Александър Йорданов към Желязков: Не подавайте оставка

Той има предвид тримесечната ротация за председател на НС
12 май 2023 20:35, Стела Стоянова
21
Александър Йорданов към Желязков: Не подавайте оставка
Снимка БГНЕС

Евродепутатът от ГЕРБ-СДС Александър Йорданов посъветва председателя на Народното събрание Росен Желязков да не си подава оставката от поста, когато дойде време за ротация след 3 месеца. И му сподели, че и той самият така е направил.

Според джентълменското споразумение на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, шефът на НС ще се сменя на ротационен принцип между тях на всеки три месеца. Първи е Желязков, после трябва да подаде оставка и мястото му да заеме Никола Минчев. Това обаче не се хареса на евродепутата Александър Йорданов. Двамата се срещнаха в парламента заедно с други наши представители в ЕП, за да обсъдят Шенген, еврозоната и ролята на България в ЕС.

"Пълна глупост беше това с ротацията на председателя на парламента. Така не се прави в Европа, не се прави в света. Не трябва такива игрички с парламентарната демокрация да се осъществяват. Това е просто крайно несериозно, така и се възприема", каза Йорданов.

"Избран сте за председател, в никакъв случай не си подавайте оставката, работите си. Ако ви искат оставката, аз ще ви дам пример с мен. На мен също, когато бях председател, ми искаха оставката. Подписка направиха колегите от БСП, внесоха я за разглеждане и казаха "Вкарвайте точка първа от дневния ред оставка". И аз седях на трибуната като вас и казах "Такава точка в дневния ред няма да вкарам. Вие как мислите - аз сам да вкарам точка в дневния ред за моята оставка? Никога", спомни си Йорданов. После го питали как така, но той им отговорил да прочетат правилника, според който председателят предлага дневния ред.

"Смачках я демонстративно", разказа още Йорданов. Той бе председател на 36-то НС през 1992-1994 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Отбор та дрънка преди 11 месеца
Доказано с факти Майдана е организиран в други държави изцяло чужди на Украйна.....факт........Чисто ПСИХОЛОГИЧЕСКИ украйнските майдановци знаят че бащата и майка им нямат нищо общо с Украйна и вся власт Коминерн Зеленики етнос дали...........Зеленски го гледах по Фрийдъм ТВ да говори следното:"Бяхме 50 000 000 а сега без никакви войни до войната украинците сме намалели с над 10 000 000 обаче това няма абсолютно никакво значение"......над 10 000 000 по малко украинци нямали значение?......Евала
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Прасето и Свинята Лех Валенса е станал прасе и *** насилствено и принудително........Няма какво да се лъжеме.......Има невидими вълнови оръжия за тих безшумен мълчалив геноцид които даже могат да променят външният изглед......Свинчето Лех Валенса вече изтребил над 100 милиона руснаци и ги редуцирал до желаните от него само 50 милиона..............А знаете ли какъв добър седесар е Александър Йорданов според второто поколение милиционер от ДС и БКП Бойко от Банкя
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Този е национален предател от най-долнопробен тип, точно затова е изпратен от герб за евродепутат. Там работи против интересите на България.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ББ -- премери си температурата, американска подлого. Явно нямаш пари за самолет до ню йорк и там да се влееш в редиците на наемните слуги на фашизоидната демократура на власт в сащ.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Такова нещо като "джентълменско споразумение" няма написано никъде. Това е напълно извън правилата и духа на Парламентаризма! Но... такива като Деска сигурно са го чували като са играли като малки на жоменка и от там го знае и прилага.
8
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 11 месеца
ти си обслужващ персонал комунистите бе,какво направи за България и Българите???гушиш рубли през ЕС фондове!ЕС е превзета територия от руснаците!кого лъжете!изпратили 30 танка в Украйна!уоу...руски ченгета сте...деца и внуци на партизиани сте...работещи Раша да е империя и Света ни да са им роби!!!няма начин!!!
7
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
1 Александър Йорданов е демократ. Един от основателите на СДС, кой си ти? Правилно е постъпил. Избран, председател на парламента, неможе са бъде сменян, когато комунистите си поискат.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Правилно. Днес Киро просто обвини ГЕРБ, че са провалили избора на техния шиши за шеф на правната комисия, като не били изпълнили някакво джентълменско обещание. Той напомни, че Желязков ГЕРБ вече бил избран и с техни гласове, стоял си на трибуната в парламента, а теният бузанчо, не бил избран. Киро просто обаче пропусна да каже, че Желязков е избран с уговорката, на ротационен принцип, докато шефското място на правната комисия ПП,ДБ искат за постоянно. Подло.
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Доживяхме тази долна твар и корумпе, да дава акъл какво да се прави и как точно стават тези неща по европейски???
4
2
 
11
 
! Отговори
За този преди 11 месеца
Гласуваха избирателите на ГЕРБ.
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всякой милиционер е на амбразурата. Милиционери се държат за гушите. Милиционери искат оставки на милиционери - хубаво време. Интересно. Носят се слухчета... Каскета е в Америка повече от десет дни... Слухчета, че каскета е чукнал сделка и е пропял... Та затуй сега го гонели довчерашните му аверчета-милиционерчета. Дали е така? Предстои да видим.
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
сашко - комсомолското деятелче - предатеилите на христос са ангели сравнени с него
1
3
 
30
 
! Отговори
Алеко, преди 11 месеца
Не съм вярвал, че някой толкова чистосърдечно ще си признае, че келепира е всичко за него. Забележете, че Александър Йорданов не прави никаква разлика между споразумение и оставка - веднъж докопаш ли властта и няма пускане. Специално за Йорданов аз мисля, че ще пристане и на Възраждане, ако го оставят в Европейския парламент