Нинова: Коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ е предателство, БСП ще е опозиция

Няма задълбочена и истинска промяна в съдебната система, посочи председателят на БСП
Обновена: 25 май 2023 09:40 | 25 май 2023 09:07, Елка Василева
84
Нинова: Коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ е предателство, БСП ще е опозиция
Снимка: архив, БГНЕС

„ПП-ДБ изобщо не се проявили желание за разговори с БСП. Те се договориха с ГЕРБ. Това е безпринципна коалиция. Това е най-голямото политическо предателство през последните години в България“, посочи пред bTV председателят на БСП Корнелия Нинова.

Още по темата
„Тази коалиция е сглобена от омерта и желание за власт. Това е коалиция, която да освободи Бойко Борисов от търсене на отговорност и няколко души от ПП. Първите им заявки са, че няма да се дадат имунитети на депутати, ще сменят регулаторните органи“, допълни тя.

 „Нямаше какво да питаме членовете на партията за мандата на ГЕРБ. В преговорите не се разбра какво правителство се предлага. Разговорите не бяха сериозни, а целяха да се притиснат „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, обясни Нинова.

Според нея 49-ото Народно събрание е трябвало да излъчи надпартиен кабинет и подчерта, че БСП ще е опозиция на правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

„През всичките години не му клекнахме. Къде са АТАКА, АБВ, НФСБ, „Патриоти“, РЗС? Който се е прегърнал с Бойко Борисов, е приключил“, категорична е Нинова.

Съдебната реформа

„Много преди Иван Гешев да излезе с тази пресконференция, ние предложихме друга конструкция на правителство – изваждане на пет задачи, срок на изпълнение, надпартиен премиер и експерти“, уточни Нинова.

„Винаги сме били за оставката на Гешев, но това, което се предлага, не е решение на съдебна реформа. Това ще налее хаос и несигурност в съдебната система. ПП-ДБ предлага главният прокурор да бъде разследван от следовател. ГЕРБ и Крум Зарков предлагат от съдия“, посочи председателят на БСП.

„Това е реформа – „сменяме Гешев, слагаме Пешев“. Няма задълбочена и истинска промяна, която да доведе до справедливост и истинско правосъдие“, каза още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
6
 
! Отговори
Bs преди 11 месеца
До Мда Тоз' пък....интелектуалец....Нинова ли не е от статуквото, бе ? Тая беше колежка на Пеевски в правителството на Серж.....Празни кратуни, помнят 3 мин....Че и ходят да гласуват
33
5
 
8
 
! Отговори
Биволицата преди 11 месеца
е толкова противна, че направо да вземе да се изтегли за опашакта и да се прибира, ко са праи на почтенна
32
3
 
6
 
! Отговори
Bs преди 11 месеца
Ами, ако кажеш да де те направят пак вицепремиер , а? Имаш цели 8 % на изобрите...Голям успех е това. Направо заслужаваш да си управляваща ...Нагла.....
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Чалгария вече ще има четири ротационни Столици - София ще е столицата на Мария Гаргамел, Пловдив ще е столицата на Денков, Варна ще е столицата на Костя Копейкин и Правец ще е столицата на Нинова!
30
6
 
8
 
! Отговори
Мда преди 11 месеца
Нинова е права герб и пп предадоха избирателите си за париИскат си статутково хората на - пп им хареса да се цункат с бацо но нали са шарлатани изльгаха хорста д анти герб риторика
29
3
 
8
 
! Отговори
Бориславов преди 11 месеца
***, моля те да се скриеш някъде. Ти трябва да си най-радостна от всички, защото ако няма редовно правителство отиваме на избори и умрялата партия бспто няма да мине 4%-та бариера за влизане в парламента. Така че трай там и не се обаждай. БКП е свързана с червени олигарси и задкулисие. Освен това нямаш морала да искаш властта след като сделката Техноимпекс не е прозрачна.
28
4
 
2
 
! Отговори
До Добър знак преди 11 месеца
Няма гаранция, че, ако един вие, другият е на прав път. Ама, както се казва на един почти забранен език, поживем-увидим.
27
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не може ли и Нинова и Костя Копейкин да са ротационни премиери? Защо само Мария Гаргамел и Денков? Четири премиера са по-добре от два премиера.
26
8
 
3
 
! Отговори
Браво преди 11 месеца
Нинова отново им каза директно в очите. Нинова не се е навела за разлика от ПП и... За ПП ..и герп целта е една - да се усвоят евро парите от нашите фирми!
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Два дни при Решетников и измислиха да му викат на стставянето на правителство - Предателство. Тия от БСП за народа не ги е еня въобще важнотое да съсипят другите, за един двама депутата повече. Лицемери на показ
24
2
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 11 месеца
стига празни приказки оставка на нинова и пажовете зад нея по снимките бсп не епартия а икон групировка която не плаща за телевизията си скоро ще ги изгонят иот позитано
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гожата се беше видяла вече министерша и сега остана с пръст в г.. Ще реве разбира се, губи милиони. Пожарникарят ги врътна майсторски и този път наистина се оттекоха в канала. Колкото и да врещят сегашната схема е единствено възможната и дано е спасителна за България. Пришълците обаче са толкова самовлюбени и кухи, че и тях ще врътнат и накрая пак Пеев ще се хили. Последен шанс нещо да се случи.
22
4
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 11 месеца
Да живее вечната дружба и съюз на ПП-ДБ и ГЕРБ! От тук на сетне вовеки поддържане на 3% бюджетен дефицит! Никакво вдигане на пенсии и заплати., тъй като това са пари хвърлени на вятъра. Перманентно затягане на коланите, с цел по-здравословен живот и дълголетие! На мастните избори единни листи на ПП-ДБ и ГЕРБ с кмет от едните и зам.-.кмет от другите и ротация на всяка година, като си сменят местата. Продължаване на кражбите и далаверите в държавата, но вече по новото правило 50% за едните и 50% за другите. Засекретяване на информацията колко пачки и кюлчета има всеки депутат, министър и премиер
21
2
 
10
 
! Отговори
Добър знак преди 11 месеца
Щом рундьо и импексова вият, значи пп и герб са направили правилното нещо за държавата. Браво. Най-накрая.
20
1
 
3
 
! Отговори
Минка Григорова преди 11 месеца
До АнонименУважаеми, БСП винаги е предлагала смесена система на гласуване, защото така е най-демократично- който иска с хартия, който предпочита- с машина. Хайде стига за всичко да е виновна Нинова
19
1
 
3
 
! Отговори
aaa преди 11 месеца
ПП+ДБ+БСП имат 90 гласа. Какво правителство ще правят !?
18
2
 
3
 
! Отговори
Опозиционер преди 11 месеца
Аз Румен Гечев или агент Економов подкрепям опозицията. Не влезнахме в сметките на ПП и ГЕРБ и ще се държа за другарката Нинова!!!!
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Газ пикае Ниновица, нищо не и харесва и всички и криви. Тя партията да си оправя по-добре, че и в нея се въртят едни процеси....Иначе, когато беше в коалиция с ПП+ДБ-то не рИвеше.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нинова и приближените й просто не успяха да се включат в договорките. Кой въобще вече ги разглежда като някаква сила? В опозиция и най добре си трайте!
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не вярвайте никога на БСП. Партия на червената буржоазия, на хотелиерите милионери ограбващи собсвената си страна и съграждани чрез такси, данъци, много плиски данъци. Плоски като самите им членове. Партия на корумпираните ортаци. Партия на червените деца. Лицемери в пълния смисъл на думата. За 32 години смъртоносен преход на ченгетата, БСП НИКОГА не са били опозиция. Винаги са си получавали комисионните, подкупите. Винаги са участвали в управлението, пряко или задкулисно. Партия на статуквото.