ГЕРБ казват кой ще е премиер утре, бил "безспорен кандидат"

Ако ПП не го подкрепи, чакат другите да го направят
Обновена: 9 май 2023 12:34 | 9 май 2023 12:20, Камелия Цветанова
254
ГЕРБ казват кой ще е премиер утре, бил "безспорен кандидат"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че ГЕРБ е готова с номинацията за премиер и ще го съобщи официално утре в парламента пред всички политически сили. Той призова за подкрепата на ПП-ДБ, защото по думите му това са най-стабилните коалиции в демокрациите между първите две политически сили.

Още по темата

Ако обаче ГЕРБ ПП-ДБ откажат, ГЕРБ ще разчита на всички останали партии в парламента.

„Ще предложим безспорен кандидат за премиер утре в парламента и то пред всички партии и той е за точния момент, за верния момент, за това което харата очакват, а то е да се сложи ред в  хаоса, да тръгнат ерофондовете, процедурите по Шенген и еврозоната да тръгнат, законите в правосъдната система да заработят“, каза Борисов.

 
Според него нови избори през лятото без да има приет държавен бюджет, ще са катастрофа.

„Всеки отговорен политик, който има заплата, а всеки ние сме такива не може да остави парламентът да работи месец и  нещо без да произведе нищо, не може да остави следващите месеци хаосът в държавата да продължи, нечувана инфлация миграция, обедняване, катастрофи, убийства, грабежи и никаква перспектива за страната, защото Радев тук е прав, че страхът и дребните игрички на партиите да се запазят и да вземат някои кмет в повече е безотговорно“, коментира той.  

„Ние съзнаваме цялата си отговорност и хейта, който ще се създаде, зарази това се обръщам към втората партия, защото най -силното, най- стабилните европейски демокрации работят по този начин - слагаме на масата програмата ,тези приоритети, приемлив пример, който утре ще го съобщя и правим правителство“, отсече Борисов.  

„Решени сме да го направим каквото и да ни струва това, каквито и обиди, ако не стане с вторите, с останалите и ние не можем да разделяме на добри и лоши партиите в НС, те са излъчени за това“, коментира лидерът на ГЕРБ.

„За тези две години не само че не е имало борба с корупцията, ами всичко се провали, България вече изглежда най-зле от всички държави на Балканите, не в Европа, изостанахме от всичко и заради това нашият премиер ще е човек, който може да изведе страната в модернизацията, която всички очакваме“, коментира той.

Според Борисов при така създалата се политическа ситуация не може да се говори за пълен мандат, а за управление с кратък хоризонт.  

„Ако сега приемем май и юни бюджетите, септември -  октомври трябва да се приеме нов бюджет за следващата година, за 1-3месеца е ненужно дори да се прави правителство“, отсече Борисов.

Той увери, че ГЕРБ няма да върне неизпълнен мандат на президента Румен Радев.

„Няма нужда от други избори, как можем август месец да отидем на избори, защото не можем да съберем избирателните комисии“, настоя бившият премиер.

Според него по-подготвен за министър-председател от него няма, но в същото време подчерта, че ГЕРБ не ламти за министерски постове.

„Ако трябва да бъда честен по-умен и по-красив от мен няма“,   похвали се сам Борисов и добави: „Ако ти не се харесваш, няма кой друг да те харесва“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още по темата: Бойко Борисовгерб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма никакво съмнение, че Бойко трябва да бъде изпратен в психо-лечебница! Освободете България от този човек..
184
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е отново показател,че на Б.Б му се диктува отвън какво да прави! Не Борисов я е избрал,просто са му казали кого да сложи. За БГ има планове,които ЕС иска да приложи,а те със сигурност са такива,които няма да ни се харесат. Няма спасител дошъл от чужбина,който да е постигнал нещо положително за БГ- последният пример е Кирето.
183
1
 
5
 
! Отговори
мира преди 1 година
Бре Тиквата излезе и умна все ги намира прркрасни и образовани калинки Едни на бензиностанции - министър на здравео беше Сега я намери в Ес пак умница знае как да се нагажда.
182
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мераклиите за власт не могат да проумеят, че Бойко е номер едно, защото хората гласуват за него ... и не вярвам във всяко семейство гласувало за Герб, да има по един въоръжен гербаджия, който насила да ги кара да гласуват за Герб ... ами не - очевидно хората гласуват за Герб, защото ИСКАТ да гласуват !
181
2
 
7
 
! Отговори
истински мъж преди 1 година
Банкянския шебек се е вледенил от страх,че следствията срещу него ще тръгнат,и може да бъде задържан в ареста.***,играещ селска вечеринка.Но да го гледат онези,които с безпаметен мозък отиват,и гласуват за него.Тази банкянска карикатура ще приключи безславно в затвора.Това е неизбежно.
180
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не го иска, ама се прави на гламав и се пери
179
1
 
6
 
! Отговори
помним! преди 1 година
ББ доведе от Америса С Дянков и той ни накара да си купим годините на висше образование за трудов стаж??? къде го има това!!! Измука и парите от здравната каса а още го канят по тв да дава акъл! - Такъв ще доведе и сега - богаташи, не познават живота ни !
178
0
 
2
 
! Отговори
ПРАЯЧ СЕ НА ГЛЕДАЧ преди 1 година
Жирафа от Хаджидимово нема да стане премиер, нито пък шефо на БНБ-то. Корнела е сърдита, че няма предложение, а Баце го е страх от критика, оти Корни е против оръжие за ос...райна. А ПП-ДБ и Възраждане ще са твърдо против. Ако не е така па нааа.
177
1
 
6
 
! Отговори
ЗДР Буци Тиквоча съм преди 1 година
Дайте да дадете да направим кабинет и да си крадем като едно време.
176
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Бойко му разясниха, че непослушните ги даруват с Магнитски и стана сговорчив и послушен. Магнитски поражда смиреност сред назначените от САЩ "елити" във васалните територии.
175
0
 
3
 
! Отговори
haahhhaa преди 1 година
нямам търпение! изтръпвам от вълнение! кой е той? сещам се само за Тръмп!
174
1
 
3
 
! Отговори
Латино преди 1 година
Не съм гласувал от времето на Царя/НДСВ/.След това се изредиха маса правителства,и никой никога не повдигна въпроса за масовата приватизация и откраднатото от няколко души наричащи се дннес ,,олигарси".Никой не върна и стотинка.Няма да гласувам докато не се появи ,,републиканска" партия.Всички партии и коалиции след 10/10/1989 са крила на БКП,всички те са ,,леви партии" които нямат своя собствена полит-платформа .Като ги слушам всичките им политици,все едно съм на някакво комсомолско събрание.
173
3
 
7
 
! Отговори
Топ Пъмпкин преди 1 година
Не му минават номерата вече на тиквеника. На истински щрудел е заприличал.
172
2
 
5
 
! Отговори
нн преди 1 година
И тоз ще предлага безспорен кандидат. Сигурен съм, че и неговия кандидат ще е като академика, бил от 2-та % на най-умните хора в света. Номера е че и ГЕРБ и ПП имат по-малко от 10% и гласоподавателите в Б-я, там е истината, няма партия вземала ума на хората.
171
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Всички, цяла България видя, че Борисов превъзхожда всички останали в пъти и е като ТИТАН, като ВЕЛИКАН сред останалите партии." -- не, нищо не сме видяли, освен че лъже.Даже има спечелено дело за лъжа срещу него.
170
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 7 години закъснение шеф на изборна комисия обяви, че е фалшифицирала избори в полза на Гроб в Пловдив. Толкова по темата ОПГ ли е гроб или не. Деница Чингарова на фейсбук страницата си.
169
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изчезвай, *** и слуга на цру.
168
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава на Бойко.
167
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да има никакво потичане на еврофондове докато герб не даде отчет какво е станало с парите от встъпването в ес до последната им година във властта, от които липсват милиарди. В момента залъгва стадото и иска да изпере имиджа на разбойническата си партия с някакво спасяване. Пак вълкът да пази стадото. Времето му изтече и трябва да носи отговорност -- случаят с финансовия му министър Горанов -- нищо не се чува.
166
2
 
13
 
! Отговори
Един мармот преди 1 година
Боко ако наистина милееше за България и народа, досега да е подал оставка и да е спрял да се занимава с политика. Ама пуста власт , много блазни.