Мария Габриел ще предложи имена на министри, връща на Радев изпълнен мандат

Нямало логика ГЕРБ да подкрепи втория мандат
Обновена: 17 май 2023 09:22 | 17 май 2023 09:19, Камелия Цветанова
144
Мария Габриел ще предложи имена на министри, връща на Радев изпълнен мандат
Снимка: БГНЕС

Номинираната за премиер от ГЕРБ Мария Габриел отсече, че ще върне изпълнен мандата на президента Румен Радев.

Още по темата
Вече стана ясно, че ПП-ДБ и БСП няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ. От „Възраждане“ са на същата позиция, като политическата сила дори не се срещна с Габриел.

„За мен сега е дошло време да преминем към следващ етап – подкрепа на правителство с първия мандат, експертно правителство за 1 година с конкретни имена. Оставам отворена за разговори с всички. Ще изпълня мандата и ще се върна при президента на Р България”, отсече Габриел.

Според нея няма политическа логика ГЕРБ да подкрепи втория мандат, който е на ПП- ДБ.

Тя увери, че целият процес по формирането на правителство ще остане публичен, както е бил до момента.

„Заставам с името и репутацията си. От 2009 г. отстоявам и в действията си своите принципи. За мен беше важно да бъдат спазени процедурите - от отпуск, до връчване на мандат, до много ясната отговорност и спазване на договори. За мен е важно да излъча същото послание, за което говоря. Не може седмици и дни да говориш, че искаш да поемеш отговорност и работещо правителство. Аз го направих, сега е ред на други”, каза Габриел.

„Всяка интерпретация за възможен друг вариант, преди да се изчерпани всички възможности с първия мандат, мен не кара да се задават въпроси и те са свързани с диалог, прозрачност, ясни принципи, за да започне страната да говори в един глас вътре и извън нея“, посочи тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
16
 
19
 
! Отговори
Антинатовец преди 1 година
Чаакаме следващите избори на лято и първо място за Възраждане с тяхно правителство от родолюбци не продажници на Сорос каквито биха избрали от ГЕРБ и фашагите от ПП.
1
6
 
38
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
С кого ще изпьлни мандата - герб са в пьлна изолация никой не иска да има общо с тях , след признанията на главният прокурор , че е бил заплашван