Радев за записите: Алабализмите не са мой прийом, службите не са мои

Те засягат дълбоко моралните устои на тази политическа класа
29 май 2023 13:09, Нели Христова
162
Радев за записите: Алабализмите не са мой прийом, службите не са мои
Снимка: БГНЕС

Първо, всеки, който има амбицията да прави някакви дълбоки промени в службите, трябва да е напълно наясно, че тези служби не са на президента, те са на България и са под прякото оперативно ръководство на МС, в лицето на министър-председателя, а не на президента, заяви президентът Румен Радев в Ново село.

Ако искаш да реформираш службите, трябва да познаваш законите на тези служби, структурата, задачите, функциите, начина на сътрудничество на тези служби с чуждестранните партньори, добави той.

"Сега ПП искат да обезглавят това ръководство базирайки се на някакви посолства – това са пълни глупости. Много епитети се изказаха за тези записи, но те засягат дълбоко моралните устои на тази политическа класа. Това води до изтъняващо доверие, а без това доверие няма как да постигаме национални амбиции и аз очаквам политическите партии да преосмислят не само своите програми, не коалиционните споразумения, а да преосмислят дълбоко политическия морал, принципите и начина на правене на политика, призова още държавният глава.

"Алабализмите не са мой прийом, но очевидно те са такива на други хора", каза още Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кики не е редовен. Това момче не е пораснало и не е за политиката. Учудващо е как се харесва на младежта при тази незрялост!
1
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Киро май е избягал в чужбина. Не се е явил на разпит днес!