Прокуратурата ще пази мълчание за покушението срещу Гешев

Израелският експерт не е бил допуснат до мястото на взрива
12 май 2023 11:29, Нели Христова
31
Прокуратурата ще пази мълчание за покушението срещу Гешев
Снимка: БГНЕС

Във връзка с разнопосочните изказвания в публичното пространство по отношение на разследването по досъдебно производство, водено за престъпление по чл. 108а, ал. 1 от НК по повод взрив на 01.05.2023 г. в местността Ярема, Софийска област, Софийска градска прокуратура предоставя следната информация:

Ръководството и надзорът върху разследването се осъществява от екип от трима прокурори, които са определени на принципа на случайния подбор в съответствие с чл. 9, ал. 1 от Закона за съдебната власт.

Разследването по делото се извършва и ще продължи да се извършва обективно, всестранно и пълно, в съответствие с всички изисквания на закона.

Наблюдаващите прокурори не са разпореждали извършването на процесуално-следствени действия с участието на вещо лице, извън списъка на вещите лица на компетентния съд и което не отговаря на изискванията на Наредба № Н-1 от 14.02.2023 г. за вписването, квалификацията и възнагражденията на вещите лица.

Наблюдаващите прокурори не са допуснали на местопроизшествието лица, които нямат право да бъдат там.

Предвид множеството интерпретации на случая в публичното пространство и създаването на пречки за разкриване на обективната истина, на 11.05.2023 г. наблюдаващите прокурори са издали постановление, с което се указва спазване на нормата на чл. 198 от НПК с оглед неразгласяване без разрешение на наблюдаващ прокурор на материали от воденото разследване.

СГП изразява несъгласие с всички коментари и тълкувания, направени до момента, тъй като досъдебното производство е в начален етап и не са събрани и проверени всички доказателства, на базата на които може да се достигне до категоричен извод относно случилото се на 01.05.2023 г., допълват от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Къде са Джукондите на прокуратурата? Защо не защитават Гешев? Какво става в държавата? Мафията я управлява, Мафията изкарва Джукондите, Мафията не изкарва Джукондите. Мафията така, Мафията онака. Мафията симулира демокрация и правов ред. Мафията може да направи представление на глуппавия народ, ако наистина е глуппав.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Понякога, когато мълчиш изглеждаш по-умен....
24
0
 
3
 
! Отговори
Последно преди 11 месеца
Последно колко килотона беше динамита ,колко метра кратера от взрива и на колко километра изхвръкна бронираната кола на героя на века Гешев?Искаме да чуем!)))
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Прокуратурата ще пази мълчание, че щом отвори уста и проличава колко е неадекватна
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Половината от твърденията на 1-и май се оказа, че уж не били верни. Както е тръгнало накрая да не се окаже, че е нямало никакъв взрив, а просто някой час-два преди това си е прекопал градината хахаха
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Колкото повече се говори/пише за този случай, толкова по-смешна става ситуацията. Толкова много некомпетентност на толкова високо ниво. Даже една лъжа не могат да измислят като хората. Всички знаехма и преди 1-ви май, че съдебната ни система е абсолютно неадекватна. На 1-и май получихме неоспоримо доказателство за предположенията си.
20
0
 
7
 
! Отговори
тончо преди 11 месеца
Къде е Сарафов да продължи с фасмантагорийте.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Как така ще пази мълчание за престъплението на века.
18
0
 
9
 
! Отговори
Недялко преди 11 месеца
Правото да замълчат иначе всичко може да бъде изпозлвано като доказателство срещу тях
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Израелският експерт не е бил допуснат до мястото на взрива" - Е как да не е бил допускан? Нали на 1-ви май медиите ни обясняваха, че израелски експерт бил казал, че организирания атентат бил професионален? Този експерт да не е някакъв медиум от разтояние да ги разследва нещата?
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
хахахахаха, държавата цирк - пази тишина защото и децата от 1-ви клас разбраха че сами сте си го организирали. Е как не е допуснат експерта на Изреал който кажна в София 2 часа преди да се случи тази инсценировка? За какво е идвал? Цирковете на една пропаднала държава. Я дайте да видим колата? И как така първо е бил с децата си а после изведнъж не е бил с тях? Аматьори сте отвсякъде.
15
1
 
14
 
! Отговори
Възмутен преди 11 месеца
Поредното доказателство че т.нар.-Прокуратура си е една частна закрита групировка за далавери а не е държавна служба като в нормалните държави!
14
1
 
8
 
! Отговори
УУУУ преди 11 месеца
Ще пази мълчание като наакано в забавачницата щото здравата се осcpa!Колкото ченгета се показаха по телевизията толкова лъжи коя от коя по опашата!Хахха!
13
1
 
7
 
! Отговори
Истина преди 11 месеца
някой да ми се обади за да закарам друг за да направи анализ на нещо и да се доверя сляпо на него... този трябва да е надруса. ГЕШЕВ не трябва да подава оставка, цялото му семейство трябва да е за 25 години в затвора до 3то коляно!
12
0
 
20
 
! Отговори
ново 20 преди 11 месеца
Айде сега ново 20 - израелският експерт не бил допуснат. Значи първо - голям кратер, огнен стълб и т.н. - нямаше такова нещо. Второ - децата му били в колата - и това се оказа лъжа. Трето - израелски експерт е видял мястото, а сега - не е бил допуснат. Нещо много, ама много намирисва цялата работа
11
0
 
22
 
! Отговори
Дон Кикот преди 11 месеца
Прокуратурата засекретява случая поради риск истината да излезе в медиите.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
E нали зам прокурорът каза че е допуснат израелския експерт и е направил оглед
9
0
 
17
 
! Отговори
Факт преди 11 месеца
Това доказва че има нещо гнило.
8
0
 
18
 
! Отговори
Сата НАТО преди 11 месеца
Е, как така решихте да мълчите, като преди даже организирахте протест, че другите ОПГ-та бият вашето ОПГ ?
7
0
 
12
 
! Отговори
Ако незнаете преди 11 месеца
Този с.мешник Гешев сам се прави на жертва с тъ.пите му полицаи, цяла банда са от 50-60 годишни полицаи !