Ченчев от БСП: Кабинетът на ГЕРБ е обвит в мъгла

Бойко Борисов нямал намерение да прави правителство
16 май 2023 10:43, Красимир Ангелов
14

БСП се оттегли от разговорите за правителство заради разнопосочно говорене от страна на ГЕРБ и неяснота какви са целите на този кабинет, как ще работи той, обяви депутатът от БСП Иван Ченчев в студиото на "България сутрин".

"Единственото, което беше сигурно, беше срокът на правителството - една година. Всичко друго е една мъгла", каза Ченчев. По думите му лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма намерение да прави кабинет. Депутатът е категоричен, че последният месец и половина работа на парламента е загубено време.  

Ченчев каза, че е имал разговор с Мария Габриел, която попитал защо от ГЕРБ имат такова разнопосочно говорене и поведение, а тя го уверила, че това повече няма да се случва.

Още по темата
"Когато една партия има своята концепция, идеология и програма, не можеш да искаш подкрепа за нещо, което не е в идеологията на другата партия", обясни той различията на БСП с ГЕРБ и коалицията ПП-ДБ за износа на оръжие за Украйна.  

"Това са договорки, които противоречат на каузата, да не говорим, че нямаше и дума за социалния пакет. Това е притеснително, защото знаете в какви кризи сме. Не бяхме разбрани", обясни "червеният" депутат.

Ченчев изтъкна, че БСП не е влизала в пазарлък за министерски постове. 

"Става дума за това какво прави това правителство. Хвърлиха ни 10 точки по програмата на г-жа Габриел. Не може в този пакет от кризи да бъдат мерките на този или онзи. Трябва да се излезе с партийни приоритети, по които да се обединим. Пишеше в тези 10 точки буквално "слънцето е високо", "тревата е зелена", много общо", допълни пред Bulgaria ON AIR депутатът от БСП.

По отношение на втория мандат, след разговори социалистите ще вземат решение дали да подкрепят или не правителство на ПП-ДБ.

Във връзка със скандала в съдебната система, той припомни, че от БСП са имали винаги твърда позиция и тя е да няма политическо вмешателство.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 11 месеца
До Кире: Нокой, включително и БСП няма намерение да спира производството на оръжие. Това, което иска БСП е да не се изнася (директно) оръжие за Украйна. А иначе износът на оръжие от нашите заводи никога не е спирал. в т.ч. и когато Корнелия Нинова беше министър на икономиката. Тогава обаче директен износ за Украйна нямаше.
9
3
 
0
 
! Отговори
Кире преди 11 месеца
Само не разбирам като страна производител на оръжие, с хиляди работещи в Казанлък, сред които избиратели на БСП, как точно ще им обяснят че искат да им закрият работните места. Или може да затвори заводите ли?!?!
8
0
 
1
 
! Отговори
? преди 11 месеца
Това е защото някой е излъгал партия Герб, че Сатанишев може да прави нейният мандат, а той по принцип не трябва да прави мандатът на партия Герб, Сатанишев не е "лидер на републиката" и не може да налага "вкуса си" на партии извън БСП, тоест идеите му за "гавра с неукраинските жени" и други, които той не харесва, понеже той беше първият който ужасно се изгаври с Анджелина Джоли с онези рога, I remember when he did, it was a feeling like now то ако в партия Герб think they have things in common
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ГЕРБ е Бойко :)) Нема Бойко нема и ГЕРБ, кое ви е в мъгла :))) Т ни е мъгла и този 30 и косур годишен преход, ама кой ни пита нас простолюдието :)))
6
0
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 11 месеца
Ченчев с гаранция няма да е в следващият парламент. Там БСП ще е с 11 депутати, ако мине 4% де :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На изборите БСП ще се срине съвсем.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Проблемът на България винаги длса били комунистите. Те са в БСП, ПП,ДБ, Възраждане, от играчите в момента. ЕС трябва да затвори нашата прогнила, комунистическа държава, да я държи на стен бай и да не налива милиарди в джобовете на червените хиени. Когато народът обеднее съвсем, може би, ще се изправи и ще ги изхвърли от политиката.
3
0
 
0
 
! Отговори
Румен преди 11 месеца
ГЕРБ вече се объркаха. Те са без политически възможности . Защото Централната Власт ги създаде като постоянни храненици на държавната ясла. На общество тези п а р ..з иТи не са нужни Решението е: Смяна на устройството от Централа Власт - Децентрализиране И Местна Власт със свободно финасиране. От ЕС. ТАКА КАКТО Е НАВСЯКЪДЕ В ЕВРОПА. и
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бойко Б. вече няма да е никакъв в БГ.Той напомня Костов 2003.Ще има проблеми с прокуратурата докато изобщо се мотае в политиката.Вероятно ще досажда още 10 г.От Костов нямаше отърване, даже още си дава некомпетентните мнения, представете си наглия Бойко.
1
2
 
5
 
! Отговори
Майора преди 11 месеца
Абе Ченчев от един бивш пиар на ЦСКА депутат става ли ? И то от партия фалирала теи пъти страната , изнесла парите на хората , създала мутеии групироки и приватизирала предприятията начело с Импексова!