Киселова: Радев дава вариант за разговори

Има важни основни теми
25 апр 2023 12:16, Росен Стойчев
12
Киселова: Радев дава вариант за разговори
Снимка: БГНЕС

Държавният глава трябва да даде време на партиите, за да има живот НС. Да се бърза с връчването на мандатите не би било правилно. Ако Радев форсира процеса, партиите ще го обвинят, че не са намерили път един към друг. Той ще им даде възможност за разговори, които ще вървят паралелно със законодателния процес.

Още по темата
Ако партиите се отклонят от заявените ангажименти, ще забърза процедурата по връчване. Това каза за Нова Нюз преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова.

Според нея Радев е очертал няколко приоритета, които са най-важни - бюджет, усилия за приемане в Шенген, ПВУ. "Следващия месец 19 институции ще трябва да бъдат обновени заради изтекъл мандат. Не е толкова важна местната власт, колкото да се покаже, че се поема отговорност за едно управление след месеци на нестабилност", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Този преди 1 година
Преди две години даде с юмрук вариант за разговори. Още дълго време ще отеква в общественото пространство грозното му ръмжене срещу половината от българите. Жалък комплексар издигнат и подкрепен от партията на комунистите и припознат от новоизлюпените "демократи" спомогна съществено за последвалото съсипване на държавата от харвардските сукалчета. Няма да ни е лесно. Простотията и мързела са лоши съветници.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милото Рундьо, то гледа Парламента да му осигури пари, за да си развява байрака на популизма, белким не го детронираме - достатъчна е само жежката му ЛЮБОВ към шизофреничното съветско-имперско джудже, благодарение на която обекърви окончателно българската армия и нейното въоръжение.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гербавите да си разговарят с другите участници в цирка,стига се натискали на ПП.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разговори с кого?
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ са в изолация и това е добре за България. Бойко си заминава с 200.
1
4
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Боко и ПП-тата ако се разберат по някакъв начин, Рундю си заминава с 200.