Демерджиев: Не бива призваните да защитават обществото да се обявят за жертви

Естеството на ни работата е такова, че неизбежно води до сблъсък с подземния свят
11 апр 2023 10:52, Йоана Цонева
59
Демерджиев: Не бива призваните да защитават обществото да се обявят за жертви
Снимка: БГНЕС

Позата и ролята на жертва не подхожда нито на главния прокурор, нито на министъра на вътрешните работи, нито на служителите на МВР. Това изтъкна пред БНР вътрешният министър Иван Демерджиев.

Думите му бяха по повод съобщението на прокуратурата, че при извършени следствени действия в имоти на обвиняеми е открит списък с имена на магистрати - следователи, прокурори и съдии, които са обект на заплахи.

"Наши служители ежедневно са под заплаха. За голяма част от тях има и оперативна информация, че съществува реална опасност за живота и здравето им", отбеляза министърът и допълни, че естеството на работата е такова, че неизбежно води до сблъсък с подземния свят. Той подчерта, че има протоколи за действие и не може да се всява паника.

Не е приемливо хората, които са призвани да защитават обществото, да излязат и да кажат, че са жертви, категоричен бе Демерджиев.

Той заяви, че не слуша записи.

Според него не е коректно да се вадят и показват записи на части. Министърът припомни, че през годините е имало такива случаи, но резултатите не са били положителни и не се е стигнало до осъдителни присъди.

Демерджиев заяви, че работи като човек, който няма да си тръгне.

"Не защото смятам, че няма да си тръгна, а защото това е правилната позиция. Ако мислиш, че си тръгваш утре, не можеш да направиш нищо съществено", подчерта той.

По негови думи има много работа в МВР.

Готов съм да си тръгна утре, ако се сформира редовен кабинет, увери министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
4
 
! Отговори
Весо преди 1 година
На този страхотен министър Дремджиев му дреме,че чак му се клати за хората в МВР , даже и в държавата!
53
0
 
5
 
! Отговори
Бунга Бунга преди 1 година
Най-големите *** са адвокатите! А като разберете че адвоката е от Пловдив ???!!!!
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквото и да направи Гешев все е лошо. Лошо, ако съобщи за намерения списък, лошо ще е и ако не е съобщи за него. Няма угодия.
51
4
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
пловдивски ***. Защитава армия и полиция ,защото може да употребява сила. Магистрати и в частност прокуратура обвинява .
50
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такъв сериозен министър като г-н Демерджиев МВР не е имало поне 20 години. Добре ще е да освободи пенсионерите полицаи които лапат пенсияка и заплата. Това го нема никъде по света дори в Азия и Африка. Пенсийка 1500 - 1800 лв. и заплатка 2000 - 2500 лв = 4000- 4500 лв. на месец, срамно и неморално е.
49
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
унгарския външен министър е в москва- заради атомната енергетика - унгария строи 2 реактора руски- и орбан налага вето на опита на ес да въведе санкции на русия в атомната сфера- а българите под ръководството на майкопродавците дето ги управляват ще ръснат 30 милиарда за реактори на американсках.фирма дето не е направира и една централа- как дза са богати катто са глупави
48
9
 
9
 
! Отговори
Светозар преди 1 година
В случая Демерджиев е много прав. Издигна ми се в очите.
47
2
 
5
 
! Отговори
до 26 Не е вярно ! преди 1 година
Че взимат 1000 лв заплати! Абсурд е ! Когато става въпрос за полицай няма да гледаш основната заплата защото върху нея само се надбавя !!! ДОКАТО!!! --При работника само се вади !!! Другото е че не може да се каже там са едиси какви си ,защото има всякакви като при другите хора е връзките са повече, ама това е положението ! И за това е желана професия зашото заплатите не са 100 лв а и не е като да се води нарко война и да има взрив след взрив и да ги нападат със картечници и бомби докато ,,,,
46
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев, Иван Гешев. Агент на Негово Величество Боко Първи и Последни. Агент 00
45
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев още не е разследвал и открил кой е Мата Хари Потър - Метлата. Тротинетките ги хвана, Чеченеца хвана, Куката хвана. Метлата влиза в покоите на Вожда, снима, слага пачки и кюлчета злато. Гешев не защитава Вожда си от наглите престъпления на Метлата.
44
6
 
11
 
! Отговори
Слуш подслуш преди 1 година
Ваденето на записи, не просто е "некоректно", а и незаконно, ама гешеф откъде да знае? Боко и Цецо напълниха МВР с разни мутри от 90-те, а сега всички се чудят защо така стана.
43
0
 
2
 
! Отговори
до 38-- Каква-- преди 1 година
-Академия бе човек ??? То по хубаво да не пишем ,че имаше и смъртен случай !
42
6
 
6
 
! Отговори
Моля ви ! преди 1 година
Поне откриите Мата Хари ,до края на романа стигнахме и някой скъса последната страница ! Плюс това ако откриете още 2-3 героини и тайната на златния шкаф ВИ гарантирам ,че ще има правителство -- покажете се като един бългърски Шерлок Холмс !
41
1
 
7
 
! Отговори
Закривай преди 1 година
милицията!
40
4
 
7
 
! Отговори
Morski преди 1 година
"Не защото смятам, че няма да си тръгна, а защото това е правилната позиция."!!!??!!!! Чудо на т. Ъпо. Тията и арогантността! ТА ТИ ТРЯБВАШЕ ДА СИ ОТИДЕШ ОЩЕ, КОГАТО БУСА С МИГРАНТИ УБИТ ПОЛИЦАИТЕ В КОЛАТА! НЕКАДЪРНИК! РАДЕЕЕЕФ САМО КОРУМПЕТА И НЕКАДЪРНИЦИ ОКОЛО ТЕБ! ЯВНО,ЗА ДА БЛЕСНЕШ КАТО" СВИНСКИ МЪДИ В ГЪСТА КАЛ! "АМА ШУШОНА СИ Е Т. Ъ. П ПО ПРИЗВАНИЕ, А ТИ СИ И ИЗ ТРЕ БИТ ЕЛЕН ШУШОН-още по-втеден!
39
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Г-н министър скоро няма да си тръгнете,защото във парламента влязоха лица който нямат никакво намерение да съставят правителство
38
0
 
8
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Диагноза!!!!!!
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде правописа остави, оттам учители и доценти не излизат , ами в така наречените полицейски академии поне не учат ли че 30 тонен автобус не се засича с Опел Астра?
36
6
 
9
 
! Отговори
:) преди 1 година
Пак ли го заплашват каскетя :) Ще му купим нов мултитемпературен охладител и ще го спасим :)
35
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демерджиев е един от сериозните министри в МВР. Далеч зад него са Бъчварова, дори и Бойко Рашков.