Янков: България стои финансово стабилно

Има критерии
8 май 2023 23:40, Росен Стойчев
23
Янков: България стои финансово стабилно
Снимка: БГНЕС

„Голямата част от политическите партии използват държавен ресурс, за да генерират публична подкрепа за следизборни цели.

Още по темата
Проблеми в България няма, България не е фалирала държава, стои фискално стабилно. Имаме ниско съотношение на държавен дълг към БВП." Това обяви Никола Янков пред Нова Нюз.

„България не е държава със силни социални програми. Харчим много пари, но не за социални програми”, обясни той и допълни, че се задълбочава социалното неравенство. Според Янков субсидидирането на определени цени е антисоциална мярка, защото субсидиите отиват в най-богатите българи и в големите предприятия. „За да бъде България социална държава, трябва да има политики, насочени към бедните хора. Освен подоходни има и други критерии”, каза Никола Янков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
6
 
! Отговори
Потвърждение преди 11 месеца
Така е. Като пръч на лед сме стабилни.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ова не ме интересува. Доматите на пазара са по 5 лв, картофите по 4-най-евтините. Ако ще българия да стои стабилно и в стойка на глава, джобовете ни стават все по-празни.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Точно с постепенното премахване на субсидии стигнахме дотук.
11
1
 
6
 
! Отговори
Банкомат преди 11 месеца
Естествено, че ако нямаш пари, значи си ***. От какъв зор банката трябва да те кредитира. Отпускат се кредити на можещите и правещите. На останалите, "среден пръст"
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В годините на прехода ДС си раздаваха куфарчета с пари а народа беше на купонна система и магазините бяха празни. Не можеше да се види майка с количка по улиците. Хората бяха престанали да правят бебета. По улиците фучаха застрахователи в бмв и мерцедеси. Хората се страхуваха. ДС се погрижи за това. Те се грижеха за вас през комунизма и през изминалите 33 години на хаос. Ще се погрижат и занапред за вас и вашите деца. Разграбването продължава. Клептокрацията се е настанила трайно в БГ.
9
2
 
5
 
! Отговори
До 5 преди 11 месеца
Моите данъци са 100%, а вий у ред ли сте у глъвътъ?
8
3
 
5
 
! Отговори
Циганин от Френско преди 11 месеца
Сичко си имам: дяца, жена, унуци и вси сме на социални помощи, живеем в куча на три ката и ни е секеме Ко стаа у булгаристанско. Яжте марули и кебапчета.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Населението намалява с невиждана скорост обаче сме били стабилни. Тия нямат много в главата.
6
0
 
16
 
! Отговори
Стабиляга преди 11 месеца
А най-стабилно стоят заплатите на политическите ***. И от там тръгва стабилността на България.
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не и според дебелата гълъбка на Крадев, 12 млрд. дефицит!
4
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Чудесно! Значи влизаме в клуба на длъжниците - еврозоната.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Честно ли е на запад, с ники доходи да не плащаш данъци изобщо, честно ли е да ползваш инфраструктура, образование, здравна каса и да не плащаш нищо? А някой да се бъхти да стигне фобро заплащане и да му вземат половината заплата в данъци за да може 10 други изобщо да не плащат. А даже може от неговите пари да им дадат и помощи. А той да се трепе още, че да има следващата година повече пари да му вземат. А даже има разни *** агитиращи за данъци по 60-90% за над определени доходи...
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аман от вас с тази социално, който иска пак социализъм, марш навън, да ходи в Германия с половината му заплата да хранят няколко милиона емигранти, че даже и да им плащат жилище. Това става като си много социален. Ромски гета и още емигранти ще дойдат на врата ти да висят. Аман от вас скапани продажници, искате да превърнете и България в социалистически ***! Марш навън скапани социалисти! Само в България имаме честен равен данък 10%. Накажете сивата икономика, който не го плаща - под ножа!
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В 1250 села от 5000 живеят по малко от 50 човека във всяко от тях и това, ако е стабилност аз съм космонавт а колко изоставени има или пълни с джунгали това е още по страшно стабилно потъване и унищожение