Иван Гешев опитва да забави процеса срещу освобождаването му

Това обяви Андрей Янкулов
Обновена: 29 май 2023 12:26 | 29 май 2023 12:26, Росен Стойчев
19
Иван Гешев опитва да забави процеса срещу освобождаването му
Снимка: БГНЕС

„Вече става ясно, че състоянието на правосъдната система по върховете е много тежко. Вчера зам.-главният прокурор Борислав Сарафов говореше страшни неща – имало паралелна частна структура за проследяване, водена от главния прокурор Иван Гешев.

Още по темата
И Сарафов, и Гешев са били чести посетители на ресторант „Осемте джуджета”. Имаше разследване, че това е мястото на неформалния Висш съдебен съвет. Нужно е очистване, то няма как да тръгне от съдебната власт”, заяви адвокат Андрей Янкулов в ефира на Нова Нюз.

Според него съдебната власт е пряка функция на политическата система.

„Притеснително е да има заплахи, особено срещу наблюдаващ прокурор по дело с такъв магнитуд – „Барселонагейт”. Колкото и да е сложен казуса от фактическа и правна страна, вече две години се разследва. Сега очевидно има активизиране по този случай”, каза Янкулов. Той се надява да се изясни фактическата обстановка, но това да не е конюнктурно и кампаниино.   

Относно трите въпроса на главния прокурор Иван Гешев до Конституционния съд и гласуването на процедура за предсрочното му освобождаване, адвокатът смята, че целта на тези въпроси е да забави процеса.


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
СРАМ НАРОДЕ СРАМ преди 3 месеца
какво искат политиците - ами да няма главен прокурор, прокуратурата да не е в съдебната власт а агенция на подчинение на КОРУМПИРАНИТЕ ПРЕМИЕРИ, НАРОДА ТАПЕЕ И ГЛАСУВА ЗА ТИЯ ПОЛИТИЦИ ФАЛШИВИ БОРЦИ С КОРУПЦИЯТАВМЕСТО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ДА СЕ ИЗБИРА ОТ НАРОДА И ДА ВЪРШИ РАБОТА
15
0
 
2
 
! Отговори
лаф моабети преди 3 месеца
андрей янкулов от антикорупционния фанд не коментира вожда си денков - корупцията не ни е приоритет...
14
0
 
2
 
! Отговори
показателен факт преди 3 месеца
толкова си и юрист, ако не виждаш, че се прави законодателство за унищожение на Гешев дни след атентат срещу същия, дали за сплашване дали за ликвидиране... срамно е човек да не е обективен ако е юрист. също така никакъв коментар за скандалните политически анонси на твоята псевдопартия
13
0
 
1
 
! Отговори
eдин преди 3 месеца
И Сарафов и Гешев и онзи Магдалинчев и целия ВСС изобщо и цялата Софийска прокуратура - е много нечистоплътна и корумпирана.Занимават се с всичко друго само не и с правосъдие.Всички трябва да си заминат.Всички.Изобщо не искам да определям и обсъждам кой бил злоупотребил повече.Всички са злоупотребили и нямат място там.Всички по върховете.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гешев ще се бори до последно, все пак му е заложена главата на дръвника, щефа му също го предаде с лека ръка...:)))
11
0
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
МУ или СИ ?
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
цитатЗа висши публични длъжности трябва да бъдат номинирани само хора, които биха застанали зад всичко, което са написали, коментира адвокат Андрей Янкулов.
9
0
 
2
 
! Отговори
цитат преди 3 месеца
Публичните институции не могат да си позволят дълго време да преиначават очевидни нещаЗащото на публиката просто й писва въобще да ги търпи, а не само да не им вярва коментар на Андрей ЯнкуловЩо е това прекамбичване уважаеми?
8
1
 
2
 
! Отговори
МЪКА И СМЕХ преди 3 месеца
Абе нали уж политиците искаха независима съдебна власт ама в момента в който главния прокурор каза че ще се занимава с политическия бАклук и се създаде конституционно мнозинство. Същото това приема противоконституционни промени в нарушение на всякакви парламентарни срокове, без двуседмично обществено обсъждане, че и намалява мнозенството за сваляне на главния прокурор от 17 на 13 гласа. Ама не се сеща че мандатът на ВСС е изтекъл... Г-н Янкулов няма ли да го дадете по-обективно това нещо нали?
7
0
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
Гешо взе да си мълчи, че нали беше 10 дена в САЩ :))))))))))))))))))))))))))))
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гешев си тръгва при всички случаи!!
5
2
 
6
 
! Отговори
Ярина преди 3 месеца
На този партията му е за закриване.
4
2
 
5
 
! Отговори
Да това е факт преди 3 месеца
Паралелна Частна Структура за следене и гаври, членовете на която са с огромно самочуствие - полицаи, роми и мутри, с огромно самочуствие(явно под влияние на наркотици) , много от тях са от град Перник! Германов
3
3
 
8
 
! Отговори
Упсььь... преди 3 месеца
Още един грантаджия -адвокат се изходи по въпроса за съдебната рИИИИформЪЪъъ...*** много "разбирачи" бреее...тцъ...тцъ...
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най бързо ще стане ако се докаже употребата на силни наркотици от г-н Гешев. Трябва да се внимава с лабораторията, защото заместникът му полуолигофрен заличава улики
1
4
 
11
 
! Отговори
Майора преди 3 месеца
Абе адвокат Янкулов, а вие като получавате големи суми за защита на олигарсите и бавите делата срещу тях , а изпълнителната власт ги информира и те напускат страната , нормално ли е? Така че реформата не е само за прпкурорите , тя е и за вас , и за съдиите които пускат предсрочно убийци на свобода или прекратяват делата срещу тях! Всеки ома право да се защитава до отпадане на уликите срещунего!