ПП с авангардна идея: Председателят на НС да се сменя на два месеца

Ротацията да е между първите две парламентарни групи
Обновена: 12 апр 2023 12:02 | 12 апр 2023 12:02, Камелия Цветанова
103
ПП с авангардна идея: Председателят на НС да се сменя на два месеца
Снимка: БГНЕС

След като 49-ото НС не успя да си избере председател, Асен Василев от ПП излезе с авангардно предложение.

Още по темата
„Пред това Народно събрание стоят важни задачи. Предвид невъзможността да се излъчи председател, предлагам да се направи заемка от европейския опит. В ЕП двете най -големи групи излъчват председател на ротационен принцип и това гарантира устойчивост и възможност да работи структурирано“, посочи той.

Василев уточни, че предложението е ротацията да е между ПП и ГЕРБ. Същото се отнася и за председател на правната комисия.

„Така ще се гарантира, че ще има взаимен контрол“, смята той.

Предложението на ПП- ДБ е на всеки 2 месеца НС да взема решение, с което да редуват председателите на НС и на правна комисия.

„Това е нестандартно решение, но ние се намираме в нестандартна ситуация и това е един от изходите да се излезе от нея“, обясни Василев.

След това депутатите излязоха в почивка, за да обсъди всяка група идеята на ПП-ДБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
O.o ужас
74
2
 
0
 
! Отговори
ТЕЗИ преди 1 година
от ПП и ДБ още не са прочели Конституцията. България е парламентарна република. Най-високият пост е на председателя на парламента. А те ще го сменят на 2 месеца.
73
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГР. МАЙКА ЮНАШКА преди 1 година
На това дередже сме защотото ТЯ носи по ДВЕ ДИНИ и под ДВЕТЕ СИ МИШНИЦИ - Под Лявата: Пешев (ОХРАНИТЕЛЯТ на КОРУПЦИЯТА) и Лойко (ВЪЗГЛАВЯВАЩИЯТ Я). Под Дясната: Русия и USA. Не включвам Европа защото е 1. е зависима от USA и 2. защото едва ли освен поляците, които са исторически обременени, някой европеец би хукнал доброволно да се бие с руснаците. Познайте КОЯ диня първа ще тупне на земята и кога ще стане това, за да направи ТЯ малка но уверена крачка напред!
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е ясно защо ПП-ДБ измъкват ГЕРБ от изолацията с това предложение!
71
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази идея за ротацив я имаше и при предишния парламент, но не я приеха сериозно. Вярно е, че я няма по Конституция, но и не противоречи на Конституцията.
70
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България няма да тръгне напред докато не изчегъртаме ГЕРБ от всички ешелони на властта.
69
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ пак са в изолация, което е добре за България.
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно ГЕРБ пак са извадили някоя и друга пачка от откраднатите стотици милиарди в чекмеджетата. Какво от това, че платените им писачи по форумите си пишат дивотиите и си цъкат плюсовете и минусите?! Народът ясно показа, че не ги иска - 62% не гласуваха за партия или коалиция отвратени от ГЕРБ, а от тези 38% гласувалите за някой, само 26,49% гласуваха за ГЕРБ.
67
2
 
5
 
! Отговори
А ха преди 1 година
ПП ще се самоизчегъртат чрез Потресаващото си Невежество във Всички области! Те си живуркат в друга реалност!
66
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП-то нито Конституция признават, нито НС, нито НАРОД. Те си гледат паричките и да изпълнят задачата на тези, които са ги пратили тук. Толкова е просто
65
2
 
6
 
! Отговори
Нас преди 1 година
Има Конституция!На Република България и тя не е носна кърпичка!Като не можете да се разберете -идете си!ПП-то са си въобразили и внушават и на хората , че като махнат Борисов и прокурора ще ликвидират корупцията.Това е фикционална идея-корупцията е майката на капитализма , а махането на Иванчо нищо няма да реши.Но товазасега важи като мотив за наивници и може да ви завлече заедно с Атаносов в политическото блато.Тази е разделителната им линия с герберите.Затова няма правителство,не народните инт
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Под ЧУЖДА намеса , сега ПП се чудят как да ЗАМАЖАТ положението , как да се съберат с герб , по околовръстното !Иначе ще имат пълна загуба на електоратът си , при ОСТЪРГВАНЕТО на герб ..., какво биха обяснили на своя електорат !
63
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В изказването си Асенчо, фокусиран върху идеята си, дори обърка коя е първа и коя втора на изборите. Не им ли е ясно, че ако не се разберат до края на месеца ще се отиде на нови избори и тогава ПП+ДБ/ДС/ може да са в позицията на Славито. Като ги гледах днес, май на някой няма да му издържат нервите и ще вземе да пушне някой от тях и да се стреснат- или да работят или да се махат. Гербаджиите няма да се хванат, но ако другите гласуват този вариант...
62
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е ква ротация на 2 месеца, като той самия парламент трае 2 месеца???
61
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП са амтьори, и то пълни. Ако Герб все пак се наложи да управлява с тях, ще удължи живота им в политиката, понеже най-вероятно няма да има веднага избори. Ако обаче има, това ще е края на пп-тата. Просто лъсна колко са боси и незнаещи какво правят. Та те са нямали план какво става, ако не са първи? Това говори колко са скарани с реалността.
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно това им е максимума на плануване на ПП. Могат да мислят само за 2-3 месеца в бъдещето. ..Дет се вика до следващите избори, а после каквото народа реши.
59
1
 
9
 
! Отговори
А ха преди 1 година
Всъщност болката на ПП не е за ротацията на председателя на НС, щото те и без това се въртят непрекъснато, а за Ротация на Председателя на Правната Комисия!!! Сещате ли се...защо..!?
58
1
 
8
 
! Отговори
О, божке преди 1 година
Тези взеха НС за Лена. Да си ги сменя на два месеца. Нещо друго на ротационен искат ли? Направо премиера??
57
0
 
3
 
! Отговори
Упс до 1950 преди 1 година
Ами всеки каквото си е заслужил!!! От Народа.
56
0
 
8
 
! Отговори
Упс преди 1 година
Вече един бивш конституционен съдия се произнесе, че това е Противоконституционно!!! Ама кво им дреме на Киро и Аси??? Те конституция не четат, ползват я за други цели! Второ - те искат като добавка и ротация на Председателя на Правната комисия!!!!! Ха ха ха ха! Ще умра от смях!:)