Станишев: България е болният човек на Европа

Никой не възприел страната ни на сериозно
126
Станишев: България е болният човек на Европа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Светът се намира в огромна трансформация и тя се случва днес, докато политиците у нас са вкопчени в миналото. Целият Европейски съюз работи как да се адаптира, как Европа да не изпадне от глобалния процес, а в България всичко се свежда до това дали ще има, или няма да има правителство. И ако има, всички да кажат "мерси". Ние изглеждаме като болния човек на Европа, никой не ни възприема на сериозно".
Това каза пред БНР евродепутатът Сергей Станишев, бивш президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС), бивш лидер на БСП и бивш премиер.

И допълни, че лявото не може да бъде консервативно, то е бъдеще и усилие да се промени обществото към по-справедливо.

"Когато БСП беше хвърлена от ръководството си на чужд терен - на терена на традиционализма, на десния консерватизъм, на национализма, резултатът е 9% - исторически позор и унижение за левицата. Пет поредни избора БСП слиза все по-надолу и има отлив на доверие".

В предаването "Неделя 150" Станишев подчерта, че непоследователността в поведението на БСП може да бъде наказана, особено на местните избори.

"При коалиране с ГЕРБ ще настъпи рязък отлив и ще се окаже, че резултатът от вота може да бъде разгромен. Но очевидно за някои хора личното оцеляване е по-важно от приоритетите на БСП като партия".

Според него коалицията е компромис, когато нямаш 121 депутати, но е важно компромисите да бъдат върху ясна политическа база с програма и с ясен механизъм за вземане на решения.

"При експертен кабинет всичко ще бъде зад кулисите. Не можеш да не платиш цена. Но натежава отговорността".
И припомни, че през последните две години основна задача за Бойко Борисов е извеждането на ГЕРБ от изолация:
"Сега ГЕРБ могат да си говорят с всички. Номинацията на Мария Габриел е силен знак към ЕС, където има нетърпение да бъде съставено правителство. Тясното във времето съвпадение между заявката на ГЕРБ, че искат оставката на главния прокурор, и заявката на ВСС също показва, че желаният партньор за ГЕРБ е ПП. От ПП трябва да се освободят от детската болест на младата партия - ние сме единствените и най-добрите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
Шервенапрадня преди 11 месеца
Политиците на българия са чумата на евразия и ти най-отпреде шервен изпартелник прозс
95
0
 
0
 
! Отговори
Украинския палач преди 11 месеца
Не само на БСП! Хамстера с 10% плосък данък убийствено разчекна ножицата на социалното неравенство и съсипа икономиката на страната. Сега събираме плодовете на бездарното управление на комунистите. И тоя най нагло продължава да мъдрува.
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Консервативното ляво се появи по време на социализма. В България лявото е консервативно, дясното е либерално.
93
0
 
6
 
! Отговори
Дедо Поп преди 11 месеца
Ако България е болния човек на Европа то Станишев и компания са *** , които разболяха Страната ни и я докараха до това състояние. Тоя безродник да си гледа имението в Швейцария което купи с кражбите докато беше премиер, да си гледа сладката европейска службичка на която се насади и да МЪЛЧИ.....
92
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе,съсел,нали ти и всички от репки като тебе в продължение на 33 години демонокрадични напъни усилено работехте да постигнете този резултат - унищожение на народа и държавата ни.И успяхте.Народът ни вече е едно немислещо и отчаяно стадо,което просто изживява последните си десетилетия,като "народ",т.е,като стадо.Ако този народ не беше стадо,отдавна да ви беше помел и взел нещата в ръцете си,а не чака убийците му,да го "управляват".Е,спечелихте.Даже и сега,той не прави нищо за спасението си!!!
91
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"политиците у нас са вкопчени в миналото" това във връзка с възможни разследвания на престъпления по длъжност на бивши управници ли го казва съсела?
90
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ЕС е един въздушен замък, който може да го отвее ядрен вятър. Пак ще кажа: Западна Европа е най-кървавото парче земя проливало кръвта на свои и най-вече чужди в името на утопиите, които плодовитият и корем бълва.
89
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ясно не му се плаща шубе да не сгреши
88
1
 
4
 
! Отговори
до 86 преди 11 месеца
До Анониментова си е заслужил народа ! след като тръпи ГРОБ И ДПС 12 години да го мачкат и крадат значи си заслужавада съдбата ....
87
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
левичар с десен крак леви хора с десни мерки
86
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
тоа не беше ли и македонски гражданин
85
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако утре махнем закона за давността, и Стани-шеф отива право зад решетките. Даже могат да го уредят до килията на Костов. Тъкмо ще си бъбрят по премиерски..........
84
3
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 86 преди 11 месеца
И аз съм чужбина, но не усещам лошо отношение. Явно ти сам го създаваш, иначе няма откъде да им дойде на твоите познати лошо отношение към някаква страна, в която я са били, я не по-скоро. И не ти прави чест да наричаш родната си страна Абсурдистан. Абсурден ти е начинът на мислене.
83
2
 
3
 
! Отговори
Нормални преди 11 месеца
здрав човек,ами здрав човек и жената е здрава вие бъдете здрави и добри
82
2
 
2
 
! Отговори
Нормални преди 11 месеца
здрава човек
81
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
за съжаление е прав.от чужбина се вижда много зле Бгот 10 години живея в чужбина и е точно така.много лош имидж има България за съжаление. Сигурно не се усеща от живеещите в абсурдистан, но етака!
80
0
 
7
 
! Отговори
Прозтаг преди 11 месеца
Молъ ви съ, махнете тази снимка да не плашите дицата!
79
1
 
12
 
! Отговори
Диагноза преди 11 месеца
Да, Българския народ не е само болен, но и изчезващ, именно от геноцидна политика корумпирани комунисти, ислямисти,фашисти -лъжедемократи и др.проруски,протурски, пропалестински,антибългарски, антихристиянски,антисемитски политици, останали в управлението, присвояват милиони ЕС средства за свои и чужди интереси,за свои заплати и премии на свързани лица,остават народа да мизерства от спекула,заробват го с милиарди заеми, медии им с измамна пропаганда на ислямски терористи,печерят избори с измами.
78
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Човека просто иска да ви каже че за Брюксел сте чешмичка с клекнало което от своя страна значи че и да ви акат отгоре ...затова сте там
77
6
 
5
 
! Отговори
не,драги преди 11 месеца
българия не е болния човек а е ТУМОРЪТ ,но не само на Европа,но и на целия свят,и по-точно не държавата,а населението й,представи,че че по тази територия живее един умен,честен и работлив народ,не като сегашните мързеливи и крадливи чу до ви ща,цялата планета ще си отдъхне