Йотова: Готви се заговор срещу българската държавност на всякакви нива

Нищо добро не я чака България, оцени вицепрезидентът
Обновена: 27 май 2023 18:48 | 27 май 2023 11:44, Елка Василева
228
Йотова: Готви се заговор срещу българската държавност на всякакви нива
Снимка: архив, БГНЕС

"Вярвах, в това, което Мария Габриел и акад. Николай Денков говореха, че се мисли за стабилно правителство. Големият отсъстващ са българските граждани - не се говори за бюджет, за доходи, за инфлация. Много внимателно трябва да бъдат анализирани посланията на Кирил Петков и Асен Василев. Прави чест на г-н Денков, че не се намесва в този разговор", коментира вицепрезидентът Илияна Йотова.

По думите ѝ се готви заговор срещу българската държавност на всякакви нива - във вътрешнополитически и външнополитически план.

Още по темата
"По безпрецедентен начин са замесени имената на водещи европейски политици, нищо добро не чака България, подобен опит да бъдат дискредитирани институциите, чрез замесването на председателите на Европейската комисия и Европейския съвет, със заобикалянето на европейските правила и закони, няма как да не бъде отбелязано. Колкото по-консолидирана е българската позиция, толкова по-добре. Такива частни разговори, както казва г-н Петков дъжд от телефонни обаждания, никога не завършват с нищо добро, това се прави зад гърба на българските институции. Руши се държавността по безпрецедентен начин", допълни Илияна Йотова, цитирана от БНТ.

Според нея се обсъжда по безпардонен начин президентската институция.

"Идеята за ротационно правителство е труден политически компромис. Оказва се, че това е фасадата, зад която са се скрили тези истински намерения", добави Йотова.

Тя поясни, че има вариант двете политически сили да са толкова обвързани помежду си, че да се опитат чрез договорки да направят кабинет на всяка цена.

"Президентът много стриктно спазва конституционната процедура - кога и как ще даде мандата е изцяло в неговите правомощия", каза още Илияна Йотова и зададе въпроса: "Кой се страхува от това, че мандатът не беше даден в първите 24 часа".

Още реакции на политическата криза вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
5
 
10
 
! Отговори
Сега преди 10 месеца
Не искате правителство но искате да карате коли от Европа .Що не карате коли из Масква
107
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Маскве не разрешава друг освен президента да управлява!
106
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Съставянето на редовно правителство било покушение върху държавата?! Тази направо да заминава за Москва. Там разбиранията са напълно в този дух!
105
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
тая па кака не може да преживее, че ще отнемат властта на президентчето. 2 години е много хубаво да си управляваш
104
18
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
Поразен съм от бесното лаене срещу президента..То бива злоба и омраза,но това е абсолютно недопустимо !..Президента Радев е най-адекватната фигура в "политическия" живот на Бг.!!!!..Спокоен,разсъдлив,адекватен,логичен и диалогичен !..Аз го следя "изкъсо" за да му търся недостатъци,защото му дадох безусловната си подкрепа..Но няма пропуск при него..За това не го и коментирам...А г-жа Йотова не я познавам,не мога да кажа нищо за нея..
103
1
 
2
 
! Отговори
пришълецът преди 10 месеца
Добре, че не е срещу политическата система:))
102
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Неувяжяма вицепрезидентша на втори мандат!Накъде гледа през тези години и кого чу какво приказва?Къде живееш и спомни ли си, че има български народ?Защо говориш ти, а онзи бъркач се скри?!
101
7
 
9
 
! Отговори
леле преди 10 месеца
Га се хвърля в краката на руското попче каква държавност имаше
100
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
50 000 полицаи укриват свои колеги занимаващи се с Тероризъм в района на Профилакториума град Перник и до затвора Бобов дол в град Бобов дол , тези убиват по особено жесток и бавен начин, убиват Българи и никога роми!ТОВА Е ИНКВИЗИЦИЯ!
99
9
 
11
 
! Отговори
:\ преди 10 месеца
Кому нисти говорят за заговор срещу държавността... Какво е следващото, вегани срешу марулята?
98
11
 
8
 
! Отговори
Спас преди 10 месеца
Онези инфантили от запад изоставиха българите вече 30 години.Сега се сетили поради войната че руските хора са навсякъде в Бг и трудно ще ги прочистят от службите и правителство и президенство.Имат и пари от руски фирми в Бг.Държат и медиите под прикритие неутрални уж.Отгоре на всичко от запад подкрепят едни инфантили с ком. потекло вероятно които не знаят какво да говорят и как да се пазят от ДС.Късно разбраха че ГРУ и КГБ са навсякъде вече.Племето страховито тросто и зло не знае на къде.
97
9
 
18
 
! Отговори
адолф преди 10 месеца
Напълно съм съгласен с тебе другарко, нищо добро не я чака милата ни родина начело с комунисти като тебе и другаря Радеф.
96
11
 
16
 
! Отговори
Прожектор преди 10 месеца
"Държавата - тоеа сме аз с Радев ! Всеки парламентарен опит за съставяне на редовно правителство е държавен преврат !"
95
4
 
0
 
! Отговори
Християнска секта преди 10 месеца
какъв български бе ромски морски кокаинов Анерика е кокаинова България корумпирана купена МС,НС,Европа е корумпирана кокаинова калифорния ромка кокаинова учи ромски и помагаме на кокаин откачалки печелят за Мосад
94
9
 
18
 
! Отговори
Десен радикал преди 10 месеца
За такива като вас с Радев, импийчмън и затвор. Управлението ви е противоконституционно а вие товариши сте за затвор за предателство.
93
9
 
17
 
! Отговори
някой си преди 10 месеца
Някой вярва ли на тая противна червена лелка на руска заплата?
92
2
 
0
 
! Отговори
Нормални преди 10 месеца
всички сатанисти спат с децата си от Мосад контрол на тях,семейства,роднини бизнес кокаин ромски деца ромите натрапват хомосексуално поведение Мосад труженички роми ромки обратни трябва се контролират пречи им да учат,секс на некви извратени хомосексуални ненормални сатанисти педофили спат с бебета напуснете корумпираната педофилска организацията излезте от тази секта масонска християни,ама оправят децата си ром ромки нива сатанистки пирамида в света откачени ние сме нормални християни не Мосад
91
1
 
4
 
! Отговори
Мъка преди 10 месеца
До НормалниНаучи се да пишеш на български! Прочетох два реда, и до там.
90
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всеки сам да се замисли за себе си ,след като има уговорка за правителство .Радев защо мълчи цяла седмица и не казва дума за мандата??И сега с цялата си наглост пуска вицето да се прави на жертва че някой не искал правителство като самия той не връчва мандата!!!Позор ,позор ,позор .Руски продажник !!!
89
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ДРУГАРКАТА ЙОТОВА-ЛИЦЕТО НА БЪЛГАРСКОТО ПРЕДКУЛИСИЕ!!!