Депутатите гласуват комисиите в НС, правната ще е за ПП-ДБ

Първа точка ще е прекратяване на пълномощията на Лена Бориславова
20 апр 2023 07:50, Анисия Иванова
11
Депутатите гласуват комисиите в НС, правната ще е за ПП-ДБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Предстои да бъдат разпределени постоянните парламентарни комисии. Освен за председател на НС, ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС се разбраха, че председателят на Комисията по правни въпроси ще бъде от "Продължаваме промяната - Демократична България".

Депутатите предстои да изберат и Временна комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание.

Първа точка в дневния ред е прекратяване на пълномощията на народния представител от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" Лена Бориславова. Депутатите ще разгледат и предложението на парламентарната група на ДПС 21 април да бъде обявен за неработен за Народното събрание.

Относно първите закони, които ще обсъди новото Народно събрание, Росен Желязков посочи вчера, че първо ще се гледат тези, по които има разбирателство. Това са за домашното насилие, КПКОНПИ, Наказателно-процесуалния кодекс, законопроектите по Плана за възстановяване и устойчивост. Според него по тях няма да има тежка политическа дискусия и тежки препирни, защото депутатите знаят, че очакванията на хората са да преодолеят този стигматизиран през последните месеци диалог именно в посока на решаването на  въпроси, които вълнуват обществото, и действия по сформиране на кабинет, който би могъл да реши тежки проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Онези които чегъртаха,почват да почесват и галят,та дано има и за тях постове.Нека им берат срама които гласуваха за тях.Но както и да е,Алеко Константинов го е казал много добре,за мас ка ри те.
10
0
 
2
 
! Отговори
За преди 1 година
Баджи дали няма да го възнаградят за мълчанието с още някой пост. Председател на правната комисия изглежда добре. Зер цялата държава видя работната квартира, компенсацийка ще му дойде един вид.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
значи Боко *** рита зад колоните а а сега трябва да му целивам шлифера
8
1
 
1
 
! Отговори
Кака Лена преди 1 година
Ще ми липсва Киро бизнесмена
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе незнам но аз видях как депутатите на ПП, ДБ и ГЕРБ гласуваха заедно ЗА при избора на председател на парламента.. това ми стига. Другия път гласувам за Възраждане!
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
e за това другия път с 2 ръце за Възраждане
5
1
 
3
 
! Отговори
На Боко Чекмеджего преди 1 година
На бас че са пазили новината за Лена за след изборите. Зер че им падне подкрепата с 2% заради нея. Хич не трябваше да е в листите бе кауни! Тъй е като Кире мисли с долната глава..
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Края на чегъртането дойде. Модела ГЕРБ остава, с леки промени. Задкулисните договорки вече не са нещо лошо, а добро за държавата. Промяната Продължава!!
3
8
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Мощната НАТО коалиция ще е факт с втория мандат на ПП. Боко ще ги държи за топките всеки момент и ще ги контролира ПП-тата. Важното е, че руснаците от Вгъzpаждане и БСП ще бъдат набутани в ъгъла.
2
2
 
10
 
! Отговори
Отзад преди 1 година
Ако съм избирател на ПП и ДБ ще се гръмна. Моите хора, тези които трябваше да изчегъркват Герб, сега се бсрат с тях по дупките? Срам. Копейкин ще се окаже прав, че чакат заповеди от Америка.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха. Вакарелският милицЮнер с каскета, май ще изхвърчи....