Крум Зарков за механизма за разселдване: Всички разбраха колко е важен

Главната прокуратура е против законопроекта, отбеляза той
Обновена: 18 май 2023 21:06 | 18 май 2023 20:43, Нели Христова
20
Крум Зарков за механизма за разселдване: Всички разбраха колко е важен
Снимка: БГНЕС

Заседанието на парламентарната правна комисия продължава, но приключиха дебатите и гласуването по закона, създаващ механизъм за ефективно разследване на главния прокурор и по-висока отчетност - това съобщи през БНТ служебният правосъден министър Крум Зарков.

Ако този закон вече беше в сила и ако беше приет своевременно, а времето му беше дошло преди около 10 години, нямаше да се стигне до война, каквато наблюдаваме сега, посочи Зарков. Той е обнадежден, тъй като правната комисия днес е направила нещо много важно - даде ход на процедурата, законопроектът беше приет с голямо мнозинство.

"Всички депутати на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС, БСП и ИТН подкрепиха законопроекта и се ангажираха със срочна работа по него - бърза. Чуха се и призиви да се гледа още утре в пленарна зала. Мисля, че всички разбират колко важен е законопроекта", обясни Крум Зарков.

По думите му, становището на Иван Гешев по отношение на този законопроект не се е променило. Главната прокуратура е против законопроекта.

"В Народното събрание лежи голямата отговорност да се създаде правната рамка, която е необходима за страната ни. Тя е необходима както за хората, за правовия ред въобще, така и по отношение на ангажиментите ни и по-дълбока интеграция в ЕС. Това е дълъг дебат, който се води дълго време. Стигали сме и преди до този етап на процедурата, но днес ми се струва различно. Различно беше и във ВСС, където се дискутираха теми - свободно и отговорно, защото само преди седмици това ми се струваше напълно невъзможно", каза още министърът.

Главният прокурор и прокуратурата като институция не бива, не може и не трябва да говори с внушения и недомлъвки, подчерта още Зарков и допълни:

"Не може да се говори от тази позиция, когато в ръцете ви е цялата власт и ако имате информация, тя е събрана законно по съответния процесуален ред. Няма какво да плашите - оповестявате, арестувате, повдигате обвинение или казано по-малко драматично - вършите си работата."

Крум Зарков е уверен, че истината около цялата тази история ще излезе наяве. Тя започна с един взрив срещу главния прокурор на 1 май и премина в един вербален взрив и истината трябва да бъде разнищена докрай и да се разбере от всички посоки, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Един Българин пита преди 11 месеца
Защо е толкова неприятен този случайник? Наследствено?
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Котката със сигурност ще си познае нападателя.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нелчето Христова пак не нацелила клавишите.. Голяма щета е тая
11
4
 
3
 
! Отговори
Майора преди 11 месеца
Крумчо ,едно си наба знае , едно си баба бае! Колко пъти трябва да то се каже , че твоят закон е протовоконституционен и е в интерес на олигарсите , които искат послушен главен прокурор , който да спре делата срещу тях! Крумчо няма да стане , КС ще го обори!
10
3
 
4
 
! Отговори
Важен е, разбира се преди 11 месеца
механизмът за разследване! Не е бил приложен такъв механизъм и ние не успяхме да разберем защо Крум Зарков така е наритал котката на певицата Мая Нешкова, че се е наложило хирургическо лечение на животинчето. Мая е представила документ от ветеринар, а Зарков няма документ, с който да удостовери, че котето, влизайки в дома му, е стреснало неговите деца и жена му. Затова го бил наритал. Но това са само негови думи, няма доказателство, че зверът коте може така да изплаши зряла жена и децата й.
9
0
 
2
 
! Отговори
Ина преди 11 месеца
Равни права и задължения за всички и носене на отговорност
8
1
 
8
 
! Отговори
Гешев преди 11 месеца
Гешев не осъзнаваш, каква сила може да придобиеш, ако излезнеш и от парламента назовеш имената на политиците от тези дела на трупчета пред общество. Пряко там пред всички им кажеш имената и ги посочиш в залата. Това е достатъчно за да потъне ГЕРБ и да бъде разбита тази системна шайка
7
4
 
6
 
! Отговори
Мда преди 11 месеца
Герб утече -на всички вече е ясна истината за взрива
6
0
 
9
 
! Отговори
В. преди 11 месеца
Ако Гл.Прокурир се противопостави и публично се обоснове, това ще унищожи доверието в някои партии.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма как да си от ПП, и да си Евро-Атлантик защото, баща ти е доносник, или ченге от бившето ДС
4
2
 
10
 
! Отговори
Сатир преди 11 месеца
а времето му беше дошло преди около 10 години - Крумчо мамин, ти преди 10 г. на колко години беше и какво беше завършил????
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
*** Крумчо як евроатлантик слуга на демократите.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Зарков,ако не беше червената мама какво щеше да е?Интересно защо си бил на инструктаж на Козяк?Днес министъра на икономиката там.Ратаи сте вие,не сте никакви мъже.
1
3
 
7
 
! Отговори
Продуцент преди 11 месеца
Предницата ми дърпа на ляво,що така?