не бяха дадени 5 млд от "Хемус" за бизнеса и не беше умишлено спирано изграждането им , щяхме да имаме нови пътища! Но явно надделяват партийните пристрастия след като Шишков бе отлъчен от ГЕРБ!
15
0
 
18
 
! Отговори
Ехаааа преди 1 година
Сега ако върнете бирата и к..вите на старите цени.........!