Владимир Кисьов: Срамота е, ако отново не се направи редовен кабинет

Да се направят необходимите реформи, за да се получат средствата от ЕС
11 апр 2023 15:40, Елка Василева
43
Владимир Кисьов: Срамота е, ако отново не се направи редовен кабинет
Снимка: архив, БГНЕС

"Възможността отново да не се състави правителство е нещо недопустимо и престъпно за България. Силно вярвам, че ще надделее разумът в 49-ото Народно събрание, защото иначе ще е срамота. На всеки въпрос бих отговорил с думата срамота. Срамота е, ако не се направи правителство, срамота е, ако не се направят необходимите реформи, за да се получат средствата от ЕС, още повече, че това са единствените инвестиции, които са в последните години".

Още по темата
Това каза пред БНР Владимир Кисьов, бивш заместник-министър на външните работи и главен преговарящ за членството на България в ЕС. Той е и един от над 100-те общественици, подписали апел за обединение в 49-ия парламент.

По думите му "със слаби политици и липса на воля" България е изпаднала в тежка икономическа криза и в невъзможност да формира правителство, което да "няма воля за външнополитическа позиция по въпроса за агресията на Русия в Украйна".

"Апелът е подписан от хора, които са гласували и за двете най-големи политически формации и тревогата за бъдещето на страната е обща", каза Кисьов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Почва прожекцията........тои за разлика от ония двамата ,все пак има някакво образование ......
36
0
 
1
 
! Отговори
Шофьорите преди 1 година
Тези неща с българските политици и техните срамоти, избори и правителства изобща не ме интересуват. Има и по-важви неща от тези. Като например, републиканския шампионат за рали кроса. На името на капитан енев ще е. В баповица, естествено. Но ще е в три възрастови групи. До 35 г., от 35 до 55 и над 55 г. Младите неща да се състезават, но наградите ще са за тези от над 55-те. Агнето ще си го разделят Драгомански и Кочев, ракията ще е за втория, а третия ще спечели купата за шампион на България.
35
0
 
1
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Тя, срамотата ще е за тези, които не могат да го съставят този кабинет. А пък, ако трябва да пиша честно, искрено и точно, срамовете са за българските политици и техните лидери. Искат да прехвърлят некадърността си но избирателите. Както и лекарите искоаха да изкарат виновни болните. Такива професии са си избрали. Щом не им харесват да ми дойдат на работа в частната фирма. ЩЕ ГИ ИЗРАБОТЯ КАКТО АЗ СИ ЗНАМ. Докторска степен имам. Че дори и специализация в Щатите. Честита да им е. Аз съм вече в 24
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
срамота е да .народа иска бойко да тегли милярди и да усвоява .да трупа евро в шкафчета и да няма справедливост . то е ясно ,че никой няма да влезне в коалиция с герб,но да има какво да натякват за следващите избори
33
0
 
7
 
! Отговори
Почва прожекцията преди 1 година
Гледайте новият герберски блокбастър "101 интелектуалци". Сто и първият е Боко Интелектуалеца.
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Занимават ни с евроатлантизъм, Еврозона, войната в Украйна, държавни помощи за Украйна, НАТО, Шенген.Тези теми са глупостти и "дъвка за балончета".На новите стари партийни представители трябва да им спрем темите "дъвка за балончета". Каже ли нещо за евроатлантизъм, НАТО, Еврозона, безплатна държавна помощ за Украйна - веднага да ги спираме и да не позволяваме с тези теми "дъвка за балончета" да ни отклоняват от истинските проблеми.Ние сме в НАТО, ЕС,евроатлантици сме от 20 години.Други са темите
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се види, че депутатите се държат като избраници на партия, а не народни представители и обнаглели от този факт искат избори до дупка, не е ли време КС сам или ако се наложи - с референдум да се допита до народа не трябва ли да се почине преди поредните избори поне 1 година, вместо да се харчат по 100 млн.лв - до момента общо 500 млн.лв.Може да се направи допитване дали на депутатите да заочне да се изплащат заплати от момента,в който съставят кабинет, защото на нас правителство ни трябва
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срамота е, че още ни управляват комунисти и фашисти... все едно малко сме се напатили от тях до сега.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как да стане и сега! И това НС няма да го бъде!!! Срамота не срамота!-:)
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срамота е никой да не мисли за това как се харчат парите от ДАНЪКОПЛОТЦИТЕ! А тези които укриват данъци да не дават наклон на ху ... на държавата .
27
1
 
6
 
! Отговори
Ха,ха, преди 1 година
27,това никога не е бил вариант.Но ти си пиши,стотинките трябва да се заработят.
26
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вариантът за правителство е ПП-ДБ + ДПС + БСП, но едва ли е разумен вариант.
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То е срам да се показваш сред хора, след като си от СДС и си участвал в унищожаването на България. Нагло и безсрамно е някой от СДС да ни говори за срам.
24
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споко, най Буци ще си стисне ръките с Мустафа и Корн и е готова работата. Тоя път Киро удари греда.
23
1
 
12
 
! Отговори
Кисьов, преди 1 година
Ако вие от СДС им ахте поне малко срам,нямаше да разпродадете България за жълти стотинки и да съсипете бъдещето на две поколения.Сега сте брошка на ревера на ГЕРБ за един евродепутат.Е това е срам.
22
0
 
11
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 година
Ами махнете ги половината тро6ляци в парламента и ще направите нормален редовен кабинет. ...
21
3
 
15
 
! Отговори
паф преди 1 година
силно им желая да не могат да съставят правителство, и да си остане президентската република, няма файда от тях за един лев - само разхищения! некадърници, крадци и мошеници!
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още един пенсионер на хранилката с голяма заплата и пенсия
19
3
 
8
 
! Отговори
Боко Тротинетката преди 1 година
Надмина и Емили.Оети ден разкарва като кучета на каишка 108 "интелектуалци" по всички телевизии.Срамота.
18
4
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
срамота ще бъде ако се направи от този материал които е в мом в нс това епозор прос-то-тия до шия след като са гласували за парапета и грешния ъгълпоказва че липсват критерии в обществото