Очакваме много добър летен сезон

Това обяви Илин Димитров
18 май 2023 13:40, Росен Стойчев
23
Очакваме много добър летен сезон
Снимка: БГНЕС

Очакваме над 5% ръст на туристите спрямо 2019 г., заяви служебният министър на туризма Илин Димитров, съобщи БНТ.

"В цифрово изражение това е около 4,9 милиона туристически регистрации, това очакваме през лятото".

Още по темата


Той цитира данни на Световната организация по туризъм (UNWTO), според които България е на шесто място в света по "най-добре" представяща се държава за първото тримесечие на 2023 спрямо 2019.

Това се дължи на много фактори, единият от които е добрата реклама и активният бизнес. Бизнесът започна да работи активно и резултатите са налице. Очакваме много добър летен сезон, каза Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
Кафяво Море преди 11 месеца
Най-хубавото море на света!
15
0
 
2
 
! Отговори
българина преди 11 месеца
на есен на есен.... юни дъждовен
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Г-н Министър , в Гърция никога не са ми искали такса за чадъра и шезлонга ! Отделно от това всичко е по евтино от родното черноморие .Ако върнете българите по морето , това ще е небивал успех в новата история
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вход в Албена 20 лева . Навсякъде по черноморието е заградено с бариери и платени паркинги за по 2 -3 лева на започнат час .Как господин министър да отида с две деца и купища багаж и къде точно да спра ? Господин министър , черноморието е държавна собственост (или бъркам ) , защо ми ограничават досъпа до морето ? Защо ми искат пари за чадър и шезлонг и защо свободната зона е някъде в храстите ? Искам да мога да откоча до плажа за един ден , а държава ми ограничава достъпа по всякакви начини .
12
0
 
1
 
! Отговори
0808 преди 11 месеца
... чакай малко юнак, тук в Пловдивско вали всеки ден...ако и на морето е така как виждаш успял сезон?...след време да не почнете да плачите...аман-заман спасете сезона..бактън от вас ПС: *** във Варна на Офицерския плаж да видиш какво идва от кадетите в Морското в 2 големи тръби..
11
0
 
4
 
! Отговори
Шегобиец преди 11 месеца
Чакайте, чакайте! Туристическият сезон в Гърция и Турция вече отдавна започна. Атина беше претъпкана с туристи още седмици преди Великден.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Порцията сафрид почва от 12 лева в момента. В Гърция за толкова ще вечеряте обилно с три ястия.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тия туристи откъде се вземат, не мога да го проумея. Ей я Гърция, на пет метра, и за какво им е да се подлагат на това!?
8
0
 
8
 
! Отговори
Смях! преди 11 месеца
Много добър и спокоен, почти без туристи ! КЕФ !
7
0
 
10
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 месеца
Баланите свършиха. На есен ще пееш друга песен
6
0
 
9
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 11 месеца
Държавата на изнудвачите , просяците и инвалидите , на силовите групировки и структури където не само ще те пребият , а ще се опитат и да те затрият, ще ти припишат и кредити и подписи , за да се укрият истинските престъпници и престъпления . С това ли се хвалите по света и заблуждавате младежта ? !
5
0
 
7
 
! Отговори
Минчо Празников преди 11 месеца
Кога, то до Илинден все ще е леш?!
4
0
 
6
 
! Отговори
фифи преди 11 месеца
ами той хубу ще ше е много добър, *** аз мисля за поредна година да допринеса за гръцкия сезон. и така, докато се понаучат нашите
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Помни какво си казал! После да няма "държаво дай", щото закриваме бранша!
2
0
 
5
 
! Отговори
Първо писаха, преди 11 месеца
че цените няма да скачат.Да,ама скочиха.После излезе един капацитет(за съжаление не му помня името,тоест съм като нашите медии-някй казал,че друг направил нещо, ама кой,какво и на кого-не може да се каже),който каза,че ако не искаме да плащаме скъпо,да си стоим в къщи.Ние за запада сме гетото на курортите-алкохолизъм и дрога,разврат,шум,мръсотия,лошо обслужване,липса на спокойствие.Сега пак се дуем,че ще има успех.За кого и какъв?Не за мен, на спа ще съм с 30% по-скъпо от 2022.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сезона ще е супер, никой няма да се усети, че на 300км се води най-жестоката войната за последните 80 години, в която има шанс за използване на тактическо ядрено оръжие