Вълчев: Зарков даде най-доброто предложение за реформа

Трябват промени
Обновена: 17 май 2023 10:11 | 17 май 2023 10:11, Росен Стойчев
10
Вълчев: Зарков даде най-доброто предложение за реформа
Снимка: БГНЕС/EPA

„Появиха се няколко въпроса. Ако и двете страни имат толкова много за казване, защо трябваше да се стига до този момент? Щеше ли да се стигне дотук, ако не беше изказването на г-жа Габриел за смяната на главния прокурор?”  Народният представител от ИТН Ивайло Вълчев коментира  пред Нова напрежението между главния прокурор Иван Гешев и зам.главният Борислав Сарафов.

Още по темата

Според него основният проблем в момента е, че говорят фигури, които са на такива длъжност, че всяка дума от тяхното говорене трябва да е безспорна истина.

„Зрители сме на стряскащ процес. Той се случва между фигури, които трябва да олицетворяват това, че законът работи”, каза Вълчев.

„Щом тези лица говорят такива неща и се чувстват застрашени и заплашвани, какво остава за нормалния човек, който очаква законът да работи с цялата си сила”, попита Вълчев.

Той е категоричен, че работата на политическите партии може да започне и да свърши дотам, където трябва да се промени закон.

„Да се намесваш в процеси, които касаят други колеги, е недопустимо. Не е работа на политици да казват къде какво да стане във ВСС”, заяви Вълчев.

Той смята, че до момента най-добро е предложението за реформа на Крум Зарков.

„Има доста по какво да се работи. Трябва да се седне в съответните комисии. Бихме подкрепили работата в тази насока”, каза Вълчев.

Относно излъчването на правителство с първия мандат депутатът коментира, че очевидно след вчерашните изказвания на ПП-ДБ и БСП, няма как да е успешен.

„Въпрос на политическа игра е дали мандатоносителят на първия мандат ще внесе някакво правителство. Но това, което се случва в продължение на месец, е подигравка с хората, които са гласували и са изпратили хората там. Не разбирам защо и трите партии, които вчера говориха, защо им беше нужна тази игра и това влачене във времето”, каза депутатът.

„Ако на масата е вторият мандат, ИТН ще приложи същите принципи, по които работеше и за първия мандат. Ще искаме да чуем твърде много неща”, каза Вълчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гледаи си чалгата и не се занимаваи с работи от които нищо не разбираш.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Докато политици избират членове на ВСС и главен прокурор пршмяна няма да има! Окръжните прокурори трябва да се избират на общонационални избори от цялото население както депутати и кметове,а те да избират главен прокурор.
5
0
 
6
 
! Отговори
ИТН преди 11 месеца
Така се разчекнаха между ГЕРБ,ДПС и Радев,че вече сами не знаят на кого служат..
4
4
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 11 месеца
това е наи читавото момче от итн
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Каква най-добра реформа е предложил? Той беше един хората, които саботираха правна комисия, заедно с ИТН, ГЕРБ, ДПС и БСП! Дори лица от ДБ саботираха съдебната реформа. Това да стане ясно на всички.
2
0
 
11
 
! Отговори
факт преди 11 месеца
Реформа ще има когато се свалят депутатски имунитети , и да отговарят министри ,къде са окрадените милиони евра от ЕС.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сценаристите ли ще ръководят държавата , закривай