Зарков доволен: Механизмът за разследване на главния прокурор е приет

Правосъдният министър благодари на депутатите
26 май 2023 18:30, Красимир Ангелов
28
Зарков доволен: Механизмът за разследване на главния прокурор е приет
Снимка: БГНЕС

“Удовлетворен съм и съм благодарен на всички народни представители, които подкрепиха механизма за разследване на главния прокурор. В крайна сметка се взе решение 13 гласа да са достатъчни във ВСС, за да се освободи от длъжност главния прокурор, а за председателите на върховните ни съдилища - ВАС и ВКС ще се изисква квалифицирани мнозинства от 17 гласа”, заяви Крум Зарков, служебният министър на правосъдието, цитиран от БГНЕС.

Още по темата
“Мисля, че решението е добро за България. За всеки един закон, който прави дълбока реформа в съдебната система винаги се поставят въпроси дали са противоконституционни.

Ние сме работили в синхрон с Конституцията и считаме, че няма такъв риск”, поясни още Зарков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На болшинството от българския народ въобще не пука какво ще става с главния прокурор. Народа се интересува от нормално и адекватно заплащане на труда, благоприятни условия за собствен бизнес, нормално и адекватно здравеопазване, социални осигуровки и пенсия покриваща нормалните месечно разходи.Единственото, което виждаме е как политиците ни си подсигуряват благоденствието им и на внуците си даже
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пак законодателство за "конкретния случай". Ако за отстраняване на председателя на ВКС или ВАС са нужни 17 гласа във ВКС, клава логиката за отстрняване на главния прокурор да са достатъчни 13 ???С толкова гласа разполага точно в момента конкретната политическа сила ли ? Отврат.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Той в политически независимата съдебна система и при крайните решения за определяне на отговорност с понасянето на вината за извършените нарушения,престъпления уточнени в процеса на съдебното производство по назначени звена,отдели за разглеждане,предвижвания и решения по етапи с произнасяне на крайни резултати в съда в която система всички действащи служители са политически необременени за да са независим в действията,присъдите отсъдени спрямо основни документи,закони политкомисар ли ще се явява
18
2
 
1
 
! Отговори
Прожектор преди 11 месеца
Браво !Най-после и една добра новина за България ! Първият зелен семафор по дългия и трънлив път на България към Шенген.
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Браео !Най-после и една добра новина за България ! Първият зелен семафор по дългия и трънлив път на България към Шенген.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Зарков обслужва мафиотската диктатура. И как това ще бъде от полза? Когато съдилищата са корумпирани? И те участват в разпространението на корупцията и престъпността, и то масово. КПКОНПИ, ще заработи ли? Питам за престъпниците по давност?
15
2
 
4
 
! Отговори
Юрист преди 11 месеца
Значи вече можем да приложим новия закон и към самия Зарков Коткотрепачев - той няма диплом за юрист от България !!!! Т.е. той е неправоспособен юрист - същото е като неправоспособен шофьор - всеки момент може да убие някой човек! А този Зарков - неправоспособен юрист може да убие цялата държава !!!!!!!!!
14
2
 
3
 
! Отговори
Бойко Предател преди 11 месеца
Бойко ни предаде! Не сме гласували за Герб за да бъде патерица на смешници с отнети адвокатски права!!!
13
0
 
2
 
! Отговори
мунчо преди 11 месеца
До Анонимен 14Протрива ръце, щото скоро ще се раздава големия джакпот от Дубай...
12
2
 
7
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 11 месеца
Зарков и той ще мине към ПП ми се струва. Кораба на Корнелия потъва и всички бягат...
11
2
 
10
 
! Отговори
Наритана котарана преди 11 месеца
Кога ще бъде уточнен механизмът за разследване на служебния министър на правосъдието? Мяаааууу!
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кой го направи този младок, без достатъчно професионален опит за министър? държавата се тресе. Такива сериозни неща стават, а той самодоволно протрива ръце???
9
0
 
9
 
! Отговори
Ха преди 11 месеца
Зарков, съдебна реформа не е да отстраниш главния прокурор. И какво разбирате под "реформа". Ще премахнете три инстанционното производство. Или може би ще направите израелската реформа, срещу която протестира цялата им държава. А именно, да се отменят от НС решения на ВКС....
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
и що тринайсе питам за конституционния съд нечетно иде
7
5
 
6
 
! Отговори
До номер 6 преди 11 месеца
Вярно е, че е внук на Кацамунски, но не е биологичен. Просто баба му се е оженила втори път. И трябва да се знае, че децата не трябва да носят греховете на предците си. Всеки си има собствен път и мисия в живота.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
АЙде Гешката увехнаааааа
5
4
 
3
 
! Отговори
Руси преди 11 месеца
Да ни завладява някоя съседна държава и нещата да си дойдат на мястото. Иначе ще си говорим ей така ,младините ми ще отидат, както отидоха на родителите ни.
4
3
 
15
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 11 месеца
Зарков , вярно ли си внук на ДС офицера г-л Кацамунски? Вярно ли е че завършил европейско право във френската Сорбона . Кой ти плати обучението ? Кога държа изпити за признаване на адвокатската ти квалификация ? В коя фирма направи необходимият стаж ? От колко време си депутат и от коя партия ? Какво ще обясниш на гражданите които търсят и не могат да намерят истината за образование , приравняване на юридическо образование и още хиляди нещо комунустическо чедо ?
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ех, много им пречи на бизнеса прокуратурата
2
1
 
7
 
! Отговори
питам преди 11 месеца
Гешев е ясен ,Кажете кога ще се разследва боко !!!