Всяко правителство би било по-добро от избори, а решението - експертен кабинет

Преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не можели да започнат от начало
297
Всяко правителство би било по-добро от избори, а решението - експертен кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Съставянето на кабинет със значими приоритети и резултати е от жизненоважно значение за "Продължаваме промяната", смята политологът и университетски преподавател проф. Румяна Коларова.

"Новата ситуация по нов начин дефинира отстъпките, които всяка една страна от преговарящите (ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - б.р. ) трябва да направи", смята тя и уточни, че ПП трябва да дадат персонални гаранции.

Още по темата

Тя подчерта, че всяко едно редовно правителство е по-добро от предсрочни избори в тази ситуация.

"Шанс да се състави правителство има само тогава, когато има взаимноприемливи отстъпки. Новата ситуация по нов начин дефинира отстъпките, които всяка една страна от преговарящите (ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - б.р. )трябва да направи", коментира проф. Коларова пред БНР.

Тя добави, че според нея ПП са в много трудна ситуация, защото в самата коалиция ПП-ДБ балансът на силите се променя.

"Второ - всички социолози прогнозират продължаващ електорален срив на ПП. Затова съставянето на кабинет със значими резултати е жизненоважно за ПП", коментира проф. Коларова.

Тя беше категорична, че ситуацията на замразени преговори може да бъде определена като безизходна само от човек, който не иска да намери изход, а всячески иска да се отиде на нови избори.

"Решението е експертен кабинет", уточни тя и подчерта, че преговорите за кабинет на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не могат да започнат от начало.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нас ни ръководят държави, чието държавно устройство е невъобръзимо ДРЕВНО. Там учат икономика и право огромно количество заблудени млади. Ето актуален пример: буквално преди 3 дена излезе инфорнация на Блумбърг,че министерството на финансите на САЩ управлява бюджет от 50 милиарда $ Повтарям: 50 милиарда долара!Което е по-малко от половината от бюджета, койтио управлява МС на Б-я. В САЩ другото е частно, т.е. има реално управление от "фирмени тайни" и директна шуробаджанащина.Това ли искаме тук?
184
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Десните олюваха Ж. Желев, по време и след управлението му. Десните атакуваха непрекъснато и Първанов. Сега и Радев. И тримата обаче минаха през два мандата, което показва еднизначно, че народът НЕ иска десните.Те са агресивни прекалено, и се държат дивашшкки.Отделно, че сринаха България при най-честния министър председател - Жан Виденов. Ето сега е времето "независимите медии" и "Прозрачност без граници" да осведомят населението за непрекъснатите атаки от САЩ срещу финансовата система на Турция
183
1
 
16
 
! Отговори
Исторически парк преди 10 месеца
200 000 българи загинаха за да я има България за да може киро и кокоро гея да я приватизират на американското посолство...
182
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Айде стига с тая опорка Костадинов откраднал супдидията. Айде измислете нещо ново. След над 10 проверки от сметната палата не са констатирани нарушения, но елементарни ендевиди продължават да вярват в поръчковото предаване на нова телевизия. Жалки сте.
181
0
 
17
 
! Отговори
Маврова преди 10 месеца
Ботев и Левски и още стотици хиляди истински българи дали живота си да има България на картата ,да има българкки народ и български език се въртят в гроба си ....значи за пари и власт днешния българин ще предаде майка ,баща брат си ,родина ,народ ...всичко.....
180
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много е добре да те управляват измамници решени да узурпират всички държавни лостове с 42 депутата. Жалко е че има Иж учили хора, които да поддържат такива тези. Още по-малко че е и преподавател. На такова отношение ще ни учи децата ни.
179
2
 
11
 
! Отговори
Джо Американеца преди 10 месеца
Значи правителство на Възраждане трябва, шом всякакяо става. Време е да си върнем държавата.
178
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да, има разочарование от ЕС и САЩ у българите. Все още имаме визи за САЩ, Не получихме платените Ф16, а искат нови плащания за следващите 8 изтребители. След толкова години лишения по дефицита, инсталираха ни некомпетентни деца на комунисти във властта, които ни спряха за еврозоната. ЕС ни отхвърли за Шенген, като две страни Австрия и Нидерландия, си рашиха вътрешните проблеми на наш гръб. Има разочарование у българите, което подсилва възхода на пропуски и националистически сили.
177
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
256 Новите избори са единственото решение, което е почтен акт към излъганите от ПП,ДБ избиратели. ГЕРБ не се страхува от нови избори. Но, без мадуровските машини "алабала"...
176
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да, има разочарование в ЕС и САЩ от българите. Все още имаме визи за САЩ, Не получихме платените Ф16, а искат нови плащания за следващите 8 изтребители. След толкова години лишения по дефицита, инсталирана ни некомпетентни деца на комунисти във властта, които ни спряха за еврозоната. ЕС ни отхвърли за Шенген, като две страни Австрия и Нидерландия, си рашиха вътрешните проблеми на наш гръб. Има разочарование у българите, което подсилва възхода на пропуски и националистически сили в страната.
175
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дружбата със САЩ постепенно ни превръща в най-екологичното място на планетата! Остава след година 2 да ни затворят аец и тец- овете и ще настъпи пълен рай! Само дано си извлекат политическия бо_лук! А за незапознатите- президента управлява по конституция, писана от същите тези американски демократи, които не предполагаха, че един ден умен човек ще застане на този пост и ще използва умело основни закон. Докато крадците се бият за баницата, президента ще е на кормилото. Така е по КОНСТИТУЦИЯ!
174
1
 
5
 
! Отговори
Много преди 10 месеца
Ме кефат платените, те им викат тия нестават да управляват, продажби са,а те като аларма на кола ,Радев е виновен,сега у Путин ще ви виновен, че от хърватската писмена са миризми...
173
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
245 - това не говори добре за американците - да използват комунистите да си прокарват политиката!!! Нещо си противоречите - нали Путин беше с комунистите, сега изведнъж и американците ги лансират!? Ами да ги изгоним тогава и тях и нещата ще се нормализират. Ще сложат някой като вас шеф на службите да елиминирате всички комунистически издънки и ще настане демокрация!
172
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
244 Костадинов, или Копейкин по-известният, открадна парите от партийната субсидия. Той роботи за руските интереси, не за българските. Зове за излизане от ЕС и НАТО, без които държавата ще фалира и ще стане руска военна база, командвана от Белград.
171
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Експертния кабинет беше предложен от герб на предишния парламент... Сегашния е чисто политически с цел да запази парламента...
170
0
 
7
 
! Отговори
Ганьо преди 10 месеца
Въпросът е по-добро за кого? Със сигурност няма да е за Българският народ.
169
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
235 Не са криви американските фондации, нито курсовете в Харвард и другите университети, а хората, които те, финансират, за да учат. Това са все деца на комунисти и привилегировани във властта, връзкари, както им казваме. Затова методите им са болшевишки. Имаме имената им, знаем кои са ПП,ДБ, затова, на избори и нито един глас за тях.
168
4
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 10 месеца
Едно експертно правителство с премиер Костадинов би било добро начало , а ... френите от ПП и ДБ - карантина за тях в политическия живот !
167
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Незнам защо са всички тези препирни? Ситуацията е много лесна за разрешаване - България е независима и суверена държава и поради тази причина най-нормално е правителството да бъде назначено от САЩ! Те си плащат изборите, които само демонстрират лъжедемокрация и е редно, който си плаща да поръча и музиката. Така че нека си назначат правителство и да се свършва. Киро, Боко и Асен - откровени заложници на Путин, да ги пращат в украина да спсяват света.
166
0
 
2
 
! Отговори
До 214 преди 10 месеца
До българин.Ти на кой свят живееш бе?Рано,рано си обсебен от бесове.Доктор Гълъбова приема.Ще те лекува.Та ти говориш с гласа на Гьобелс.Срещу БКП защо не беше така критичен?