Каримански: Колкото повече парламенти имаме, толкова социалните разходи ще растат

Крайно време е да се прекратят помощи, свързани с ковида или инфлацията
24 апр 2023 16:52, Стела Стоянова
9
Каримански: Колкото повече парламенти имаме, толкова социалните разходи ще растат
Снимка БГНЕС

"Безотговорното поведение на всички политици с раздаването на пари за техни избиратели и популистката кампания доведе до това социалните разходи да се раздуят много и да се направят необмислени разходи. Дефицитът се натрупа от раздутите разходи, от обещанията, от уравниловката.

Унижихме българския пенсионер, с това, че и този, който има принос, и този, който няма принос към пенсионната система, получава една и съща база на пенсиите".

Това каза пред БНР финансистът Любомир Каримански, бивш депутат от ИТН.

Той допълни, че е необходимо да бъдат взети спешни и нетрадиционни мерки, за да не влезе страната ни в дългова спирала. "Крайно време е да бъдат прекратени помощи, свързани с пандемията или с инфлацията. Колкото повече парламенти имаме, толкова повече социалните разходи ще растат".

По думите на Каримански горещият картоф с бюджета е в ръцете на депутатите, които според него ще бъдат доста объркани заради предстоящите местни избори.

В предаването "12+3" той посочи, че при редовно правителство дефицитът може и да не бъде 6,4% - зависи от политиките, които се приемат.

"Ако продължи инатът, няма да бъдем приети в еврозоната", допълни Каримански.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
астора преди 1 година
Чалгаро че е шоуто
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гологлав,13 милиарда лева субсидия раздадени за бизнеса,най вече на едрият червен такъв,колко процента дефицит от БВП са бре?
6
1
 
8
 
! Отговори
текме отзад преди 1 година
Абе, докога тия чакали, изяли България, ще ни рекетират да им гълтаме тъпите "промени" и целия гнил "преход" към "пазарна" икономика и "демокрация"!!! Бойкот до дупка, докато мислещите 60% не издигнат и си вземат сами промените, които искат! И краденото - обратно, Кралмански!
5
1
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Докога,бе? Аман.Скрийте го този.Избирателят го шутира.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя не му дадоха 4 млрд са ги занесе я Зайчарника у разтуриха Правителството.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото повече депутати има, колкото повече плямпала има и си увеличават с 800 лева на тримесечие заплатите, които са доста високи, подобно лаене на глупости е недопустимо!Да се премахне плоският данък и да се въведе стръмната стълба на облагането!Омръзна ми от този празнословец !Веднага пенсиите им пречат! Е не мрем, въпреки всички усилия!Изедници алчни и некадърни!Заминавай за еврозоната, българите вече нямаме кожа за дране !Граблива пасмина!
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да решим "На калпак" или "На фес" ще раздаваме пари. "На калпак" означава за народа. "На фес" означава да раздаваме на гербодепесарите, пеевски, обръчите от фирми и общини на гербодепесарите. "На фес" ще се раздадат много пари на малко хора. Парите няма да минат през пазара и ще потънат в офшорните сметки при другите предишни кражби от раздаването "На фес" на Боко.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе ти що се правиш на гламав?Дефицитът в бюджета е 13 милиард лева,разходите за увеличените пенсии са едва 1.3 милиарда лева,защо просто не се изправиш като мъж и да кажеш истината-не пенсиите и увеличените социални разходи доведоха огромният дефицит а Милиардите левове Субсидия към бизнеса и то най вече към едрият червен такъв в лицето на звучните абвиатури КРИБ,БСК,АИКБ и сие червени крадливи производни!