Нинова: Огромна игра и задкулисие има в момента за бюджета

Депутатите превърнали НС в цирк, парламентаризмът си отивал
41
Нинова: Огромна игра и задкулисие има в момента за бюджета
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова разграничи парламентарната си група от поведението на останалите в НС.

Причината за това станаха отново дебатите около Правилника за дейността на НС и възникналия спор за осигурителния стаж на народните избраници.

Още по темата
"Трети ден ви гледаме цирковете, първи ден мълчим, втори ден мълчим, днес няма да мълчим. Разграничаваме се от БСП от това, което се случва в парламента, защото знам какво мислят хората – депутатите се грижат само за себе си, моля ви да се знае кои депутати и кои партии, защото БСП не участва в този цирк", скочи тя.

"Карайки се днес тук за 1-2% за осигурителен стаж на депутатите със заплати над 6 000 лева, не изглежда добре. Карате се за поредната привилегия на депутатите, без да мислите за това, че 30% от населението на страната живее под прага на бедност и без това не изглеждаме добре в очите на хората, а как изглеждаме в очите им, когато се караме за 1% осигурен стаж", обвини още Нинова.

"Минавате цялата граница, като се карате с епитети, които не искам да повторя за някой лев отгоре. От сутринта се занимаваме само със себе и с глупости, а за БСП днес най- важното е бюджетът на държавата, които се отнася за от бебето до пенсионера, защото оттам зависи колко ще е минималната заплата, колко ще е майчинството, болничните, пенсиите", коментира червената шефка.

Тя отсече, че докато депутатите се карат, служеният кабинет днес внася бюджет.

"Внася го, защото изхарчи парите на държавата и не може да се продължи след юни без бюджет и сега в МС се гласува един бюджет, който не се одобрява от никого в държавата – работодатели, синдикати, авторитетни икономисти, тук няма нито една партия, която да го подкрепи и въпреки това на инат правителството го приема и го внася и после ще кажат - депутатите не стават, партиите са виновни. Парламентарната република си отива и вие се карате като каруцари на улицата." нападна Нинова.

"Гълъб Донев вече се изказа срещу партиите, депутатите и парламента и вие тук дума не обелвате за това. БСП е партия с опит и сме сериозни хора. Този бюджет на МС ще влезе в зала и имаме няколко варианта. Или го приемаме на първо четете и между първо и второ търсим начин да го променим, или втория вариант, както чувам от ПП, че ще бъде отхвърлен от НС на първо четене и МС ще направи друг. Кой ви дава гаранция, че МС ще приеме друг", риторично попита тя.

Според нея и президентът Румен Радев използва ситуация, за да обвини партиите.

"Като го върнете този бюджет, Радев ще каже - ето ги партиите и депутатите, не се грижат за хората. Има огромна игра и задкулисие в момента", отсече Корнелия Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
3
 
! Отговори
КаскетЯ преди 1 година
Др0гарката Импексова и е мъка, щото не е в задкулисието този път! А бе дайте и военните заводи за да миряса и угоди на началника си др0гара РешетникоФ!
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми направи колиция с другите дето милеете за народа- Славчо и Костя де! Тогава вече ще прокопсаме...
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много загрижени за народа тия, дето от тях нищо не зависи!
30
1
 
5
 
! Отговори
ПАЛАЧИНКАТА СЕ ОБЪРН преди 1 година
И ЗАЩО БСП НЕ Е В ИГРАТА? А КАК ХУБАВО СИ ИГРАЕХА С ПП И ДБ, НО ЗА ЖАЛОСТ САМО 6 МЕСЕЦА. СЕГА НАРОДА ПОИСКА ГЕРБ И ВЪЗРАЖДАНЕ ДА ПОИГРАЯТ И СТАНА ДОСТА ПО-ИНТЕРЕСНО!
29
1
 
9
 
! Отговори
А ГА ЯДЕ КИФТЕТАТА? преди 1 година
ВАЖНОТО Е ,ЧЕ НЕ СМЕ ИЗНЕСЛИ НИТО ЕДИН ПАТРОН! И ЗАЩО НИКОЙ ЗА НИЩО НЕ Я ПИТА ДРУГАРКАТА ЛЪЪЖА?
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
при синдикатите винаги е скъпо
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кой не е работил е ченге така ли кво стана с здравните осигуровки вар батко
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно е, че се надлъгват кой да краде парите от ПВР. Спрете този цирк. Да има нови избори и като скочат %-тите на Възраждане и стане първа, всички ще изтрезнеят, защото тогава ЕС ще спре всички пари, не само по ПВР.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 5 Хващаме ли бас, че Костадинов пак ще ги нарича ДБ Доносническа България? И к'во ще стане? Ще го изгонят за едно заседание и толкова.
24
2
 
7
 
! Отговори
5248 преди 1 година
Българската Държава се упрвлява от мракобесната ДС - Държавна Сигурност в комбинация с Корумпираната Червено/Кафява Върхушка за която цел номер едно е да отврати българските граждани от Демокрацията и Капитализмът за да изгради тоталитарна Фашистка Държава с Частна Собственост, начело с утайката от (бкп/бсп).
23
4
 
3
 
! Отговори
5130 преди 1 година
В Рассията се е настанил тотален Фашизъм, за бифшите (кпсс) е много диалогично, лесно и логично да се трансформират във Държава от Фашистки Образец, такава е и Китай, тоест да бъдат това което винаги са били Тоталитарна Държава, но със Частна Собственост. Няма избори на всеки Четири Години няма смяна на Власта в името на благополучието русският народ. КГБ рулит, Фашизъм ето Дело Русское - Владимир Путин е президент и главнокомандващ докато не ритне камбаната.Зеленски и украинските нео - нацисти от Десен Сектор направиха страхотна услуга с Майдана на Фашистката Държава Рассия. Българската Д
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не сме подготвени да живеем в капитализъм. В капитализма нее като в социализма. В капитализма са добре само айдуците. Ние които живеем от честен труд мизеруваме студуваме и гладуваме. Пазнавам хора от социализма които имаха айдушки наклонности но системата не им позволяваше да се развихрят. Като ни докараха капитализма същите тези се развихриха и сега са милионери. Ще трябва да си променим мирогледа и да започнем да мислим и живеем по капиталистически. С честност и почтенност не става.
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във всеки град в Бг има ГРУПА от политически мародери , най-вече от ДПС и герб , които колят и бесят !НЕ СЕ ЛИ ЗНАЕ , Г-н Гл. ПРОКУРОР !?
20
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха-ха, някаква завист ли усещам? А гроздето киселее ли ти, Корни?
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От край време : Коя , на кой фирма да бъде нахранена , всеки дърпа одеялото към него !
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се ли срамувате, че има дискриминация в ЕС и ви обират и заплащането за работниците, децата, пенсионерите и други хора е ниско и ви съсипаха икономиката, българските заводи и ви доведоха до демографска катастрофа? Западни градове са затънали в дългове, субсидии също крадат, но не си оставят хората да гладуват, на ниски заплати, без здравеопазване и на улицата.
17
2
 
13
 
! Отговори
РАДЕВ ИЗХАРЧИ ПАРИТЕ преди 1 година
ТОЛКОВА МОЖЕ ДА "УПРАВЛЯВА"... ТО НЕ КАТО В КАЗАРМАТА..... .... КАТАСТРОФА...
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Далавери и много пари се въртят в парламента. А за народа квото си хване.
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименА вие не се ли срамувате от ниското заплащане в България и че другите от ЕС, получават високи заплати и поради тази причина изтекоха хората и се обезлюдиха цели райони и поради същата причина и безработицата, има демоиграфска катастроофа и един важен за България АЕЦ Белене изпуснахте и не построихте? Или че субсидиите са различни за различните държави и е дискриминация и нямате една българска верига, всички са чужди, не ви ли е срам, че ви обират и пребъркват?
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борби за кокала са между фирми на гребажии, пепежии и дебежии.