Джамбазки: Северна Македония няма място в ЕС

Евродепутатът сигнализира ЕК за нов акт на омразата
36
Джамбазки: Северна Македония няма място в ЕС
Снимка: БГНЕС

"Тази Македония никога в ЕС! Поредна антибългарска, ксенофобска, недопустима, неприемлива политическа репресия над македонски българин, заради неговото българско национално самосъзнание. Вечен срам и позор за „българските“ политици, превили гръб в унизително национално предателство".

Това заяви съпредседателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки във връзка с информацията, че прокуратурата в Северна Македония е повдигнала обвинения за расизъм и ксенофобия срещу председателя на сдружението "Иван Михайлов".

Заради недопустимия акт на македонската държава Ангел Джамбазки подаде незабавен сигнал до Европейската комисия с настояване за отговори на въпросите кога Комисията ще предложи да бъдат спрени преговорите със Северна Македония, заради неизпълняване на задълженията относно спазване на човешки права и как ще се реагира на целенасочено преследване на хора, заради тяхното самоопределение.

"Това дело, скалъпено и без основание, е част от поредицата действия за сплашване на българите в Северна Македония. Това е лицето на държавната политика спрямо българската общност. Няма и помен от добросъседството и обещанията на управляващите. Напротив - има действия по очерняне и сплашване на всеки, който открито се заяви като българин", изтъква още съпредседателят на ВМРО в писмото си до Европейската комисия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Вельо преди 11 месеца
Направете мръсно на СМ и ги набутайте в ЕС.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Джамбаски пропуштил да ве информира дека обвинението против ткн претседател на клубот е покренато од страна на евреиската заедница во МК , затоа што ткн ,,клуб,, е отворен во кукиа поранешна сопственост на Евреи кои завршуваат во логор. За ова известуваа и германските медии , не знам дали знаевте ...
29
0
 
3
 
! Отговори
ДжагАЛИте във преди 11 месеца
Българската територия са в излишък.Ние Българите сме православни християни.
28
0
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 11 месеца
Колко елементарно. Стари милиционерски номера. И нашето "ВМРО" и тяхното са създадени от едни и същи хора и освен, че нямат абсолютно нищо общо с автентичното българско движение, те имат една единствена цел: да нахъсват и да настройват едни срещу други хората от двете страни на границата дотам, че да се намразят до край и да няма никаква възможност отново да са заедно. Това е истината. Лошото е, че и държавите ни са превзети и имат подобна политика.
27
2
 
3
 
! Отговори
Как така,няма място? преди 11 месеца
Това е стара българска провинция, но вследствие на сръбската пропаганда, започнала още преди повече от два века, хората там са с пообъркано самосъзнание. Като се присъединят отново към Майка България, където им е естественото място, автоматично ще станат граждани на ЕС. Народът неслучайно е казал: "На сложни болести - прости лекове." Перифразирано по съвременен начин, ще звучи така: "На сложните проблеми решенията им са прости."
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В Македония не понасят Фашисти и Нацисти. Странно е, че в парламента на ЕС се разхождат, поздравяват с нацистки поздрави и подават жалби.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дажмбаски да се поинтересува от кой е обвинението. Македония може да съди Джамбаски за клевета. Но едва ли ще го направят. В Македония Джамбаски е възприеман като за надрусан клоун и вече никой не му обръща внимание.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Джамбаски алкохолици и наркомани също нямат място в парламента на ЕС. А обвинението не е от Македонската Държава, а от Пепо Леви, шеф на Еврейската общност в Македония с подкрепата от Еврейската Общност на САЩ. Джамбазин внимавай с кой се заяждаш. С действието си само вършиш работа на Еврейската Общмост в Македония да стигнат по-бързо до резултат.
23
0
 
4
 
! Отговори
рЕАл преди 11 месеца
ТИ НЕ СИ ФАКТОР В БЪЛГАРИЯ, ЗА ДРУГО Е БЕЗСМИСЛЕНО ДА ГОВОРИМ С ТЕБ.
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Правилно!
21
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Македонците не са антибългари, а са антифашисти. И вие също трябва да махнете тези фашисти иФатмаци и генерали, където сте ги избрали да ви управляват, и да си изберете цивилна власт, като всички останали европейци.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
чадърче
19
11
 
6
 
! Отговори
VladTepes преди 11 месеца
Македонската народност е формирана от далечните потомци на войните на Александър Македонски и дошлите по-късно славянски племена. Подложена е на дългогодишна асимилация преди в средата на 20-ти век да започне възстановяването на идентичността и. Крайно време е Гърция да признае македонско малцинство.
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бивша република северен БРЮМ - Мацедониja не се ли виждат отстрани на какво приличат?
17
8
 
4
 
! Отговори
Хомо преди 11 месеца
Заглавието е гршно !трябва да е:Джамбазки и Северна Македония нямаТ място в ЕС парламента
16
4
 
14
 
! Отговори
... преди 11 месеца
Точно , вашите псевдо националистически партии, продадохте стотици хиляди паспорти на македонски граждани и сега сте против Македония, жалък си ДГД.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ем толкова им беше. Сега нема и нови пастпорти ще се взимат стари ...
14
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Джамбазки е турчин и мрази всички славяни, като българи, македонци, сърби и тн.
13
3
 
11
 
! Отговори
gogo преди 11 месеца
ПРАВИЛНО!!! НЯМАТ МЯСТО!!! НО С ДЕЙСТВИЯТА СИ БГ ПРАКТИЧЕСКИ КАЗА "ДА" НА ПРИЕМАНЕТО ИМ. ПРЕДАТЕЛСКА СБИРЩИНА ОТ 1393г НАСАМ :(
12
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Крайно време е това коминтернско недоносче да се подели между България, Сърбия и Гърция. Няма смисъл да се мъчат повече,от 44 година им стига.