Гюров: По никакъв начин няма да играем с играта на ГЕРБ

Ще очакваме подкрепа за кабинет с втория мандат, каза той
27 апр 2023 09:18, Анисия Иванова
191
Гюров: По никакъв начин няма да играем с играта на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Няма да се поддадем на натиск и ултиматуми. За ПП-ДБ е много важно пред бъдещето правителство да бъдат поставени ясни цели и отговорности, които ще са в интерес на държавата. Едва тогава може да се говори за състав на кабинет. Управленската програма на коалицията ще бъде обсъдена с всички парламентарно представени партии, за да се търси широка подкрепа. Това заяви пред Нова тв Андрей Гюров от "Продължаваме промяната" в отговор на въпрос ще успее ли и дали коалицията му ще изпълни искането на ГЕРБ-СДС да представи списък с имена на кандидати за министри и премиер, които биха предложили.

Още по темата
"Намираме се в първия мандат. Отговорността е изцяло на мандатоносителя, да предприеме стъпките, които смята за правилни. При ситуация, в която партията победител не може да даде работещо решение – е ние да предложим такова", допълни Гюров.  

Той увери, че коалицията му подхожда абсолютно отговорно в процеса на преговори за сформиране на кабинет.

"Всички виждаме, че България има нужда от редовно правителство. Това, което зависи от ПП-ДБ - ще го направим. Процесът на формиране на кабинет при нас не е процес на написване на едни имена на един лист. Ние следваме процеси и ще включим в разговорите всички останали парламентарни партии, започвайки от  най-голямата. Ще очакваме подкрепа за кабинет с втория мандат", псочи той.

И беше категоричен, че коалицията му няма да следва линията на ГЕРБ по въпроса със списъка с имената на министри и премиер. "Имаме собствен подход към решаване на проблема с редовното правителство и по никакъв начин няма да играем с играта на ГЕРБ със сваляне на картите и ходове, които се опитват да притиснат втората парламентарна сила да направи някакви ходове, които не отговарят на нашитепринципи и обещанията към избирателите ни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
9
 
10
 
! Отговори
Курдо Коленков преди 1 година
Вие не само я играете тази игра, но на всичко отгоре губите вече години и половина. година и половина - 3 пъти избори, и трите пъти ГЕРБ си повишават резулата, ВгbZраждане също, ДПС не губи, ПП и ДБ са големите губещи: 2021 - 83 мандата 2022 - 73 2023 - 64 Гюро, Гюро.... или сте обратното на острото, или ви харесва да губите.
37
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП най-добре е, да се върнете към "успешния" си бизнес, защото вече никой няма да ви избере. ДБ се увери за кой ли, път, че ги нямате за нищо, освен да бройка. Хартиените коалиция ще премахне изцяло машините, с коитоманипулирате вота. Тогава ще лъсне истинският ви рейтинг.
36
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ББ СИКАДЖИЙСКА МУТРА ,А ГЕРБ -ОПГ -организирана престъпна групировка.
35
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народа каза,че не иска ГЕРБ.Бойко развяваше пред камерите хартиената бюлетина,намеквайки на мат'ряла да гласуват като него.Е,нито хартийката,нито надрасканите протоколи му помогнаха да получи абсолютно мнозинство.Сега ще се хапе отзад,виждайки,че още повече опротивя на народа.
34
1
 
2
 
! Отговори
до мунчо преди 1 година
До Христо Христов Бе ти добре ли си!?
33
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Попфолка Продължава! Дует Кирчо и Тъпирчо ви поздравяват с песента Тигре тигре! Слава на Чалгария!
32
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълна Пародия!!
31
12
 
10
 
! Отговори
Някой си преди 1 година
До 16 "Никакво правителство": В голяма грешка си относно възрастовата структура на електората на ГЕРБ! Електоратът на тая партия са работещите 40 - 60 годишни български граждани, които много бързо надушват новите олигархични проекти и пръкналите се от тия замисли партии / като подмяната /. Електоратът на ГЕРБ няма как да се подлъгва и манипулира от тия смешници. Както виждаш партията има едни твърди 25 - 26%, които не мърдат!
30
10
 
14
 
! Отговори
маалии преди 1 година
Добре че са Герб,че тая лудница е нещо страшно!
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уж управленската програма на ПП-ДБ ще е обща, съгласувана и подкрепена с ГЕРБ-СДС, а в същото време кабинета на Промяната няма да има нищо общо с ГЕРБ!!!! Що за шизофрения е това?
28
10
 
11
 
! Отговори
До Реалист преди 1 година
За ГЕРБ са гласували 10% от имащите право на глас.90%са срещу тях .
27
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въобще да не сте посмели да ни разкарвате повече по избори. Вкарваме ви в парламента, за да излъчите правителство. Няма да стане без компромиси. Като не сте настроени да преговаряте, какво правите там?
26
7
 
7
 
! Отговори
До Гербер преди 1 година
Влез в сайта на ЦИК и виж.ГЕРБ са първи в селата,ДПС са втори,а БСП четвърти.Или бе знаеш как да влезеш?
25
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Играта на Бойко я знаем от предишни игри.Прави предложение на винкела и шкембе войводата,на което не могат да устоят,после ги сдъвква и изплюва.Но този път удари на камък.Тия ще устоят на изкушенията,надявам се.
24
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При положение, че България няма бюджет за 2023 година, първата работа на правната комисия в НС да внесе поправките в закона за ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ, като председателят на комисията е от ПП (брутална калинка, брутално ново ниво на безобразни калинки са наточени да управляват България), означава само ПРЯКО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ ПП-ДБ ИЗПЪЛНЯВАТ ВЪНШНИ НАРЕЖДАНИЯ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ.
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 24 Не ти и трябва да разбираш!Бягай да си шиеш маска,че ковида пак се завръща!
22
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де, ама нали ги виждате резултатите какви са?! То ще е все така... Леко е безотговорно все да няма правителството... Трябва нещо да бъде направено все пак...
21
13
 
11
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Пълно с гербераски *** и един на ***. Какво ви пречат новите избори на герб? Да не свършиха парите от чекмеджето? Все си мисля че 4,5 милиарда няма как да похарчих ни за избори ни за Мата-Хари. Борисов е пенсионер след месеци, а Деси, *** и останалите са за лудницата! Важно е да има избори до местните. След това ще го питам ту-лу-па как ще спечели изборите и го знае, за това се прави на много загрижен за народа и държавата ама плоскомозъчните взеха да свършват.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
няма го в списъка списъци с имена се размятат
19
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избори докато Възраждане стане първа сила и състави самостоятелно правителство!